november 2022

dinsdag 15 november.

Was het vanmorgen nog wat zonnig, nu, het is ongeveer half vijf, is het bewolkt en lijkt er regen te komen. Vanmorgen weer gewandeld en eens over de markt gelopen, de terrasjes zijn weg en er staan weer wat meer marktkramen, ook was het er weer wat drukker. Voor morgen heb ik geen wandelplannen, ben uitgenodigd voor een gesprekje en koffie bij van der Valk. Waar het gesprekje over zal gaan, ik weet het niet. Ook moet ik morgen een pil in mijn medicijnrol vervangen voor een andere, dit in verband met mijn aanstaande operatie.

To gain full access to our discussions, you must be a registered member. Klonopin and gabapentin for chronic pain in Baidyabāti liquid nolvadex for sale adults (limit-ad; eli lilly, indianapolis, in, usa). The ship was a research vessel with a crew of thirty-five, a research armament and an experimental nuclear reactor.

It is expected that nolvadex can help in preventing or delaying the occurrence of cancer in patients who have undergone surgery and chemotherapy. In a single session of intercourse, man amitotically and woman are each satisfied, but the man’s sexual satisfaction is not necessarily the same as the woman’s. When you purchase clomid for men online with us, you buy from a licensed clinical pharmacist.

top

maandag 14 november.

Prachtig weer vanmorgen, alleen een beetje winterkou maar de zon maakte het echt aangenaam wandelweer. Als het zo blijft dan moeten we maar eens op zoek om de handschoenen. Heb weer even een eindje gesloft, echt stappen doen dat lukt niet zo goed, maar toch blij dat ik dit rondje weer even kon doen. Onderweg heb ik nog een paar vrienden een fijne vakantie toegewenst, die gingen een weekje naar het buitenland. Dat was het weer voor vanmorgen, nu maar weer met mijn foto’s bezig.

 

zondag 13 november.

 Een hele week geen dagboek, maar dat lukte mij ook niet. Ik kreeg namelijk een nieuwe computer en dat was gelijk de kans om mijn hele bureau een aan te passen en de computer een nieuw plaatsje te geven. Het voordeel is wel dat ik nu over meer ruimte beschik aan mijn bureau. Het nadeel is dat alles opnieuw moet worden aangesloten en verschillende programma, s weer opnieuw moeten worden geïnstalleerd. Vanmorgen hebben we samen weer een eindje gewandeld, het was weer een pijnlijk loopje. Maar er komt hopelijk verandering, ik heb bericht van het St. Antonius, dat ik volgende week woensdag een behandeling krijg aan de zenuwen tussen mijn rugwervels en op donderdag word dan mijn galblaas verwijderd, hopelijk gaat dan alles weer wat gemakkelijker worden.

top

zondag 6 november.

Vandaag niet een eindje gelopen, nee in het hoekje van de bank met een boekje. Het was buiten, kil en nat, even is het droog geweest maar de rest van de dag, regen, regen en nog eens regen, lekker binnen, Ika aan het tekenen en ikke lezen.

top

donderdag 3 en vrijdag 4 november..

zaterdag 5 november.

Vanmorgen samen met Ika een paar boodschappen gedaan en nog even op een terrasje gezeten maar dat viel al aardig tegen, het begint, zeker als de zon weg is frisjes te worden, ook kwam er een regenbui opzetten, we waren dan ook maar net thuis en daar was de regenbui ook al. We liepen op het Grootzand en zagen toen dat er toch weer een paar meer marktkramen waren en geen terrassen meer, of de markt weer zal herstellen, ik betwijfel het. Verder ben ik nog een poosje met mijn foto’s bezig geweest en wat zitten lezen. Het is wel een stuk rustiger op het Hoogend nu de bruggen alleen op afroep draaien en het watergekletter  van de fontein, Herr Hampelman is ook stil en in ruste.

top

donderdag 3 en vrijdag 4 november..

Allebei deze dagen heb ik moeizaam een eindje gewandeld, vandaag weer wat beter dan gister, maar tijdens mijn wandeling van deze morgen moest ik benen maken om op tijd en droog thuis te komen want het begon flink te regenen.  Vandaag en gister zou ik ook weer flink met mijn foto’s bezig, maar ik had de moed niet, het is als je een poosje bezig bent saai werk, dus maar even een paar dagen niet. Ben nu een beetje bezig om mijn boekenkast met al mijn boeken, folders en andere spulletjes over Sneek eens wat te selecteren en op te ruimen. Ook ben ik weer begonnen  om met de copy die ik de afgelopen dagen van de mannen van ons koor heb ontvangen, te selecteren  en plaatjes bij te zoeken, zodat ik weer een boekje voor de koorleden kan maken. Dus stil zitten doe ik nog niet, ik hoop ook dat ik een dezer dagen bericht van het ziekenhuis krijg over de aanstaande operatie, want dat wachten word je ook niet vrolijk van.

top

woensdag 2 november.

Ook vanmorgen weer een moeizame wandeling gemaakt en daarna weer met de foto’s bezig. Maar deze keer heb ik het een ietsje anders gedaan dan gister. Gister bekeek ik de foto’s en dan dacht je, o ja, dat was daar en daar en  dan blijf je kijken want ik heb het wel over plaatjes van zo ongeveer twintig jaar geleden. Ik toen ze nu als lijst, verander de datum en open dan een foto uit een hele rij en kijk waar die is gemaakt en dat werkt een stuk sneller en dat moet ook want ik heb duizenden foto’s door de jaren heen gemaakt. Morgen misschien maar weer verder.

top

dinsdag 1 november.

Een harde wind vanmorgen, maar het was droog en niet koud en met het zonnetje er bij was het lekker wandelweer, wat ik dan ook maar heb gedaan.  Vanmiddag ben ik ruk bezig geweest met mijn verzameling foto’s die ik door de jaren heen heb gemaakt. Per jaar en per maand ben ik bezig om ze in jaarlijkse mappen op te slaan, met de opname datum en naam, heel veel wek maar het koude jaargetijde komt er aan, dus een mooie binnen klus.

.

top

 

 

Oktober 2022

maandag 31 oktober.

Voelde me vanmorgen goed en de zon scheen, dus proberen om weer een eindje te wandelen en dat ging redelijk goed. Na ongeveer anderhalve kilometer was ik weer in de buurt van ons huis en toen wilden mijn benen haast niet meer. Maar vergeleken bij de afgelopen dagen was het toch weer wat beter en hopelijk blijft het de komende dagen ook zo en kan ik weer proberen een wat langer eindje te wandelen.

top

 

zondag 30 oktober.

Van gister, zaterdag geen nieuws, heb met veel pijn mijn boodschapjes gedaan en gauw weer naar huis en de hele dag rustig op de bank wat zitten lezen, lopen kon ik haast niet. Vanmorgen kregen we bezoek van dochter en schoonzoon, het was mooi weer en we hebben eerst samen nog een poosje buiten in het zonnetje gezeten. In de loop van de middag kwam de pijn weer opzetten, dus even wandelen was er nier bij.

top

 

vrijdag 28 oktober.

Vanmorgen ging het wandelen weer wat beter dan gistermorgen, wel pijnlijk maar het liep toch wat beter. Ik zei tegen Ika voor ik vertrok ik ga en stukje zigzaggen, wat bedoel je nu zei. Ik zij haar dat het mijn bedoeling was om een stukje Singel te lopen, daarna door de Korte Pijpsteeg naar het Grootzand, dan door de Lange Pijpsteeg weer naar de Singel, van de Singel naar de Suupmarkt, naar het Grootzand en dan de zelfde route in omgekeerde volgorde weer terug. Toen ik bij de Korte pijpsteeg stond en van plan was om richting huis te gaan kwam er een bezorger met twee rekken , ik denk ansichtkaarten aanlopen die zocht om de winkel van Sterk en Sfeer, hem toen even gewezen waar hij moest zijn. Ben toen via de Scharnestraat en havenstraatje naar huis gelopen. O, ja, nog wat, gisteravond was ik een paar mappen met van alles en nog wat eens door te nemen en weg te gooien wat in het oud papier kon en toen kwam ik dit programmaboekje tegen, dat kon natuurlijk niet weg. De komende dagen meer over de inhoud, zoals spelletjes en reclame uit die tijd.

top

Donderdag 27 oktober.

Over vandaag kan ik kort zijn. Twee kilometer gewandeld meer schuifelen dan wandelen en erg veel pijn, dus maar met een boekje in mijn hoekje, misschien lukt het morgen wel weer een beetje.

top

woensdag 26 0ktober.

Vanmorgen eens bij de Dorcas winkel binnen gelopen en eens gekeken naar een klein bureaustoeltje en waarachtig er stond een mooi klein stoeltje, net wat ik nodig had voor bij mij bureau. Daarna doorgewandeld naar een kledingwinkel voor een nieuwe spijkerbroek. Ik ben in het laatste half jaar, ook al door mijn verblijf in het ziekenhuis zo nu en dan, zeker haast tien kilo afgevallen. In mijn oude spijkerbroeken kon ik me wel een keer omdraaien, dat was geen gezicht meer. Ik was toch onderweg dus ook nog maar even naar de bakker om een pakje plever koeken. Daarna nog een kort eindje gewandeld. In de namiddag heeft onze dochter mijn bureaustoeltje opgehaald en hij staat netjes achter mijn bureau.

top

dinsdag 25 oktober.

Vanmorgen een kleine wandeling gemaakt, ik probeer om samen met mijn maatje rollator dan toch zo ongeveer een twee kilometer te lopen en dat is me deze keer weer gelukt. Ik liep hierbij over het Grootzand en het is marktdag, al merk je daar niet zoveel meer van, een stuk of drie vier kramen en dan heb je het wel gehad. Maar er zijn dan toch wat meer mensen die er een kijkje komen nemen dan op een andere weekdag. Natuurlijk staan op het hoekje Leeuwenburg/Grootzand de bekende mannetjes hun sterke verhalen te vertellen. Viel mij trouwens op dat op de hoek Suupmarkt/Schaapmarktpleijn een ander groepje stond, hadden zeker andere gesprekken.

top

maandag 24 oktober.

Na al het  ombouwen aan mijn PC van afgelopen zaterdag ben ik begonnen om op mijn bureau alles weer een beetje in te richten. Ok eb ik een hele partij mappen met van alles en nog wat, wat ik in de afgelopen tijd had verzameld opgeruimd. Daarna heb ik nog een eindje gewandeld, maar het lopen word steeds pijnlijker en daardoor ook vermoeiender, maar toch wil ik proberen het wandelen een beetje vol te houden en soms lukt dat nog aardig maar soms ook niet. Vaak is het wel zo als ik een doel heb of een boodschap moet, ja dan moet ik wel en ook weer naar huis natuurlijk. Eenmaal thuis dan plof ik dan in mijn hoekje van de bank om de eerste 10 minuten even de pijn een beetje te laten verdwijnen, al moet ik zeggen dat ik nooit pijnvrij ben zelfs niet tijdens het slapen.

top

zondag 23 oktober.

Vandaag niet erg veel gedaan. Ika voelde zich niet er lekker, heeft een groot gedeelte van de dag op bed gelegen, maar nu gaat het gelukkig weer een stuk beter.

top

 

zaterdag 22 0ktober.

Vandaag de verjaardag van onze jongste dochter. Dit hebben we gevierd op een terrasje in de binnenstad. Daarna heeft onze schoonzoon mijn computer verplaatst een alles opnieuw aangesloten en verschillende contactdozen verwijderd. Maat nu in de nieuwe opstelling werkt alles weer perfect en ik ben er erg blij mee. Nu alles op en onder het bureau opnieuw inrichten.

top

vrijdag 21 oktober.

Vanmorgen nog een klein eindje gewandeld. Daarna een gesprekje gehad bij een computer winkel en me laten voorlichten over een nieuwe computer. Zal er de komende weken over beslissen war ik ga doen. ook wa het vandaag de verjaardag van onze oudste dochter, die woont in Tilburg en zo even daar heen te gaan dat lukt nu en even niet met mijn pijnlijke benen, een te vermoeiende reis, en we zijn ook geen 20 jaar meer.

top

donderdag 20 oktober.

De dagen maandag, dinsdag en woensdag zijn dagen geweest met elke dag een korte wandeling, lange wandelingen gingen echt niet, veel pijn in mijn benen. Ook moest ik op verschillende tijden thuis zijn in verband met telefonische afspraken met het Sint Antonius ziekenhuis over een operatie die in begin november word gedaan. Vanmorgen kwam onze dochter op bezoek en later op de morgen toen ze weer naar huis ging ben ik met haar mee gewandeld tot aan de rotonde Jousterkade en ben via het Kleinzend weer naar huis gewandeld. Heb het vanmorgen nog goed getroffen want nu regent het behoorlijk hard.

top

zondag 16 oktober.

Vanmorgen regende het eerst, maar al gauw klaarde het weer op en nu is het mooi zonnig weer. Vanmorgen heb ik na de regenbui een eindje gewandeld en wat ik eigenlijk nooit doe, dat is, op zondag een supermarkt bezoeken, maar nu moest ik toch een paar dingetjes halen. Voor de rest van de dag houd ik maar wat rustig want ik heb flink pijn in mijn benen.

top

zaterdag 15 oktober.

Vandaag was het weer mijn marktdag bloemen fruit en naar de bakker. Ook moest ik naar een Electra winkel voor een knoopbatterij, want onze deurbel weigerde nog een geluidje te geven. Ika was met haar zus aan het winkelen en een terrasje pikken. Ik heb nog een stukje gewandeld en daarna de bel gerepareerd en in de middag nog een paar uurtjes foto’s uitzoeken.

top

donderdag 13 oktober.

vrijdag 14 oktober.

 Ook vandaag weer naar het Sint Antonius, deze keer vanmiddag naar de anesthesist voor een gesprek  over mijn aanstaande operatie. Daarna nog met mijn schoonzoon naar Hichtum gereden voor een boodschap en verder de rest van de dag binnen want het is druilerig weer, wie weet morgen weer een wandelingetje.

top

donderdag 13 oktober.

Vanmorgen was ik naar de wondpoli in het Sint Antonius. Dit was in een half uurtje bekeken. Het was niet echt wandelweer  dus maar weer naar huis. Net thuis kreeg ik een vriend op bezoek en vanmiddag heb ik een poosje achter mijn computer door gebracht.

top

woensdag 12 oktober.

Net als gister heb ik vandaag met dit mooie weer een eindje gewandeld achter de rollator. En dan moet ik toch wat kwijt. Wat zijn de trottoirs in de Sneeker binnenstad verschrikkelijk slecht. Door gaten en slecht gerepareerde stukken trottoir moet je haast wel een rollator hebben met schokbrekers als een vrachtwagen. En dan die obstakels op de stoep, vrachtwagens, steigers, grote afvalcontainers en voor al die obstakels moeten voetgangers, mensen met een rollator zich op de rijweg begeven met de nodige angst om te worden aangereden, en wat doet gemeente SudWest hieraan niets. Ik woon zelf in de binnenstad en het afgelopen jaar heb ik heel wat toeristen horen mopperen  over de trottoirs en fietsende mensen waar niet mag worden gefietst. Ik zou zeggen gemeente doe hier eens iets aan. Heb maar een paar stukjes Sneek opgezocht waar je nog redelijk kan wandelen.

top

dinsdag 11 oktober.

Een prachtige morgen zon overgoten, haast geen wind, dus op pad. Ik heb 3 km. kunnen wandelen, het laatste stuk ging moeizaam maar weer heb ik genoten. Ben in de richting Martiniplein gelopen, daarna Westersingel en stuk veemarkt. Toen over de Geeuwkade, halverwege weer afgeslagen naar veemarkt, toen weer richting Westersingel. Veemarkt. Galigastraat, Havenzijstraat en toen naar Hoogend. Onderweg heb ik nog een paar foto’s gemaakt en nu in de rust want o wat zijn mijn benen nu pijnlijk.

top

maandag 10 oktober.

Vanmorgen heb ik voor het ging regenen een paar boodschappen gedaan en een eindje gewandeld. Vanmiddag heb ik een vragenlijst ingevuld ter voorbereiding op mijn gesprek de komende week met een anesthesist. Daarna volgt er dan over een paar weken weer een operatie. Verder heb ik nog wat zitten prutsen met wat foto’s.

top

zondag 9 oktober.

Vanmiddag moesten we op een gecombineerde verjaardagsvisite van zus en zwager. Dit was een gezellige middag.

top

zaterdag 8 oktober.

Normaal heb ik op zaterdag zo mijn gewone winkelochtend, groenteboer, bloemen en de bakker, en daarna wandel ik dan nog een klein eindje. Dat was deze keer ook zo, alleen werd er een bezoekje aan een kledingwinkel aan toegevoegd. Mijn geliefde echtgenote wilde wel eens om iets nieuws kijken en mijn taak was om mee te kijken, dat heb ik dan maar gedaan zonder me natuurlijk met het uitzoeken van iets leuks te bemoeien.

top

vrijdag 7 oktober.

Vandaag een rustige dag, vanmorgen een eindje gewandeld, de zon scheen en er stond een stevige wind. Vanmiddag een vragenlijst ingevuld van het Sint Antonius, dit alvast voor de operatie in november en verder wat met foto’s zitten prutsen op de computer.

top

donderdag 6 oktober.

Vanmorgen kwam onze grote vriend Jan, onze boodschappen weer brengen. Nadat ik deze had opgeruimd kwam de wijkverpleegster om mijn ogen te in te vetten met iets van anti bioticazalf. Dus vanmiddag maar een eindje gewandeld, ging niet zo goed en ook heb ik gelijk een paar boodschappen gedaan.

top

woensdag 5 oktober.

Vandaag geen wandeling, vandaag stond het zoveelste bezoek aan het Sint Antonius op het programma, beslist wel spannend. Er wordt vandaag beslist of ik een galblaasoperatie moet ondergaan, en dat moet inderdaad, en wel volgende maand word mijn galblaas verwijderd en gelijk de dag er na is het de bedoeling dat twee zenuwen tussen mijn rugwervels, die naar de benen lopen worden aangeprikt om mij op die manier van mijn pijn af te helpen en misschien kan ik dan ook weer wat beter lopen.

top

dinsdag 4 oktober.

Ook vandaag een mooie dag, dus ook nu heb ik weer een wandelingetje gemaakt en op de terugweg naar huis dacht ik, kom ik pik mijn vrouw even op want die zat met familie op een terras. Maar ik was te laat, ze was al onderweg naar huis. Tijdens mijn krakkemikkelige wandeling mijmerde ik wat over de vele stadswandelingen die ik met gezelschappen heb gemaakt, wat nu jammer genoeg niet gaat. Soms als ik in de kamer naar buiten zit te kijken en er dan een gids met een gezelschap voorbij zie komen, dan denk, stond ik er ook maar even bij om wat over onze stad te vertellen. Toch heb ik een stille hoop al zal die wel ijdel zijn dat ik nog eens met een leuk gezelschap door de Sneeker straten kan lopen en weer eens in de waterpoort kan kijken, maar zo ik al zei het zal wel ijdele hoop blijven.

top

maandag 3 oktober.

Wat ik gister niet had geschreven dat ik zaterdag een hoortoestel was zoek geraakt van mij. Zowel zaterdag als gister iedere keer maar weer in elke hoek in huis kijken en op mijn bureau, waar ik ze altijd voor de nacht neer leg, kijken maar het was weg en bleef weg. Vanmorgen ben ik een eindje gaan wandelen en onderweg maar denken waar kan dat apparaatje nu toch zijn. Soms als ik mijn bril af doe wil het wel eens gebeuren dat het hoorapparaat een stukje mee gaat, maar bij mijn weten was dat ook niet gebeurd. Vanmiddag kwam onze thuishulp en toe vroeg ik haar, wil jij ook eens goed om je heen kijken op mijn slaapkamer, en jawel ze vond het apparaat achter een opgerolde poster die ik zelf wel drie keer in handen had gehad. Gelukkig maar want nu hoor ik weer aardig wat beter.

top

zondag 2 oktober.

Een dag met mooi weer en we besloten vanmorgen om samen, Ika en ik om een eindje te gaan wandelen. We zijn langs de Waterpoort gracht gewandeld, achter de beschermhekken langs en met de rollator lukte dit aardig. Een stukje Stationsstraat en daarna naar de veemarkt, ik wilde eens kijken of er nog zwammen of paddenstoelen en ja hoor, rond een boom stonden  nog wel een stuk of twintig, wel kleintjes maat toch. Langs de Westersingel zijn we weer naar het centrum gewandeld en bij  de Walrus hebben we een kopje koffie gedronken. Het was voor ons weer een leuk tochtje van ongeveer 2,5 km. Nu maar even in de rust.

top

september 2022

donderdag 29 september.

Vanmorgen samen met Ika gewandeld en wat boodschappen gedaan en ook nog even een terrasje gepikt. Nu vanmiddag druk oefenen om het knopen van sleutelhangers weer onder de knie te krijgen.

woensdag 28 september.

Vandaag weer een gewandeld het was er echt mooi weer voor. Bij mijn thuiskomst zag ik dat we bezoek hadden van een goede bekende van Ika. We hebben gezellig zitten kletsen en toen hij weer vertrok vroeg hij, of ik hem ook nog kon helpen aan een paar geknoopte sleutelhangers, ik op zoek en zowaar ik vond nog een stuk of drie. In de middag heb ik nog geprobeerd of ik de knoopkunst nog beheerste, maar dat viel zwaar tegen dus de komende dagen maar weer eens oefenen

top

dinsdag 27 september.

Vandaag regen en nog eens regen, geen wandeling. Dus eerst de opgeruimde plank van gister weer inrichten en daarna ben ik met de volgende begonnen. Deze vraagt wel wat meet tijd dus woensdag of donderdag maar verder. Maar ik kreeg er ook nog een karweitje tussen door, en wel een deurbel die de dienst weigerde. Dus hal in de ragen en de gang de bel er af, nagekeken, wat ik precies heb gedaan ik weet het niet maar de bel doet het weer.

top

zondag 25 september.

Vanmorgen stonden Ika en ik klaar om een wandelingetje te maken. Het zonnetje scheen en het leek mooi weer. Ik had juist mijn jas en schoenen aangetrokken, keek uit het raam en zag dat het plensde, dus wandelen werd het niet. Maar daar ging de telefoon onze dochter, met de vraag, komen jullie even een bakje doen, dan haal ik jullie met de auto even op. Zo gezegd zo gedaan en we hebben gezellig een kopje koffie zitten drinken op de Leeuwarderkade.

top

maandag 19 september tot zaterdag 24 september.

De hele week was het voor mij sappelen en sukkelen, het lopen gin g door pijn slecht. Donderdag was mijn beste dag, toen heb ik nog ongeveer 2,5 kilometer gewandeld en dat ging redelijk goed. Tijdens die wandeling heb ik no een bezoekje gebracht aan een vriend van ons. Maar de vrijdag moest ik weer kalmpjes aan want toen moest ik weer helemaal bijkomen van de wandeling van donderdag, en zo gaat het dus de ene dag beter dan de andere.

top

zaterdag 17 en zondag 18 september.

Beide dagen niet zo heel veel beleefd. Zaterdag mijn gewone zaterdagse bezigheden en zondag was het constant regen en nog eens regen, dus wat met de pc spelen en wat lezen en daar waren deze twee dagen mee gevuld. Ik had wel graag wat andere en meer belevenissen verteld, maar ja, die waren er eigenlijk niet. Wel heb ik tijdens het opruimen van een kastplank een oude ordner gevonden met zwart/wit foto’s, nog uit de tijd dat we verkering hadden. Wat ik er nog precies mee ga doen dat ik weet ik nog niet.

top

vrijdag 16 september.

Vandaag wer eens een eindje gewandeld door onze binnenstad. Ik was nog niet zo lang thuis of de eerste regendruppels kwamen naaar beneden. Dus  ben ik de rest van de dag maar binnen gebleven en  toch maar weer begonnen met kast opruimen, maar veel ben ik niet opgeschoten.

top

donderdag 15 september.

Vandaag niet gewandeld, ik had andere bezigheden en wel kasten opruimen. Mappen met foto’s en aantekeningen van allerlei klusjes die ik vroeger heb gedaan, zoals kleine rondleidingen met een bepaald doel, of een gekke inburgering Fries. Zo kwam ik van alles tegen, je zit alles nog eens door te lezen en dan besluit je eindelijk, och het kan ook wel weg. Al met al kost het heel wat tijd en ik heb dan nu ook nog maar twee planken in de kast gedaan. Een volgende keer maar weer verder met opruimen.

top

woensdag 14 september.

Ook vandaag, het was zacht weer, heb ik een wandeling gemaakt van 3,5 km. En wel vanaf ons huis op het Hoogend naar Lemmerweg Oost, over de Pieter Sikkesstraat naar naar de Boate Goate, die heb ik gevolgd tot naar de Lemmerweg en via de Lemmerweg weer naar huis op her Hoogend. Het was wel vermoeiend en wel pijnlijk voor mijn benen, maar toch weer een stapje vooruit.

 

top

dinsdag 13 september,

Ga zo meteen even een eindje wandelen en gelijk ook wat kleine boodschapjes doen.

top

maandag 12 september.

Een drukke morgen op deze eerste dag van de week. Eerst kwam er een dame van de thuiszorg voor mij. Die was net een uurtje de deur weer uit, toen kwam onze kapster om onze haren weer eens netjes te knippen. Nog weer een poosje later kwam onze huisarts voor een gesprekje met mij  dit i.v.m. een eventuele operatie.

top

zondag 11 september

Vanmorgen samen met Ika een leuke wandeling gemaakt, zij met de wandelstok, en ik ouwe kerel achter de rollator. Het was een leuke wandeling en nu maar even weer wat kalmpjes aan.

top

zaterdag 10 september.

Vandaag, het was goed weer en dan heb ik hetzelfde te doen als alle zaterdagen, naar de groenteboer om wat fruit, naar de bloemenman voor een bosje fleur in de kamer in de vorm van een mooi bos bloemen en naar de bakker op de hoek voor wat lekkers bij de koffie. Het was vandaag mijn dag niet, ik ben niet echt fit en het lopen viel me zwaar. Vanmiddag zijn we nog op condoleance geweest van een goede vriend van ons. Dat was zo ongeveer mijn dag vandaag, hopelijk morgen wat vrolijker nieuws.

top

vrijdag 9 september.

Vanmorgen weer een anderhalve kilometer gewandeld achter de rollator en het lopen ging redelijk goed en  een ietsje minder pijn. Ik heb besloten om te starten met een klein opschrijfboekje waarin ik al mijn bezoeken aan het St. Antonius eens op schrijf, voorlopig alleen van 2022en alleen voor mij zelf als geheugensteuntje, wanneer en waar voor ik in het ziekenhuis ben geweest. Een bezigheid voor de komende tijd naast mijn bezigheden aan mijn jaren oude fotoverzameling.

top

donderdag 8 september.

Vanmorgen een complete regenmorgen, voor de bloemen en planten een verademing, maar voor mij geen wandelweer. Dus maar fijn binnen en wat achterstallig computer werk doen. Een dag van niets hoeven, doen waar je plezier in hebt.

top

woensdag 7 september.

Vandaag alweer een dag met mooi weer. Was vanmiddag met onze dochter weer eens op bezoek in het St. Antonius, deze keer bij een chirurg. Had met deze meneer een gesprekje over mijn buikwand ontsteking. Afgesproken is dat er nog eens zes weken wordt gespoeld en dan kijken hoe het er voor staat. Dus maar weer afwachten.

top

dinsdag 6 september.

gister was voor mij een complete rustdag. maar vandaag heb ik weer een wandelingetje gemaakt, niet een heel eind, ongeveer 1,5 km. wel steeds zoveel mogelijk in de schaduw want in de zon was he me echt te warm. ook ontving ik vandaag enkele mailtjes met bedankjes over het shantyfestival van afgelopen zaterdag. de koren waren dik tevreden en het vervoer met de shuttles werd erg op prijs gesteld, zeker door mensen die slecht ter been waren, zoals ik, bijvoorbeeld. nee zonder gekheid, de koren waren zeer goed te spreken over de hele middag en het georganiseerde.

top

zondag 4 september.

Dit was voor mij een dag met flink afzien, ik heb gister wel een beetje te veel hooi op mijn vork genomen, te veel en te ver gelopen. Ja, de ene dag genieten en de andere dag afzien, maar het is niet anders. Omstreeks 16.00 uur kregen we nog bezoek van onze kleinzoon en dat was wel weer een opstekertje. Ook heb ik nog een eindje gewandeld, dat had ik denk ik beter kunnen laten want daarna waren mijn benen  nog veel pijnlijker. Een goede leer voor een volgend keer.

top.

zaterdag 3 september.

Deze dag begon alweer met mooi weer. Vanmorgen was ik al vroeg op pad om een kijkje te nemen bij de opbouwploeg van Rolling Home, deze waren al druk bezig met het plaatsen van de geluidsinstallaties voor het optreden van de zeven shantykoren. Dit shantyfestival ging om 13.30 uur van start en ging door tot 17.15uur op verschillende podia. Tot slot was er nog een optreden van alle gezamenlijke koren die een drietal zeemansliedjes zongen. Mede door het mooie weer is het een geslaagde middag geworden.

.

top.

vrijdag 2 september.

Vanmiddag moest ik tegen twee uur in het St. Antonius een CT scan laten maken  van de wond in mijn buikwand. Dit gebeuren nam al met al toch nog weer een anderhalf uurtje in beslag en de uitslag hoor ik volgende week woensdag. Terwijl we in de wachtkamer zaten, onze dochter was mee, riep een verpleegster, meneer Rozenberg, ik kwam overeind, gelijk met een andere meneer. We keken elkaar eens aan en toen naar de verpleegster, die zei toen de geboortedatum en wat bleek, juist ik dus niet, maar de andere meneer. Gauw met hem even een kort gesprekje gehad, ik heb zijn voornaam en geboortedatum gevraagd en in het komende weekend zal ik onze stamboom door bladeren en kijken of ik hem kan vinden.

top.

.donderdag 1 september.

Vanmorgen om half twaalf samen met ruth, de organisatie van het shantyfestival van 3 september afgerond. Nu maar hopen dat het goed weer blijft, de weerberichten lijken goed en dan wordt het vast weer een gezellige middag. In de loop van de middag heb ik nog wat kopieën gemaakt voor dit hele gebeuren.

top.

.

 

augustus 2022

woensdag 31 augustus.

Vanmiddag tegen half drie kwam de monteur van Ziggo, nou die is toch wel zeker wel twee uurtjes bezig geweest. Heeft een nieuwe router geplaatst, een nieuwe video box en hij ontdekte dat de huisaansluiting niet goed was geïnstalleerd dus jarenlang maar heel zwak wifi signaal, maar nu is alles weer perfect in orde.

dinsdag 30 augustus.

Vanmorgen samen met Ika naar de Walrus gelopen waar ik een gesprek had met Ruth over het shantyfestival wat op 3 september plaats vind. Daarna nog een flink eindje gewandeld. De rest van de dag maar wat geluierd, ik voelde me moe. Waar dat van komt, ik weet het niet, misschien van de wandeling, maar ik wandel eigenlijk elke dag dus dat zou haast niet kunnen.

maandag 29 augustus.

Vanmiddag met mijn telefoon naar de Vodafone winkel geweest er moest wat worden bijgesteld. Gelijk ook een monteur besproken voor het nakijken van ons modem en Ziggo signaal, daarna nog een eindje gewandeld.

zondag 28 augustus.

Het was vanmorgen mooi wandelweer, dus vriend rollator naar buiten en aan de wandel. Het begon met voor de brug wachten, maar ach het is mooi weer dus zitten op de rollator wachten tot de brug weer gesloten werd, en daarna heb ik mijn wandeling hervat maar niet voor lang, even later werd ik staande gehouden door twee jongemannen die op zoek waren naar een supermarkt, ook even uitgelegd waar die was te vinden en daarna het vervolg van mijn wandelling. Onderweg nog een paar foto’s gemaakt. Nog een keer voor een brug gewacht, door al dat gewacht wel iet later thuis dan ik verwacht had, maar ach het was een mooie wandeling.

top.

.

zaterdag 27 augustus.

Vanmorgen. het was lekker weer en samen hebben we wat boodschapjes gedaan. Eerst maar een kopje koffie gedronken op een terrasje en daarna winkelen. Op de terugweg naar huis op de markt, ja er stonden weer wat kramen, hebben we bij de groenteman wat fruit gekocht, en ja wel ook onze bloemenman was weer present, Ika heeft daar een mooi boeket gekocht. Onderweg kwamen we kennissen tegen en hebben we nog een poosje staan kletsen. Al met al waren we toch weer flink wat later thuis dan we gedacht hadden. De rest van de dag ben ik van plan om mijn bureau eens op te ruimen, maar of het gaat lukken, dat weet ik nog zo niet.

top.

.
dinsdag 23 t/m 26 augustus.

op al deze dagen van de week heb ik heel weinig ondernomen in verband met de hoge temperatuur, voor mij, en ik denk voor veel mensen, was het te warm. Wel heb ik in de morgenuren een korte wandeling gemaakt. Woensdagmorgen ben ik naar de telefoonwinkel geweest met een mobieltje wat niet meer werkte, maar ook daar konden ze er niets meer aan doen. Dus maar een nieuwe aangeschaft. Gelijk heb ik hier een afspraak gemaakt voor een monteur van Ziggo, want we hebben veel last van het wegvallen van Wifi. De nieuw apparatuur hebben we ondertussen ontvangen en volgende week komt er een monteur. Verder ben ik nog bezig geweest met het regelen van het shantyfestival op 3 september hier in Sneek, dit heeft me veel werk gegeven ook al door zelf gemaakte fouten, maar ook dat is weer in orde gekomen, nu maar hopen dat het op 3 september goed weer is dan is al het geregel niet voor niets geweest.

top.

maandag 22 augustus.

Vanmorgen al vroeg kreeg ik een telefoontje van een cardioloog van het Sint Antonius, of ze bij mij ook een buisje bloed mochten prikken en of ik het goed vond dat dit werd gebruikt voor een wereldwijd onderzoek naar hart en vaatziekten, vooral bij mensen met een hartinfarct of bij wie en stents zijn geplaatst . daar wil ik natuurlijk graag aan meewerken. Straks komt er iemand van het lab om even wat bloed af te nemen. Verder heb ik vanmorgen nog een eindje gewandeld. Ook kreeg ik nog een telefoontje van iemand die mijn telefoonnummer op een site van een hotel in Sneek had gezien en vroeg of wij nog een kamer vrij hadden. Na veel gepuzzel heb ik ontdekt waar hij moest zijn, en heb dat zijn telefoonnummer afgegeven met het verzoek om deze meneer even te bellen. Hij zei aan het eind van het gesprek, als het mocht lukken dan kom ik persoonlijk bij u langs. Ik zei prima meneer, maar wij hier in Sneek vinden het altijd leuk als we iemand een plezier kunnen doen, dus we wachten maar af.

top.

zondag 21augustus.

Vanmorgen het was mooi weer, dus een eindje gewandeld. Tijdens deze wandeling heb ik een erg zieke vriend bezocht. Ik heb een poosje met hem gesproken. Na dit bezoekje had ik niet veel zin meer in een wandeling, dus ben ik maar weer richting Hoogend gegaan. Heb de rest van de dag weinig gedaan, was een beetje depri..

top.

zondag 14 augustus tot zaterdag 20 augustus.

Voor mij is dit een moeilijkstukje week geweest., vooral zondag was het zwaar, had een eindje gewandeld maar dat ging niet zo ik graag wou. Onderweg moest ik een paar keer op de rollator gaan zitten om wat uit te rusten, veel last van kortademigheid. De rest van de week ging het weer beter, alleen veel pijn in mijn benen. Dus alle dagen een eindje gewandeld, behalve vrijdag toen was er weer een bezoek gepland aan het St. Antonius, deze keer bij een chirurg om mijn wondje te laten bekijken. Besloten is om bloed te prikken en volgende week een CT scan, kijken wat dat oplevert. Tot zo ver de afgelopen dagen. Maar moed houden.

top.

donderdag 11, vrijdag 12, zaterdag 13 augustus.

Over deze drie dagen kan ik kort zijn. Alle dagen een eindje gewandeld en verder heb ik me erg rustig gehouden op deze warme dagen. Donderdag heb ik nog een telefoontje gehad dat ik echo die er gemaakt is van mijn gal en lever goed was.

woensdag 10 augustus.

Vandaag Hardzeildag, vanmorgen samen met Ika een rondje over de braderie bij het Grootzand, gedaan, dat was wel leuk het was nog niet ze erg druk, dus voor mij met de rollator wel een gemakkelijke wandeling. Bij de kermis aangekomen hebben we bij het poffertjeshuis een pannenkoek met Ika met warme kersen en ik met verse aardbeien. Het begon al aardig drukker te worden toen we weer richting Hoogend wandelden, nu langs de andere kant van het Grootzand. Bij ons op het Hoogend kon je suppen waar, vooral vanmiddag door de jeugd gebruik van werd gemaakt. En dat was dan onze Hardzeildag voor dit jaar.

top.

dinsdag 9 augustus,

vanmiddag om 13.00 uur moest ik weer naar fysio bij d hartrevalidatie. Heb daar gefietst op de hometrainer en met verschillende apparaten geoefend. Na afloop vertelden ze mij dat ik  nog maar twee keer hoefde te komen voor fysio, het ging allemaal goed. Hier ben ik blij om en da nu zelf verder doorgaan met bewegen, vooral in de vorm van wandelen. Verder is er afgesproken dat, mocht het vrijdag nog erg warm zijn dat we dan af konden bellen.

top.

maandag 8 augustus.

Vandaag was voor het eerst weer eens een rubberboten roeiwedstrijd door de Sneeker grachten. Dit was een heel spektakel, de gekste boten zag je voorbij komen van matrassen tot kinderwagens. Bij ons op het Hoogend was het helemaal een drukte van belang want hier moesten de rubberboten uit het water en moest er worden gekluund van het Hoogend naar het Grootzand, een prachtig schouwspel. Na afloop is mijn vrouw samen met haar zus, poffertjes wezen eten op het kermisterrein.

top.

zondag 7 augustus.

Vanmorgen zijn Ika en ik, nadat de mevrouw van de thuiszorg was geweest, die komt nog elke dag mijn buikwand ontsteking spoelen, over de stille kermis gewandeld om eens te kijken wat er zoal stond voor attracties. Daarna zijn we door gewandeld naar een terrasje waar we een kopje koffie hebben gedronken. Hier troffen we kennissen van ons welke we in geen drie jaar hadden gesproken, dus dat werd even bijpraten.

top.

zaterdag 6 augustus.

Vandaag maar weer eens een beetje kalmpjes aan gedaan en natuurlijk mijn zaterdagse bezigheden, de bakker, de groenteman en een bloemetje, alleen dat laatste lukte niet wat onze bloemenman was met vakantie, verder voor ons huis van het mooie weer genoten.

top.

vrijdag 5 augustus.

Vanmiddag om 13.00 uur weer naar fysio voor hartrevalidatie. Het ging weer heel goed, na een gesprekje met een van de fysio dames hoorde ik dat ik nog drie keer een training moest doen en dan kon ik eerst stoppen met fysio, maar wel proberen mijn dagelijks wandelingen te maken. Ook hebben we een uitnodiging gekregen vanavond bij vrienden op het bordes te komen zitten om vandaar de opening Sneekweek  mee te maken. Het is dit jaar de 85 ste Sneekweek. Vele jaren zat ik in de organisatie en nu kon ik vanaf een luie stoel de opening meemaken.

top.

donderdag 4 augustus

Vanmorgen voor het me te warm werd een eindje gewandeld en gelijk maar even een rondje Martiniplein waar ze druk bezig zijn op hier de kermis attractie weer op te bouwen. Over de Westersingel ligt voor drie weken een tijdelijke brug. Dit is een betere brug dan dat lelijke en onveilige Hooghout. Deze Yellow Bridge is in ieder geval goed begaanbaar, ook voor ouderen en hulp behoevende mensen zoals ik. Tijdens mijn wandeling kreeg ik weer flink pijn in mijn benen, dus de kuier maar afgebroken en maar weer richting Hoogend.

.top

 woensdag 3 augusrus

Vanmorgen een bezoekje gebracht aan de opticien voor een oogmeting. Ik heb sinds begin mij twee nieuwe brillen maar ik kan niet zeggen dat ik veel beter kan zien. Dus vanmorgen een nieuwe oogmeting gedaan maar zo he nu is blijft het er is weinig meer aan te doen, maar hopen dat het niet snel achteruit gaat. Voor vandaag en de afgelopen dagen heb ik het wel even gehad, du maar lekker even in rusttand.

.top.

dinsdag 2augustus

Ook vanmorgen stond een bezoek aan het ziekenhuis op het programma o.a. een hartfilmpje laten maken, daarna een controle en meting van mijn ICD en vandaar voor een gesprek naar de cardioloog. Gelukkig zag alles er goed uit. Ook heb ik gevraagd of ik twee dagen kon stoppen met mijn bloedverdunners, zodat ik een behandeling kan krijgen bij de pijnbestrijding maar helaas mag dit pas eind oktober, dus tot zo lang maar met de rollator.

.top.

maandag 1 augustus.

Vanmorgen al vroeg was ik onderweg naar het ziekenhuis om een echo te laten maken van mijn galblaas en de lever. De uitslag hiervan krijg ik 12 augustus, dus maar even afwachten. Toen ik weer thuis was heb ik nog een kort eindje gewandeld, ik was een beetje moe van dat alles dus vanmiddag heb ik maar wat rustig zitten lezen en wat rust nemen is ook wel nodig want morgen staat me nog een dag te wachten met ziekenhuis bezoek..

top.

 

Juli 2022

zondag 31 juli

Afgelopen week heb ik elke dag wel een wandelingetje gemaakt. Op donderdag was mijn wandeling zelfs al drie kilometer. Dinsdag en vrijdag waren weer de dagen dat ik naar hartrevalidatie moest voor de nodige fysio. Ook op vrijdag was er een gezellige bijeenkomst van de stadsgidsen en al ben ik dan de laatste tijd als stadsgids actief, toch hoop ik nog eens een keer met een groep door de stad te wandelen. Gister waren onze dochter en schoonzoon even gezellig bij ons en toen hebben ze hier een Sonos box geplaatst en spotify op onze mobieltjes gezet, nu kunnen we de muziek beluisteren die we mooi vinden. Het was de bedoeling op vanmorgen een eindje te gaan wandelen, maar het regent nu dus maar even binnen ons vermaken.

top.

vrijdag 22 juli.

Vandaag geen zon en een aangenaam temperatuurtje. Vanmiddag om kwart voor een stond de taxi voor de deur om me naar hartrevalidatie te brengen waar ik me weer op diverse fitnes apparaten mocht uitsloven. Na een uurtje stond de thee voor mij en mede fitnes beoefenaars klaar. Om kwart over twee stond de taxi alweer op me te wachten om mij weer naar het Hoogend te brengen. Tijdens de terugrit in de taxi dacht ik nog, wanner zou het me nu weer eens lukken om de eindje te lopen, maar veel hoop is daar voorlopig nog niet op.

top

donderdag 21 juli.

Ook vandaag is het nog behoorlijk hot buiten. Toch heb ik mijn rollator gepakt en ben een eindje gaan wandelen. Maar al gauw kreeg de warmte me te pakken, werd ik moe en heb mijn wandeling een ietsje ingekort. Op weg naar huis kwam ik voorbij een kledingwinkel en heb ik nog een korte broek gekocht. Vanmiddag eb ik nog een poosje achter mijn PC gezeten en heb een paar fotomappen geordend

top.

woensdag 20 juli.

Ook vandaag weer een tropische dag net als gister, dus heb ik me heel rustig een plekje op de bank ingenomen, een boek er bij, zo nu en dan wat gedronken, gewoon koud water en verder rust, rust en nog eens rust. Morgen misschien wel weer tijd voor een wandeling.

top

dinsdag 19 juli.

Vandaag geen nieuws van het hitte front, vandaag binnen blijven het is te warm voor activiteiten. Bij ons voor huis is het nu, om 11 uur al 30 graden en bladstil.

top

maandag 18 juli.

Vanmorgen heb ik maar een korte wandeling gemaakt gecombineerd met een bezoek aan de drogist. Veel meer tijd had ik ook niet want onze lieve kapster kwam om zowel mij als Ika de haren te knippen. Het is eigenlijk ook te warm vandaag om je echt in te spanne, maar een dagje kalmpjes aan.

top.

zondag 17 juli.

Vanmorgen, het was mooi wandelweer, ik dacht kom, ik neem mijn fototoestel mee en ga eens een wandelingetje langs een serie geveltuitjes in de binnenstad maken en zet die eens op de foto. Ik moet zeggen, het is een wandeling geworden van een dikke 2,5 km. Maar het ging goed en ik heb het met plezier gedaan en daarbij ook nog leuke foto’s gemaakt. Een volgende keer zal ik eens een andere route nemen en ook daar de geveltuintjes en al heleuk dat ik tegenkom op de foto zetten

top..

zaterdag 16 juli.

Zoals elke zaterdag was het ook weer, deze morgen wat boodschapjes doen de baker voor wat lekkers bij de koffie, en als het niet erg druk is een praatje met de mensen in de winkel. Daarna een wandeling achter de rollator naar de markt, nou markt kan je het niet meer noemen, een stuk of drie vier verdwaalde kramen, waaronder dan wel mijn bloemenman voor het wekelijks mooie bos bloemen. Verder dan nog naar de kraam van de groenteboer voor wat fruit en dan heb je de markt ook wel zo ongeveer wel gehad. Hier ligt dus nog een hele taak voor gemeenteraad het wordt nu toch wel eens tijd dat hier wat aan gedaan word. Dus S.W.F. let op uw zaak.

vrijdag 15 juli.

De afgelopen dagen vaak een kort eindje gewandeld, soms ook niet dan had ik teveel pijn in mijn benen. Op maandag 11 juli en woensdag 13 juli heb ik een wat langere wandeling gekaakt en ook onderweg wat foto’s gemaakt. Vandaag ben ik weer naar hartrevalidatie geweest en hier heb ik op diverse apparaten oefeningen gedaan, ook heb ik vijf minuten op de home trainer gezeten. Dit om te proberen of ik hierdoor de komende dagen misschien weer meer pijn in mijn benen krijg. Dit was het weer zo ongeveer voor de afgelopen dagen, maar ja, het is niet anders.

top.

zondag 10 juli.

Vanmorgen weer een wandeling gemaakt, maar al gauw begon het fijntjes te regen, dus de wandeling maar afgebroken en naar huis terug gelopen. Heb onderweg nog wel een fotootje gemaakt van een waterspuwer, deze zit aan  de gevel van de Katholieke kerk aan de Westersingel. Zit aangesloten aan de dakgoot en kan zo het regenwater afvoeren.

top.

zaterdag 9juli.

Gister niet gewandeld, teveel pijn in mijn benen, ook ben ik hierdoor niet naar hart fysio geweest. Pas volgende week vrijdag gaan we het weer proberen. Vanmorgen weer een eindje gewandeld, ging niet gemakkelijk. Vanmiddag met dochter en kleinzoon een terrasje gepikt.

top.

donderdag 7 juli.

Vandaag een minder mooie dag voor mij, heb de hele dag binnen gezeten met veel pijn in vooral mijn rechterbeen. Het lopen gaat erg moeilijk, dus rustig op de bank met een goed boek. Ik denk dat ik de afgelopen dagen teveel heb gelopen.

top.

woensdag 6 juli.

Vandaag ggen lang verhaal of foto’s, heb vanmorgen 2,5 km. Gewandeld en verschillende boodschappen gedaan. Had erg veel last van pijnlijke benen, dus maar weer even kalmpjes aan.

top.

dinsdag 5 juli.

Vandaag een drukke dag gehad, of eigenlijk een drukke middag. Om 13.00 uur moest ik naar hartrevalidatie, hier moest ik samen met anderen een uur lang sporten. Dat was behoorlijk zwaar, vooral omdat ik geen andere beweging krijg dan lopen achter de rollator. Vooral de pijn in mijn benen is na al dat oefenen flink toe genomen. Daarna moesten we op verjaardagsvisite, onze zwager was jarig. Daar ben ik heen gelopen en zo juist weer naar huis gelopen en dat was toch weer meer dan 4 km. Al met al toch een beetje teveel van het goede, nu maar even kalmpjes aan.

top.

maandag 4 juli..

Ook vandaag was het weer een mooie dag en ik besloot om een bezoekje aan vriend Bertus te brengen. Had de camera mee genomen, och je weet nooit wat je onderweg t3g3n komt om op de foto te zetten. Ik trof het niet want vriend Bertus was niet thuis. Dus toen maar een eindje gewandeld. Bij de Westersingel hebben ze vanmorgen de wonderbrug verwijderd en hopelijk komt daar weer een oude ophaalbrug zou wel mooi zijn zo vlak bij de Waterpoort..

top.

 

mei 2022

Dinsdag 24 mei.

Ja,ja, vanmorgen voor het eerst weer sinds lange tijd, een eindje gewandeld, we achter de rollator, maar toch. Wel trof ik tijdens mij zeer korte wandeling een regenbui maar dat mocht de pet niet drukken, ik heb een eindje gelopen en hoop ook morgen weer een kort stukje te wandelen. Vanmiddag hebben we bezoek gehad van een goede vriendin van ons en zo is voor je het weet deze dag ook weer om gevlogen.

top.

Zondag-maandag-dinsdag-woensdag 16-17-18 mei.

Het is alweer zondag 22 mei.

De afgelopen dagen waren heel rustig, het was schitterend mooi weer maar ik mocht niet buiten. Dus mijn tijd maar verdrijven met boekje lezen en mijn grote hoeveelheid foto’s uitzoeken en de datums wanneer ze zijn gemaakt erbij plaatsen plus een omschrijving. Ook dit is niet het leukste werk, maar och, je bent bezig en zo zal het de komende dagen ook wel blijven denk ik, misschien gaat het lukken om een kort eindje te wandelen achter de rollator

top.

Zondag-maandag-dinsdag-woensdag 16-17-18 mei.

Over deze dagen kan ik kort zijn al duurden ze wel lang. Zondagavond kreeg ik weer pijn, ben met de ziekenhuisauto naar het ziekenhuis gebracht en op de hartbewaking. Maandag gelijk naar het MCL te Leeuwarden, hier ben ik gedotterd en hebben ze een stent geplaatst. Woensdag mocht ik weer naar huis. Moet wel kalmpjes aan doen, dus na het weekend weer eens proberen om een eindje te wandelen, nu eerst wel achter de rollator.

top

Vrijdag- zaterdag 13-14 mei

De afgelopen dagen maar wat achter de pc en wat zitten lezen. Zo nu en dan even in de voordeur gestaan en kijken naar ons tuintje wat mooi groen is en overal worden bloemknopjes zichtbaar, ook het koolmeesje echtpaar heeft het druk met hun jonkies in ons oude vogelhuisje. Zou wel graag een eindje wandelen, maar helaas staat mijn gezondheid dat niet toe.

top

Donderdag 12 mei.

Een mooie dag vandaag, ik mag jammer genoeg niet eventjes buiten van de zon genieten, zonlicht heeft invloed op mijn medicijn gebruik. Elke dag komt er weer een verpleegster twee keer mijn abceswond spoelen en het lijkt succes te hebben. Verder gaat het goed, alleen wat vervelende bijwerkingen van de medicijnen.

top

dinsdag 10 en 11 mei.

Hartfilmpje van gister was goed dus doorgaan met de medicijnen. Maar dat was niet echt prettig, vervelende bijwerkingen. De internist gebeld en contact met de huisdokter gehad weer meer medicijnen er bij, likt hier zo langzamerhand wel een apotheek, maar er komt een kleine verbetering in alle medicijn bijwerkingen.

top

Maandag 9 mei.

Vanmiddag om 13.00 uur moet ik een hartfilmpje laten maken ter controle van de antibiotica medicijnen die ik moet gebruiken, deze kunnen hartkloppingen veroorzaken, wat bij mij een beetje het geval is. Verder gaat het wel.

top

Zondag  8 mei.

Mooie dag vandaag, en moederdag. Vanmiddag zijn Janet en Kes geweest met een mooi Moederdag geschenkje, zelf had ik al rode rozen voor haar besteld, nog steeds jammer dat ik met dit mooie weer niet in de zon mag zitten, komt door gebruik van de medicijnen.

top

Zaterdag 7 mei.

Mijn eerste volledige dag weer thuis, na een week ziekenhuis verblijf. Moet erg enne aan de antibioticatabletten, nu maar weer proberen om weer wat op krachten te komen.

top

Vrijdag 6 mei.

Nadat ik van maandag tot aan vandaag in het Antoniusziekenhuis was, mocht ik vandaag met flink wat medicijnen op zak weer naar huis en hopen dat het met mijn gezondheid nu beter zal  gaan.

top.

 

April 2022

Zaterdag 23 april.

Vanmorgen  eerst een afwasje gedaan en daarna mijn wekelijkse zaterdagse boodschapje, de bakker en bloemen zo meteen weer een afwasje en dan even rustig zitten. Heb gister van de huisarts de opdracht gekregen om dagelijks beslist niet een te lange wandeling te maken omdat mijn conditie wel een achteruit kon gaan in plaats van vooruit, mag me beslist niet vermoeien.

top

Donderdag en vrijdag 21-22 april’

Het wordt een saai dagboek deze dagen. Wel gewandeld maar het ging erg pijnlijk, dat was op donderdag. Vrijdag niet gewandeld, veel pijn en daarnaast was ik hulp in de huishouding. Ika had een hele dikke linker pols, dokter gebeld, deze kwam en constateerde een reumatische ontsteking aan haar linker pols, erg dik en pijnlijk.

top

 

Woensdag 20 april.

Vanmorgen allereerst een afspraak met de oogarts gemaakt, heb nog steeds last van beide ogen en ga dan in de loop van de dag steeds slechter zien, kan soms de ondertiteling van een film haast niet meer lezen, ook wordt het lezen van een boek steeds moeilijker. Daarna een eindje gewandeld en een boodschapje gedaan, dit alles onder begeleiding van onze dochter Janet. En natuurlijk nog een poosje in het zonnetje gezeten.

top

Dinsdag 19 april.

Vanmorgen kregen we bezoek van twee dames van Terschelling. Een van de beide dames moest voor een foto naar het ziekenhuis, ze hadden in Harlingen een auto gehuurd en kwamen voor ze naar het ziekenhuis gingen bi ons een kopje koffie drinken. Later in de middag hebben we samen nog lekker van de zon genoten bij ons voor het huis. Het was alweer druk met dagjesmensen die de fontein kwamen fotograferen.

top

 

Maandag 18 april 2 de Paasdag.

Heb vandaag een wandeling gemaakt, ging weer moeizaam en onderweg werd ik duizelig. Moest heel voorzichtig daarna weer een beetje op gang komen, gelukkig was ik niet ver van ons huis, was dan ook blij dat ik thuis was, vond het maar een vreemde gewaarwording. Later op de dag hebben we nog lekker voor ons huis in de zon gezeten.

top

Zondag 17 april 1ste Paasdag.

We wensen jullie fijne Paasdagen.

Een dag met mooie zonnig weer maar met een nog frisse wind, mooi wandelweer. Ook ik eb vanmorgen mijn wandeling gemaakt en weer een beetje uitgebreid. Maar het laatste stukje ging moeizaam en pijnlijk. Vanmiddag heb ik dan ook eerst even gerust en daarna nog een poosje buiten in de zon gezeten, maar door de  wind voelde het bij vlagen frisjes. Morgen maar weer eens proberen.

top

Zaterdag 16 april.

Vandaag was het mooi weer, heb daarom maar weer geprobeerd een eindje te wandelen en dat ging ooed. De wandeling was nog niet een heel eind maar toch weer ietsje langer dan vorige dagen. Daarna nog naar de bakker om wat lekkers bij de koffie, maar dat is voor mij niet meer van toepassing, moet helemaal vet arm.onze dochter en schoonzoon, Janet en kes kwamen nog langs en van Janet kreeg ik een heel mooi boek over Terschelling.

top

Vrijdag 15 april.

Vandaag heb ik een rustdag genomen. Lekker achter de PC gezeten en met mijn fotomappen doende geweest.

top

Woensdag en donderdag 13 en 14 april

Woensdag heb ik een klein ommetje gemaakt, het eerste eindje naar de Oude Koemarkt, samen met Janet en het laatste stukje Havenstraat en Grootzand allen. Was erg moe en pijnlijk toen ik weer thuis was.

Donderdag, de schoenen aan en op pad. Gelijk voelde ik aan mijn benen al dat het niet ging zo ik graag wou, en ik  was dan ook van plan om weer terug naar huis te lopen, maar dacht, ach probeer toch nog een stukje verder. Al met al heb ik toen meer gelopen dan ik eigenlijk kon, de rest van de dag was ik dan ook erg moe en had veel pijn in beide benen.

top

Dinsdag 12 april

Vanmorgen samen met onze dochter op de markt een Paastak en bloemen gehaald voor Ika de tak, een bos tulpen en een potje met bloembollen, natuurlijk ook bloemen voor onze dochter Janet. Op de terugweg naar huis een klein ommetje gemaakt maar bij thuiskomst was ik erg moe, maar het gaf me een goed gevoel.

top

Maandag 11 april

Vanmorgen kwam er een verpleegster van de thuiszorg naar het plekje kijken waar de drain heeft gezeten en alles zag er goed uit. Daarna heb ik mijn schoenen aangetrokken en mijn eerste wankele stappen buiten gezet, onder begeleiding heen en terug naar de bakker. Dat was maar een klein stukje maar voor mij, na zo veel weken een hele stap.

top

Zondag 10 april.

Vandaag maar een rustdag gehouden. Onze dochter en schoonzoon kwamen na een weekje vakantie bij ons hun vakantie belevenissen vertellen. Ze hadden net als wij niet het mooiste weer gehad, maar ze hadden zich best vermaakt en zeker genoten op het mooie eiland Terschelling

top.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 april.

Over beide dagen kan ik kort zijn. Voor mij geen aantrekkelijk weer om een kuierke te maken, koud en regelmatig regen. Ook het lopen gaat pijnlijk en moeilijk, dus maar een beetje computeren en lezen, en elke middag even een half uurtje knipperen en zo kom ik de dag door.

top

Donderdag 7 april.

Vanmorgen vroeg regende het hard, maar nu schijnt de zon zo nu en dan, het waait hard en het is koud. zit een mooi boek te lezen en zojuist kreeg ik een telefoontje van het ziekenhuis met het bericht dat er voor mij op 18 mei een behandeling is gepland aan een zenuw tussen mijn rugwervels. Hopelijk gaat dit lukken en misschien kan ik dan weer wat beter lopen, we zullen het zien. Zo meteen wordt er op verzoek van de internist nog even bloed geprikt bij mij ter controle van mijn nierfunctie.

top

Woensdag 6 april.

Vandaag een rustige dag, dokter is geweest om het wondje van de drain te bekijken, ziet er goed uit. Vanmiddag bezoek gehad van een oude bekende van ons, en dat was het wel zo ongeveer voor vandaag.

top

Dinsdag 5 april.

Na 24 februari helemaal geen dagboek meer, nee dat ging niet meer lukken. Ik begon me steeds onprettiger te voelen deed plichtmatig mijn korte wandelingetje, als het goed weer was en verder was ik moe en lusteloos. Pijn had ik niet, nou ja, pijn in mijn benen wat ik al heel lang heb en mijn lopen bemoeilijkt. Zo gebeurde het dat ik op een morgen niet op kon staan, dokter gewaarschuwd, deze kwam direct, ambulance gebeld en op naar het ziekenhuis, bleek ik een galblaas ontsteking te hebben, al met al was het kantje boord met Harm. Gelukkig ging het na een flinke behandeling met antibiotica en het aanbrengen van een drain in de galblaas weer een stuk beter. Ben alweer een paar weken thuis, de drain is ondertussen weer verwijderd en ben nu weer doende om wat op krachten te komen en als het goed weer is een paar stapjes buiten te doen. Door dit alles dus een aantal weken geen dagboek, ook de komende tijd niet veel nieuws denk ik, kalmpjes aan weer wat conditie opbouwen, tot zo ver voor vandaag.

top

.

Februari 2022

Donderdag 24 februari.

Vandaag niet gewandeld, ik had meer huishoudelijke bezigheden dan andere dagen en had alles met gezondheid te maken maar het zal de komende dagen hopelijk wel weer wat beter worden. En dan natuurlijk de inval vandaag van het Russische leger in de Oekraïne. Wat zal dat allemaal weer te weeg brengen voor de mensen daar, hopelijk komt er op korte termijn een oplossing.

top

Dinsdag 22 februari.

Woensdag 23 februari.

Een mooie dag vandaag, prachtig zonnig weer, nog wel een stevige wind, maar heerlijk wandelweer. In plaats van vanmorgen heb ik vanmiddag een eindje gewandeld, kleine 2 km. Door omstandigheden lukte dat vanmorgen niet. Het koste me dan ook meer inspanning maar het ging verder goed. Ik zag dat bij de Martinikerk nu ook de kosterswoning is afgebroken, zo langzamerhand verdwijnt er steeds meer oud Sneek en komt er iets vaak lelijks voor terug, jammer is dat.

top

Dinsdag 22 februari.

Ook vandaag nog een winderige dag met zo nu en dan een bui. Natuurlijk trof ik ook vandaag tijdens mijn wandelingetje weer een korte regenbui. Vanmorgen waren er ook al een paar mannen doende om de kapotte dakpannen hier op het Hoogend te vervangen, nog niet bij onze buurman en bij ons, maar ze komen er aan. Over vandaag heb ik verder ook niet veel te vertellen, ben druk doende met mijn foto verzameling en dat kost meer tijd dan ik dacht, ik zou zeggen maar tot morgen.

top

Maandag 21 februari.

Vanmorgen nog storm en dikke regenbuien, ook vannacht was een roerige nacht. Omstreeks één uur vannacht, ik was diep in slaap, ineens een harde klap op de kajuit van de slaapkamer. Eerst eens uit het raam gekeken of ik iets kon ontdekken van de klap maar er was niets te zien, ik dacht, vermoedelijk een dakpan. Ben daarna weer in slaap gevallen. Vanmorgen ontdekte ik inderdaad een kapotte pan bij ons voor de deur, maar verder heb ik niet gekeken want het was op dat moment erg slecht weer. Onze huishoudelijke hulp kwam om half één, die heeft even gekeken en zag dat het een dakpan van onze buren was. Heb gelijk een mail gestuurd naar St. Oud Sneek met een verzoek om reparatie. Ondertussen is het droog weer en schijnt de zon weer, dat maakt het allemaal weer wat vriendelijker.

top


Zondag 20 februari.

Een natte zondag, veel regen en harde tot stormachtige wind. Lekker binnen blijven, boekje lezen en de sluitingsceremonie van de spelen kijken op TV. Dat is het wel voor vandaag. Hopelijk morgen meer en beter nieuws, maar ik denk het niet want ook de weersvoorspelling is dan ook niet fleurig.

top

Zaterdag 19 februari.

De storm van gister is weer een beetje uitgeraasd, al waait het nu nog wel stevig. Daarom vanmorgen weer een wandelingetje gemaakt en dat gecombineerd met een bezoekje aan de bakker en de bloemenman. Nou de bakker is gelukt maar de bloemenman niet. Hij was niet op de markt, er was helemaal niets op het Grootzand, o, ja, toch wel de groenteman maar verder was er geen kraam te zien. Zullen wel gedacht hebben, met deze harde wind, we blijven maar lekker thuis, gelijk hebben ze. Maar ja, nu hebben wij dit weekend niet een fleurig bosje bloemen op tafel.

.top

Vrijdag 18 februari.

Ja, en dan vanmorgen was van plan een eindje te wandelen, maar daar kwam niks van, net op dat moment regende het hard, heb dus maar naar het schaatsen gekeken, 1000 meter heren. Net voor ik achter de laptop ben gaan zitten heb ik nog even in de voordeur gestaan en naar de bomen hier voor ons huis gekeken, nou die staan al hevig te slingeren in de naderende storm, en het hoogtepunt van de storm moet nog komen, hopelijk valt het allemaal nog wat mee. Maar lekker binnen blijven en dan zien we morgen wel weer.

.top

Donderdag 17 februari.

Vanmorgen weer een kort stukje gewandeld, het zonnetje scheen en het waaide stevig. Op sommige hoeken van een straat was het wel een beetje oppassen. Tijdens mijn wandeling heb ik een poosje mijn wandelstok niet gebruikt en dat gong redelijk goed, wel werd ik gauwer moe en ook was het pijnlijker. Heb natuurlijk eerst naar schaatsen rijden gekeken, de 1000 meter dames. Zo meteen krijgen we bezoek van kennissen die kort geleden zijn verhuist naar Joure. Dit was het voor vandaag.

.top

Woensdag 16 februari.

Een harde wind vanmorgen maar het is gelukkig weer droog. Het was mijn bedoeling om een eindje te gaan wandelen, maar mijn benen willen vanmorgen niet, het is allemaal nogal pijnlijk, ging de laatste dagen wel redelijk goed, dus zal nu ook wel weer in orde komen. Al denk ik niet dat ik, nu met de storm op komst de komende dagen een flinke wandeling zal gaan maken. Gelukkig heb ik altijd wel wat te doen, zo ben ik vanmorgen begonnen om mijn PC op te schonen en belangrijke mappen zoals fotomappen en documenten op te slaan op een externe harde schijf, dat had ik al eerder gedaan maar het moet op zijn tijd weer eens aangevuld of vernieuwd worden. Dus nog genoeg te doen, ook zal ik mijn laptop zo instellen dat ik verbinding kan maken met mij gewone PC.

.top

Dinsdag 15 februari.

Terwijl ik dit zit te typen, slaat de regen tegen het raam en waait het erg hard, ben ik even blij dat ik vanmorgen tijdens mijn wandeling dit soort weer niet had, toen scheen de zon nog en was ook de wind een stuk zwakker. Vandaag heb ik op verzoek van een Rozenberg , die in onze stamboom voorkomt en die graag iets meer wilde weten over zijn voorouders. Dit was wel weer een poosje zoeken want al staan al de gegevens op de PC, als je er een hele poos niet mij bezig bent is het wel weer best lastig om het goed op papier te krijgen, maar het is weer gelukt.

.top

Maandag 14 februari.

Ook vanmorgen een korte wandeling gemaakt, maar had tijdens het lopen veel pijn, dus al gauw weer naar huis. Daarna de map mijn documenten op de PC opgeruimd. Ook de map met mails eens opgeschoond. Verder maar een beetje kalmpjes aan vandaag.

.top

Zondag 13 februari.

Vanmorgen een wandeling gemaakt van 1,5 km het was koud door de harde wind. Ook het lopen was erg pijnlijk, dus nu maar fijn op de bank naar shorttrack en 500 meter dames kijken en ondertussen hopen dat de pijn weer wat af neemt, fijne zondag verder.

.top

Zaterdag 12 februari.

Alweer zaterdag, met mooi zonnig weer maar wel weer een koude en harde wind. Toch maar een eindje wandelen en gelijk ook maar weer een paar kleine zaterdagse boodschapjes doen. Deze keer naar de bakker, wat lekkers bij de koffie, de drogist, tandpasta en pijnstillers, want pijn heb ik altijd. Daarna naar de markt voor een bloemetje, deze keer maar een extra bosje bloemen want het is morgen meen ik ook Valentijnsdag. En natuurlijk nog een korte wandeling gemaakt. Verder  heb ik vanmorgen het schaatsen gevolgd. Wat ik vanmiddag nog ga doen, dat weet ik nog niet.

.top

Vrijdag 11 februari.

Vanmorgen eerst naar het schaatsen van de 10 km heren gekeken en gezien de Patrick de Roest de zilveren plak heeft gewonnen. Daarna wilde ik gelijk een eindje gaan wandelen, maar toen regende het net. Dus eerst maar even gewacht op droog weer. Ondertussen kwam een dame ven het Scheepvaart Museum, een bezem en stoffer en blik lenen, ze waren bezig om binnen de ruimte in de waterpoort schoon te maken, want ja, de stadswandelingen gaan straks weer beginnen. Toen maar gauw de jas en schoenen aangetrokken en een wandelingetje van 2 km gemaakt, nu op mijn gemak naar het schaatsen shorttrack kijken.

.top

Donderdag 10 februari.

Vandaag een dag met goed weer, niet erg veel wind en zo nu en dan zon, mooi wandelweer. Maar voor ik aan mijn wandeling kon beginnen moest ik wachten op de pedicure. Vroeger nam ik zelf de schaar ter hand, maar tegenwoordig gaat het wat moeilijker, alles is wat stijver en strammer. Maar goed na de knip-slijp en schuurbehandeling konden de schoenen aan en op stap. Deze keer nier een hele lange wandeling want ik wilde om half één weer thuis zijn voor de 5000 meter schaatsen dames. Heb dan ook een mooie wedstrijd gezien met een gouden plak voor Irene Schouten, geweldig om naar te zien.

.top

 

Woensdag 9 februari.

Vanmorgen was onze dochter Janet bij ons op bezoek, had wat boodschapjes voor ons gedaan. Ook vanmorgen weer een wandelingetje gemaakt, deze ietsje korte den gister. Er was weinig drukte in de stad, het was ook waterkoud en tijdens mijn wandeling miezerde het een beetje en er stond een flinke wind. Heb ook nog een fotootje gemaakt van een klein keteltje op een stoofje, kwam bij ons van zolder, is nog van mijn moeder geweest.

top

Dinsdag 8 februari.

Vanmorgen rond elf uur verscheen de prikdame en kreeg ik alsnog mijn vitamine B12 injectie. Direct daarna heb ik jas en schoenen aangetrokken en ben een eindje gaan wandelen. Gelijk heb ik onderweg nog een boodschapje gedaan. Druk was het in de binnenstad niet, maar wel een ietsje gezelliger, hier en daar stonden wat groepjes mensen gezellig even bij te praten, sommige met, andere zonder mondkapjes. Heb een wandeling gemaakt van 2 km.

top

Maandag 7 februari.

Het was weer de dag van de vitamine B12 injectie. Dus zat ik ik bijtijds op de prikdame te wachten. Maar al wie er kwam geen prikdame en het was juist mooi wandelweer. Om drie uur in de middag heb ik telefoon maar eens gepakt en geïnformeerd of er nog iemand kwam om te prikken, bleek er een verkeerde datum daar op de kalender te staan en wel 8 februari.

top

Dinsdag 1 februari – 6 februari.

dit is de eerste week van februari. Deze week was voor mij een hele rustige week. Die dagen dat het kon heb ik een wandeling gemaakt. Maandag kon ik niet, moest er bloed geprikt worden i.v.m. mijn ERCP behandeling en donderdag kreeg ik telefoon van de specialist die mij hiervoor behandeld heeft en die zei dat alles er goed uitzag. Ook heb ik deze week mijn laptop windows 11 laten in stalleren en daarna heb ik hier mijn eigen programma’s op geïnstalleerd. Afgelopen week zwom er ook een duiker hier bij ons op het Hoogend, hij was onderwater de kademuren aan het controleren. Wandelen wordt ook vandaag niets, want het regent constant en ook nog eens een stevige wind met windstoten, dus lekker binnen en de TV aan en kijken naar de Olympische spelen.

top 

Januari, 2022

Maandag 31 januari.

De laatste week van januari

Was voor mij niet een week met veel bijzonderheden. Heb op dinsdag bezoek gehad van een vriend van ons, de rest van de dag ben ik wat bezig geweest met mijn foto’s. woensdag heb ik weer eens een eindje gewandeld en heb ik op mijn laptop Windows 11 geïnstalleerd. Ook op donderdag heb ik een eindje gewandeld en verder wat zitten lezen. Vrijdag kwam onze dochter die eerst met Ika een wandeling heeft gemaakt en daarna met mij nog een leuke wandeling door de stad gemaakt. En dan de zaterdag. Ok 15.00 uur werden we opgehaald voor een verjaardag visite door de vriend van onze kleindochter, die tegenwoordig in IJlst woont. Ze vierde haar verjaardag samen met onze kleinzoon. Ze zijn een week na elkaar jarig dus konden ze dit mooi samen combineren. Ook ben ik de afgelopen dagen bezig geweest met onze stamboom, ik kreeg namelijk van een ver en aanmerkelijk jonger familielid een vraag over onze voorouders en waar ze oorspronkelijk vandaan kwamen. Maandag 31 januari ben ik naar de kapper geweest, lekker weer was het niet er stond een flinke storm. Dus zo zie maar weer helemaal stilzitten doe ik nog niet. Kregen zaterdag nog een brief van de gemeente Sudwest Fryslân dat de meer dan 100 jaar oude bomen bij de waterpoort worden vervangen door flinke grote nieuwe bomen. De oude bomen zijn ziek en eentje is al verankerd met ijzeren strippen aan de waterpoort.

top

 

Maandag 24 januari.

Vanmorgen weer eens een wandelingetje gemaakt en onderweg ben ik bij vrienden van ons binnen gewipt om weer eens even bij te praten. Het wandelen viel best wel tegen, ik had al vrij snel wat pijn in mijn borststreek, maar na een paar keer een rustpauze ging het weer wat beter. Onderweg heb ik nog een paar fotootjes gemaakt, het was een mooi gezicht, de weerspiegeling van de huizen en de waterpoort zo langs het water.

top

 

Zaterdag 22 januari.

Donderdag geen dagboek, geen nieuws had een luie dag, niet gewandeld, wat klusjes in huis gedaan en verder een mooi boek op mijn E Reader gelezen.
Vrijdag was het mijn bedoeling om een eindje te gaan wandelen, maar toen kreeg ik bezoek van ee goede vriend. Tegen elf uur vertrok hij weer en vrijwel direct daarna stapte er weer een goede vriend binnen die mij kwam helpen met een computerprogramma. Maar vandaag weer een eindje gewandeld.
Mijn zaterdagse wandeling combineer ik meestal met een boodschapje naar de bakker en naar de markt om een bosje bloemen. Het was niet echt druk op de markt, ook in de winkels liep het geen storm, maar echt mooi weer was het natuurlijk ook niet.  Maar wat voor winkelende publiek het aller vervelendste is, dat zijn de gesloten restaurants en terrassen. Hopelijk is deze sluiting van de horeca de volgende week voorbij en keert de gezelligheid weer terug in de stad.

top

Woensdag 19 januari.

Heb vanmorgen weer een wandelingen gemaakt en gelijk weer een paar boodschappen gedaan. Moest twee nieuwe lampjes halen met speciaal formaat. Ook moest ik ook nog naar de boekwinkel. Door deze boodschappen werd mijn wandeling zo ongeveer 2 km. Zo kwam ik ook langs de Martinikerk en zag ik de kale plek waar straks het lelijkste gebouw van Sneek tegen deze mooie oude kerk wordt aangebouwd. Door veel Sneekers de Puust fan Sneek genoemd, zelf heb ik het maar de Steenpuust genoemd, al wordt het niet van steen. Ik kan niet begrijpen dat zoiets word toegestaan. Het is nog lelijker dan de fontein bij de waterpoort.

top

Dinsdag 18 januari.

Het was vanmorgen weer eens redelijk druk in de binnenstad, wat een verschil met vorige week. Op de markt op het Grootzand weer meer drukte, en op het Oosterdijk ook winkelende mannen en vrouwen. Overal stonden groepjes te praten, blij dat ze weer eens een oude kennis tegenkwamen. En dan de anderhalve meter en mondkapjes, de grootste groep had een te korte duimstok of konden niet verder schatten dan een halve meter, laten we het maar niet over de mondkapjes hebben de meesten droegen ze wel maar als ze een gesprek begonnen waren de kapjes gauw verdwenen. Alleen in de winkels werden de kapjes wel gedragen, daar werd ook streng de hand aan gehouden.

top

Maandag 17 januari.

Ik denk niet dat ik vandaag een wandeling kan gaan maken, zit namelijk op de huisdokter te wachten. Heb al enige weken wat last van een ontsteking van mijn rechteroog en sinds een paar dagen begint ook mijn linkeroog vervelend te doen. Dus straks even controle en vermoedelijk weer druppeltjes. Het is wel mooi wandelweer zo nu en dan wat zon, wel staat er een stevige wind, hopelijk is het de komende dagen goed weer dan kan ik dan weer een kuierke maken.

top

Zondag 16 januari.

Vanmorgen weer, een korte wandeling van ongeveer een kilometer gemaakt. Dit viel toch wel een beetje tegen, maar het begin is er weer. Onderweg kwam ik twee dames tegen waarvan eentje me herkende als stadsgids. Direct werden me wat vragen gesteld over de Scharnestraat. Toch wel leuk als je dan iets van je kennis kan overdragen en je eigenlijk niet meer actief gids ben. Op mijn website ben begonnen om herinneringen uit mijn jeugd op te schrijven, de komende tijd zal ik ook over mijn jeugd in Sneek, mijn mooie geboortestad schrijven, en mijn verdere belevenissen. Denk niet dat er elke dag een stukje verschijnt, nee, wanneer er bij mij een herinnering boven komt zal ik proberen dat te verwoorden. Tot zo ver voor vandaag.

top

 

Zaterdag 15 januari.

Vanmorgen, na mijn ERCP behandeling van donderdag mijn eerst korte wandeling gemaakt en deze kuier gecombineerd met een boodschapje aan de bakker en de bloemenman op de markt. Het was wel te merken dat de winkels weer open waren, want gelijk waren er weer veel meer mensen op straat. Wat mij opviel dat er toch vrij veel mensen op straat mondkapjes droegen, toen dacht ik even bij mezelf, zouden ze dat nu in eigen omgeving ook doen, zelf draag ik op straat nooit een mondkapje, ik vind het niet nodig en als er iemand iets tegen je zegt, zie je ook niet wie het is, herkenning is er niet meer bij of je moet de stem herkennen. Gistermiddag hadden we nog een vervelend akkevietje. Wat was het geval, om 1 uur kwam er een monteur om bij ons een nieuwe gaskooplaat te plaatsen. Na een uurtje knutselen sloot hij het gas weer aan en met een snuffelaar controleerde hij of alles goed was aangelegd. En wat gebeurde er, hij ontdekte gaslekkage, niet bij de kookplaat maar bij de verwarmingketel en daar moest dus weer een andere monteur voor komen. Even na vijven was deze lekkage ook weer opgelost, maar wel hebben we vier uurtjes zonder verwarming gezeten.

top

Vrijdag 14 januari.

Gister donderdag dus geen dagboek, ik moest me om 11,45 melden in het Antonius ziekenhuis voor een ERCP behandeling.  Een week of wat geleden heb ik dezelfde behandeling gehad, zijn er galsteentjes en gruis verwijderd en een stent geplaatst. Deze stent moest nu weer verwijderd worden want die mocht niet blijven zitten. Nadat ik voorbereid was op deze behandeling,  werd ik plaatselijk verdoofd , kreeg een gebitsbeschermer in mijn mond en werd gestart met de behandeling. En wat bleek, de hele stent was verdwenen, vermoedelijk met de ontlasting. Verder zijn de galwegen daarna schoongemaakt, kwam er nog een grote galsteen tevoorschijn, die hebben ze gelijk verwijderd. Na een paar uurtjes rusten en onder controle te hebben gelegen aan de apparatuur, kon ik om vijf uur weer worden op gehaald door mijn dochter en weer fijn naar huis. Hopelijk hoef ik nu de eerste tijd niet weer opgenomen te worden.

top

woensdag 12 januari.

Mijn belevenissen voor vandaag, dat zijn er niet zo heel veel. Vanmorgen moest ik voor een MRI scan naar het Antonius ziekenhuis. Onze dochter heeft me gebracht en bleef wachten tot ik weer klaar was deze keer duurde het wat langer allemaal want ik was niet juist ingelicht over de tijd dat ik aanwezig moest zijn. Men had mij 20 minuten eerder verwacht i.v.m. het uitschakelen van mijn ICD. Maar  het allemaal weer snel opgelost en nu maar afwachten wanneer ik bericht krijg van de scan en of er een mogelijkheid bestaat dat ze me verder kunnen helpen en ik hopelijk pijnvrij in mijn benen wordt, het is dus eerst weer afwachten. De rest van de dag ga ik me voorbereiden op de ERCP behandeling morgen in het Antonius, hopelijk hoef ik dan de komende tijd eens een keertje niet naar het ziekenhuis.

top

dinsdag 11 januari 

Ja, de maand december was ik niet op mijn dagboek. Dit was een maand met ups en downs, leuke dagen en verdrietige dagen. Nu is het nieuwjaar en alweer 11 januari. Nog steeds corona in Nederland en een gedeeltelijke lockdown. Wandelen doe ik tegenwoordig als het goed weer is, elke dag. De ene dag gaat het beter dan de andere maar ik mag niet klagen. Wel zijn er nog een paar vervelende puntjes in mijn gezondheid, zoals de pijn tijdens mijn wandelingen en ook moet ik nog een behandeling aan mijn galwegen hebben, dat gaat donderdag gebeuren en morgenochtend krijg ik een MRI scan van mijn rugwervel, wie weet vinden ze iets en kunnen ze me behandelen zodat ik minder pijnlijke benen heb. Dat was zo wel weer ongeveer voor vandaag en hopelijk heb ik de komende dagen wat leukere berichten.

top

  

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dinsdag 11 januari 2022

Ja, de maand december was ik niet op mijn dagboek. Dit was een maand met ups en downs, leuke dagen en verdrietige dagen. Nu is het nieuwjaar en alweer 11 januari. Nog steeds corona in Nederland en een gedeeltelijke lockdown. Wandelen doe ik tegenwoordig als het goed weer is, elke dag. De ene dag gaat het beter dan de andere maar ik mag niet klagen. Wel zijn er nog een paar vervelende puntjes in mijn gezondheid, zoals de pijn tijdens mijn wandelingen en ook moet ik nog een behandeling aan mijn galwegen hebben, dat gaat donderdag gebeuren en morgenochtend krijg ik een MRI scan van mijn rugwervel, wie weet vinden ze iets en kunnen ze me behandelen zodat ik minder pijnlijke benen heb. Dat was zo wel weer ongeveer voor vandaag en hopelijk heb ik de komende dagen wat leukere berichten.

top
                                                                                                                                         

November 2021

maandag 29 november.

Na mijn behandeling aan de galwegen, mochten we zaterdag 20 november onze 28 ste trouwdag vieren met kinderen en kleinkinderen. Heb de afgelopen dagen niet gewandeld, het lopen gaat niet zo heel erg goed en ook de weersomstandigheden waren ook niet elke dag geschikt om een wandelingetje te maken. Toch ga ik het een dezer dagen weer eens proberen, maar ja, nu is het weer oppassen met de corona. Zo is er elke keer wel wat. Maar we doen ons best.

.top

Dinsdag 23 november.
Alweer een dikke 14 dagen geleden dat ik wat heb geschreven op mijn dagboek. De reden hier van is dat ik weer een operatie heb ondergaan en wel aan mijn galwegen, dus ziekenhuis opname, behandeling en nu weer langzamerhand aansterken en weer met wandelingen beginnen. In de tussentijd, ik was alweer thuis mochten we op 20 november onze 58 ste huwelijksdag vieren met kinderen en kleinkinderen. Langzamerhand ga ik weer proberen om wat korte wandelingen te maken. Aanstaande vrijdag heb ik een gesprek met de dokter die mij heeft behandeld en dan weet ik meer, voorlopig vol ik mij goed en dat is een goed teken.

.top

3 november.

Vanmorgen moet ik voor controle naar de cardioloog en naar de ICD deskundige. Vooraf is er eerst nog een hartfilmpje gemaakt. Alles was gelukkig goed en van mijn medicatie is een pilletje verwijderd, dat was niet meer nodig. Ben altijd weer blij van goede berichten.

.top

4 november.

Vandaag zal ik proberen om een afspraak met de pijnbestrijding te maken, mijn ICD kan stopgezet worden en dan is het mogelijk om een foto van mijn rugwervels te maken e misschien wordt er dan iets ontdekt over de pijn in mijn benen.

.top

2 november.

Gisteravond een leuke halve repetitieavond van Rolling Home meegemaakt. Ik sta nog niet te zingen, ik weet niet of mij dat wel gaat lukken, volgende week maar eens proberen. Vanmorgen weer een eindje gewandeld, op de terugweg naar huis nog wat natgeregend. Heb zo juist een briefje getikt met vragen en klachten over mijn hart en pijnlijke benen. Moet morgenvroeg naar de cardioloog en als ik daar dan ben weet ik soms niet meer wat ik allemaal voor vragen heb, de tijd om vragen te stellen is vaak zo kort.

top

maandag 1 november.

Alweer een nieuwe maand, voor we het weten is h jaar alweer voorbij, en nog steeds corona. De afgelopen weken was ik niet erg actief op mijn dagboek. Haast geen foto’s en toch heb ik nog redelijk veel gewandeld, meestal korte eindjes en dezelfde route. Ook op regendagen wandelde ik niet, daarnaast heb ik de laatste tijd erg veel last van mijn been. Vorige week maandag hadden we voor het eerst sinds de coronatijd weer eens repetitie van Rolling Home, dit was weer een fijne belevenis. Ik kan dan nog wel niet staan te zingen maar je bent er toch weer bij. Ook vanavond is het weer repetitieavond, het is de bedoeling dat ik tot aan de pauze aanwezig ben, een hele avond duurt mijn nog te lang.

top

 

Oktober 2021

maandag 18 oktober.

Vanmorgen ben ik naar het museum gewandeld om afscheid te nemen van Alet, zij is bijna 25 jaar baliemedewerkster geweest. Je kon tussen tien en twaalf uur haar gedag zeggen. Heb daar gezellig een half uurtje doorgebracht en ben daarna weer naar huis gewandeld. Het lopen wordt weer steeds pijnlijker en dan ben ik ook heel erg moe als ik weer thuiskom, en zit ik daarna maar het liefst lekker in de hoek van de bank met een boek om weer wat bij te komen van mijn wandeling.

top

zaterdag 16 oktober.

Elke zaterdag is eigenlijk voor mij hetzelfde, een bloemetje halen op de markt, deze keer twee bos bloemen. Ook staat er altijd een bezoek aan de bakker op het programma, hier haal ik dan wat lekkers bij de koffie. Het lopen ging niet al te gesmeerd, maar het is toch weer gelukt. Verder heb ik mijn tijd doorgebracht achter mijn computer en ben druk bezig om de foto’s van de laatste tijd weer te ordenen in mappen.

top

vrijdag 15 oktober.

Gister was ik naar de oogarts, want met mijn rechteroog zie ik nog steeds niet goed, is weing meer aan te doen dan regelmatig druppelen zodat het wat vochtig blijft. Dan vandaag, omdat ik nogal wat mailtjes van verschillende shantykoren ontvang, of er in 2022 in Sneek ook weer een festival wordt georganiseerd heb ik maar eens aan een lid van de commissie gevraagd, en ik kreeg als antwoord, ja, het is wel de bedoeling om in september weer een festival te houden, maar op welke plaatsen en het aantal koren is nog niets bekend. Die koren die mij al gemaild hebben kan ik nu dus no een bevestigend antwoord sturen, maar over wie, wat en waar, dat wordt de komende tijd bekeken..

top

 

dinsdag 12 oktober.

Vanmorgen zou ik een eindje wandelen, maar het regende, dus eerst maar even gewacht tot het droog werd. Het lopen ging weer wat pijnlijker dan gister, maar ondertussen scheen de zon, dus toch maar door de pijn heen lopen en mijn wandelingetje afmaken. Onderweg kwam ik een oude bekende tegen, een Sneeker, die nu op Terschelling woont, konden we mooi even bijpraten. Hij was ook erg ziek geweest, maar nu ging het wel aardig goed met hem. Op het Oud Kerkhof heb ik nog een drietal foto’s gemaakt.

top

 

maandag 11 oktober.

Het is mooi weer vandaag en een lekker temperatuurtje, mooi voor een wandeling. In het begin van mijn wandeling ben ik eerst bij de bakker binnen gelopen voor een doos Oranjekoek, een goede kennis van mij had een klusje voor mij gedaan en vroeg als betaling, Oranjekoek, dus vandaar mijn bezoek aan de bakker. Daarna heb ik mijn wandeling hervat en heb ik 1,5 km gewandeld, ging aardig goed. Thuis gekomen maar eens met het ziekenhuis gebeld, er waren twee bezoeken gepland bij de cardioloog vlak na elkaar, dit had ik nog nooit gehad, bleek een fout te zijn en kon ik de eerst datum schrappen.

top

zaterdag 9 oktober.

zondag 10 oktober.

Vanmorgen ongeveer 10 uur ging onze telefoon, onze dochter Janet. Pappa heb je ook zin in een wandelingetje door het Rasterhof park. Natuurlijk had ik zin, of het me ging lukken, ik had er een hard hoofd in. Om kwart voor elf stond ze met de auto voor de deur en op naar het park. We hebben ongeveer 1,5 km gewandeld, ben erg moe maar ik heb genoten. Ik hoop dat we dit binnenkort nog eens kunnen herhalen.

top

zaterdag 9 oktober.


Vanmorgen even een paar boodschapjes doen en een bloemetje halen. O, ja mobieltje moet ook mee, even aanzetten, pincode invullen, krijg ik melding, verkeerde code. Nogmaals proberen, weer code ingevoerd, weer foutmelding. Dus maar weer een keer geprobeerd, staat er op het schermpje, puccode invullen of contact met provider opnemen. Ik dacht waar haal ik nu een puccode vandaan. Mijn schoonzoon gebeld, die is toen voor mij naar de telefoonwinkel gegaan en heeft de code weer gekregen. Daarna met mobiel op zak, gewandeld en boodschappen gedaan.

 

top

 

Vrijdag 8 oktober.

Een prachtige dag vandaag, het was wel frisjes eerst maar toen de zon er goed bijkwam was het heerlijk. Heb dan ook een, voor mijn doen, een flinke kuier gemaakt. Ika was achter de rollator samen met dochter Janet ook op pad. Ze wilden een paar boodschappen gaan doen en een terrasje pikken. Zelf heb ik een wandeling gemaakt van zo ongeveer 2 km en dat ging, voor mijn doen, redelijk goed. Ook ik heb daarna nog op een terrasje aan het Grootzand gezeten en een alcoholvrij biertje gedronken. Een geslaagde morgen voor mij.

top

donderdag 7 oktober.

Ook vanmorgen weer een eindje gewandeld en dat ging redelijk goed. Vanmiddag kwam vriend Jan op bezoek, die heb ik mijn Windows 11 ook even laten zien. Straks ga ik het een en ander van dit programma eens uitzoeken.

 

top

woensdag 6 oktober.

Nadat ik eerst een klein eindje heb gewandeld, het ging weer een ietsje beter heb ik mijn laptop naar de computer winkel gebracht. Hier wou ik graag Windows 11 op hebben dan kan ik deze nieuwe Windows eens uitproberen, en bevalt het niet dan gooi ik het er weer af. Tegen vijf uur was de laptop klaar en heb ik hem weer opgehaald. De komende dagen ga ik dit nieuwe programma eens uitproberen.

 

top

dinsdsg 5 0ktober

Rustdag.

top

maandag4 oktober.

Wat een mooi weer vandaag heel iets anders dan de regen van gister. De zon scheen, geen wolkje aan de lucht. Ik kan dan wel niet een heel eind meer kopen, maar ook van een korte wandeling met dit mooie weer kan ik genieten. Onderweg trof ik nog een oude bekende en met hem had ik nog een heel gesprek over muziek en Rolling Home, hij zit nog volop in de Folk en andere muziek, voor mij was dit een leuke ontmoeting ook al omdat ik hem al zo lang ken. Gisteravond heb ik nog een fotootje gemaakt van de ondergaande zon achter de waterpoort.

top

zondag 3 oktober.

Nat en druilerig weer vandaag, geen wandelweer. Gistermiddag kreeg ik nog bezoek van een vriend van mij, Bertus. Bertus en ik hebben al kunde aan elkaar uit de tijd van het wippodium, een podium over een grachtje in Sneek met de naam de Wip. Dat zal zo 1995/96 geweest zijn. In die tijd was er altijd op donderdagavond en zaterdagmiddag iets te doen op dit podium. Ik mocht dan de muziekgroepen of bands en dansgroepen ontvangen. Hierbij had ik hulp van Folkert de Jong, dit hebben we een paar jaar gedaan, maar elke herfst moest het podium worden afgebroken en in het voorjaar weer opgebouwd en dit werd een te dure bedoening, dus einde podium. Maar Bertus zie en spreek ik nog geregeld, zo hebben we dus gistermiddag ook weer even over het verleden, heden en de toekomst zitten babbelen maar het meest over het Wippodium.


                                                                                                                                                                                                                                                                                              top

zaterdag 2 oktober

Moest vanmorgen voor Ika, mijn vrouw enkele boodschapjes doen, maar het lopen ging niet echt gemakkelijk. Toch maar even doorzetten en een wandeling over de markt, nou markt, is wel een heel groot woord. Weinig publiek, hier en daar nog een verdwaalde toerist en wat mensen bij de paar kramen die er nog staan, al moet ik zeggen dat er toch weer een paar kramen zijn bijgekomen, die staan op de Eierbrug. Verder heb ik mijn wekelijkse bloemetje gehaald en moest ik naar de bakker om wat lekkers bij de koffie. En wat trof ik op het Hoogend, jazeker een paar toeristen die een dagje Sneek deden. Deze hadden een paar vragen, waar het scheepvaartmuseum was, en of de waterpoort ook openingstijden had. Het museum heb ik ze gewezen, maar over de waterpoort kon ik alleen maar zeggen dat ze die van binnen konden bewonderen, op open monumentendag, of tijdens een stadswandeling. Zo dat was het voor vandaag.

top


Vrijdag 1 oktober.

De afgelopen maanden geen dagboek, en dat had zo zijn reden, en wel mijn gezondheid de ene dag ging mij lopen redelijk goed maar heel veel dagen zat een leuke wandeling er niet in, dan liep ik elke dag, meestal hetzelfde korte stukje en waren mijn wetenswaardigheden nul komma nul. Maar de laatste weken gaat het lopen afwisselend weer redelijk goed. Daarom mijn plan om mijn dagboek weer op te pakken al zal ik wel niet elke dag iets schrijven. In ieder geval wil ik proberen mijn dagelijks belevenissen weer op te schrijven en hopelijk gaat dat lukken. Ook heb ik een pagina verhalen aan mijn website toegevoegd en vanmorgen liep ik door de Korte Pijpsteeg en toen dacht ik, is het misschien ook leuk om eens iets te schrijven over wat ik weet over de stegen. Dus wie weet verschijnt ook op deze pagina een verhaaltje. Nu ik dit zit te typen is het trouwens te slecht weer om een wandeling te maken. Tot de volgende keer.

top

April 2021

dinsdag 27 april, 13.30 uur.

De afgelopen dagen en de komende dagen door omstandigheden geen dagboek.

maandag 19 april, 16.00 uur.

Weer een mooie dag, ik was vanmorgen met mijn overbuurman naar onze kapster. Toen ze mijn haar geknipt had, ben ik een poosje in haar tuin gaan zitten, moest toch wachten tot buurman ook geknipt was. Heb ik een hele poos naar een nestelende houtduif zitten kijken. Naast het huis stond een hele hoge boom en de duif vloog af en aan iedere keer met een takje of een strootje in zijn snavel. Vlakbij de stoel waar ik op zat lagen ook wat takjes en als ik even niet oplette pikte hij gauw een takje en snel de boom weer in. Maar een echt mooi nest wat er gebouwd werd kon ik er niet van maken, het leek mij maar een rommelig geheel.

Weer un moaie dach, ik was fanmorren met myn overbuurman naar oanse kapster. Toen su myn haar knipt hat bin ik un poaske in hur tuun gaen sitten, moest tog wagte tot buurman ok knipt was . Naast hur huus ston un hoge boom en hef ik un skoftsju naar un nestelende houtduuf sitten te kieken die in die oom ant nestelen was. Hij floog iedere keer met un takje of un stukje riet in sien snavel heen en weer. Vlak bij de stoêl wer ik op sat lagen ok wat takjes en iedere keer as ik even nyt oplette, pikte die gauw un takje en dan de boom weer in. Mar un egt moai nest wat der bouwd wudde kon ik dur nyt fan make, ut leek mij mar un rommeltje.

top

zondag 18 april,14.0 0 uur.

Toch ook vanmorgen amen weer 1,5 km gewandeld, was wel pijnlijk, we hebben samen genoten van het mooie weer en het weer kunnen lopen al was het dan niet pijnvrij. Vanmiddag lekker even buiten in de zon en we krijgen visite, allemaal leuke dingen op deze mooie dag.

Tog ok fanmorren tegare weer un1,5 km loapen, mar ut was wel pynluk, wu hewwu tegare genoaten fan ut moaie weer en ok dat ut loapen weer lukte al wat nyt pinevrij. Fanmiddach lekker even buten int sontsje sitte en wu krije fanmiddach visite, allemaal leuke dingen fandaach.

top

zaterdag 17 april, 14.00 uur.

Ook vandaag weer een mooie dag maar met wat meer wind dan gister. Het is weer zaterdag dus mijn zaterdagse boodschapjes, even naar de bakker en voor een bloemetje naar de markt, maar deze keer niet alleen. Nee, samen met Ika, ze voelde zich goed en wilde graag weer eens een eindje wandelen, dus zogezegd zo gedaan. Het is maar een korte boodschappenwandeling geworden want juist nu had ik weer flink pijn en zelfs het laatste stukje naar huis moest ik zwaar steunend op mijn stok afleggen. Maar voorlopig hebben we toch voor het eerst sinds lange tijd samen weer even gewandeld.

Ok fandaach weer un moaie dach mar dur ston wat meer wyn as gister. Ut is weer satterdach, dus myn saterdachse boatskappen, naar de bakker en un bloemku oppu merk, mar disse keer nyt allienug. Nee disse ker tegare met Ika, su foêld hur goêten wu graag un eintsju lope, dus dat hewwu even deen. Ut is un kot boaotskappekuierke wudden want krek nou kreeg ik weer feul pine en ut laaste stukje naar huus moest ik swaar steunend op myn stok ouwlêgge. Mar foarloapug hewwu sins lange tyd weer us un eintsju kuiert.

top

vrijdag 16 april, 14.00 uur.

Een mooie dag vandaag, wel is de wind fris, maar het is mooi wandelweer. Ik heb vanmorgen dan ook weer een wandelingetje gemaakt van ongeveer 2 km, het laatste stuk gaf wel vel pijn maar ook voldoening dat het weer is gelukt. Misschien kan ik vanmiddag voor ons huis nog een poosje van de zon genieten als er niet te veel wind is, kan ik mooi een boek lezen en van de zon genieten.

Un moaie dach fandaaach, wel is de wyn fris, mar ut is moai kuierweer. Ik hef fanmorren weer sun 2km, loapen ut laaste stukje gaf flink wat pine mar ok voldoêning dat ut weer lukt is. Miskien kan ik fanmiddach foar huus noch even int sontsju sitte as dur nyt te feul wyn is, kan ik moai un boekje lese.

to

donderdag 15 april 13.00 uur.

Vandaag is het 76 jaar geleden dat Snek van de Duitsers bevrijd werd, hier en daar wapperde een vlag maar feest was het niet en dat alles door het corona virus, geen drukte op straat geen muziek geen terrasjes, niets van dat alles. Ik heb nog een wandeling gemaakt, heel kort, had veel pijn. Wat voor ons samen wel erg leuk was, dat onze vriend Jan voor de vijftigste keer ons boodschappen gedaan, lieve mensen dat is een jaar lang. Voor ons een mooie gelegenheid om hem te trakteren op een heerlijke taart met 50x er opgespoten.

Fandaach is 76 jaar leden dat Sneek befrijd is fan de Dutsers, hyr en der wapperde un flag mar feest wast nyt en dat alles deur ut coronavirus. Gjin drukte oppu straat, gjin musiek, gjin terraskus niks fan dat alles. Ik hef noch un kuierke maakt, heel kot hat feul pine. Wat foar oans tegare wel leuk was, dat oanse friend Jan foar de 50 ste keer boatskappen foar oans deen het, liêve meensen, un jaar lang.  Wu hewwu um dan ok trakteert op un heerlukke slagroomtaart met der opspspoaten 50X.

top

woensdag 14 april. 14.00 uur.

Vanmorgen therapiemorgen bij de beweegtherapeute. Eerst weer een nieuwe oefening gekregen voor mijn ischiasheup, dit is eerst vrij pijnlijk, daarna op verschillende manieren goed leren traplopen, proberen je zo weinig mogelijk op te trekken. Het ging allemaal redelijk goed, wel pijnlijk maar ja, pijn heb ik altijd al. Met de taxi weer naar huis, Ika was nog aan het koken en ik besloot om nog een eindje te wandelen en dan weer grotere stappen te maken dan ik de laatste tijd altijd deed, dat viel eerst niet mee, maar dat moet de komende tijd wel.

Fanmorren therapymorren bij de beweegtherapeute. Eerst weer un nieuwe oefening kregen foar myn ischiasheup, dit was eerst vrij pynluk, derna op veskillende marnyren goêt tu traploapen, ju su weinug mogeluk optrekke. Ut gong allemaal redeluk goêt, wel pijnluk, mar ja, pine hef ik altyd al. Met de taksie weer naar huus, Ika was noch ant koken en ik besloat noch un eintsju tu loapen en dan groatere stappen tu maken dan ik de laaste dyd dee, mar dat fiel eerst noch nyt met, mar dat mut de kommende tyd wel.

top

dinsdag 13 april, 16.00 uur.

Ook vanmorgen weer een eindje gewandeld, het zonnetje scheen maar er stond een koude noordenwind. Op de markt was het wat drukker dan andere weken het geval was. Vooral de groenteboer had het druk. Op de Marktstraat kwam ik vriend en mede zanger bij Rolling Home Willem. tegen en hebben we even een praatje gemaakt. Ook heb ik hier een paar fotootjes gemaakt. Thuisgekomen heb ik bij deze foto’s nog een paar ouwetjes van de Marktstraat gezocht en deze vier foto’s op facebook geplaatst.

Ok fanmorren weer un eintsju kuiert, ut sontsju was dur moai bij mar dur ston un kouwe noordewyn. Oppu merk wast drukker dan op andere dinsdachen , foaral bij de groenteboer wast druk. Oppu Marktstraat kwam ik friend en medesanger bij Rolling Home Willem tuegen en der hewwu even un praetsju maakt. Ok hef ik der un paar fotootsjus maakt. Toen ik thuus kwam hef ik der twee ouwe fotootsjus bij sogt en disse vier foto’s op facebook setten.

top

 

maandag 12 april,14.00 uur.

Wandelen vanmorgen, er staat een koude noordenwind, toch maar even een blokje om. Eerst nog een paar huisvuilzakken naar de container bij ons om de hoek, en daarna aan de wandel. Was net over de Waterpoortgracht en midden op het Martiniplein en daar kreeg ik een dikke hagel en regenbui op mijn kop. Ja waar moet je dan heen, dus maar even bij de Rabobank naar binnen en wachten tot het droog werd. Nou dat was het gauw, zijn maar buitjes maar je wordt wel nat. Daarna maar weer verder, het lopen ging redelijk goed, de pijn was dragelijk en ik liep op een gegeven moment zelfs te lachen zoveel plezier had ik in mijn wandeling. Ik heb 1,5 km gelopen en had nog wel wat verder gekund maar toen zag ik weer een buitje aankomen, dus heb ik maar een andere route gekozen en snel, nou snel, naar huis. Ik deed net de voordeur van het slot en toen begon het weer te hagelen. Maar ik ben blij dat het lopen vanmorgen weer zo goed ging.

Kuiere fanmorren, dur ston un kouwe noordewyn, tog mar un blokje om. Eerst even un paar afvalsakken naar de kontener omme hoeke brogt, en derna op pad. Ik was krek over de Waterpoortsgracht en midden opt Martiniplein en der kreech ik un dikke hagel en regenbui oppu kop. Ja wer mutte ju dan heen, toen bin ik mar even bij de Rabobank binnen skoaten tot ut weer droog was. Nou ut was su weer droog, ut binne mar buikus, mar ju wurre dur flink nat fan. Derna mar weer ferder met myn kuier en ik mut sêgge ut gong redeluk goêt, de pine was drageluk en op un gegeven moment lyp ik selfs tu laggen, su feul lol hat ik an myn kuierke. Ik hef 1,5 km loapen en hat noch wel wat ferder lope wullen, mar ik sach weer un bui ankommen, en toen hef ik un andere route nomen en flug, nou flug, naar huus. Ik dee krek de deur fant slot en der hagelde ut weer heen. Mar ik bin bliêt dat ut loapen fanmorren weer su goêt gong.

top

zondag 11 april, 16.00 uur.

Heb weer een paar pijnlijke dagen achter de rug, dus niet gewandeld en ook geen zin om iets anders te ondernemen. Gister voor het eest weer een kort eindje gewandeld en ook vanmorgen. Het leek wel mooi weer maar de wind is koud. Ben verder vandaag bezig met mijn oude foto’s om die in straatmappen te doen en bij de foto’s ook een goede naam en nummer te zetten. Dit is een heel werk, niet alleen foto’s van Sneek maar ook oude foto’s en afbeeldingen van mijn stamboom. Vooral stamboom vraagt veel werk, daar wil ik bij iedere foto naam, geboortedatum en plaats. Voor mijn stamboomprogramma is dat niet nodig maar als je de foto’s afzonderlijk bekijkt vind ik het wel mooi als de gegevens erbij staan.

Hef weer un paar pijnlukke dachen agter de rug, dus nyt kuierd, en ok gjin nogt om wat andus uut te fienen. Gister foar ut eerst weer un eintsju kuiert en fanmorren ok un kot kuierke. Ut leek wel moai weer mar oppu wien wast koud. Bin ferder fandaach besug met myn ouwe foto’s om die in straatmappen te doên en bij de foto’s ok un goeie naam en nummer tu setten. Dit is un hele klus, nyt allienug foto’s fan sneek, mar ok ouwe foto’s fan myn stamboom. Foaral de stamboom fraacht feul tyd, der wil ik bij elke foto, naam, geboartedatum en geboarteplak hewwe. Foar ut stamboomprogramma is dat nyt noadug mar as ju de foto,s los bekieke wulle ist moai as de gegewus dur bij staen.

top

woensdag 7 april, 13.00 uur.

Gister, dinsdag een koude en natte dag met sneeuw en hagelbuien, geen stap buiten de deur gedaan. Ook vandaag is het al niet veel beter. Ik moest vanmorgen naar de fysiotherapeut. Eest zou ik gaan lopen maar het weer was zo slecht toen heb ik maar een taxi gebeld, gelukkig ook maar want op de terugweg naar huis regende het nog veel harder. Voor vanmiddag staan er allerlei kleine klusjes op het programma, dus vervelen is er niet bij.

Gister, dinsdach un kouwe en natte dach met sneeuw en hagelbuien, hef gjin stap buten de deur deen. Ok fandaach is weer nyt su feul beter. Ik moest fanmorren naar de fysiotherapeut. Eerst su ik lopend gaen mar ut weer was su slegt, ik hef toen mar un taksie belt, gelukkug ok mar want oppu trugwech naar huus regende ut noch feul harder. Foar fanmiddach staen dur allemaal klein klusjus op ut programma, dus vervele is dur nyt bij.

top

1 ste en 2de Paasdag,

1 ste Paasdag, een rustige dag, s ’morgens samen gebruncht en voor het diner hadden we een menu later bezorgen door restaurant de Kajuit. Dit is echt een aanrader, alles was voortreffelijk verzorgt, echt de moeite waard.

2 de Paasdag, de sneeuwvlokken vliegen je zo nu en dan om de oren, evenals een 8-tal lege containers die op de stoep hierop het Hoogend zijn blijven staan. Menig automobilist en zelfs de politieauto stopte om die dingen op te ruimen, waar wonen de eigenaren? Verder vandaag maar lekker binnen want het is hartstikke koud.

1 ste Paasdach, un rustug dachju, morgus tegare brunst en foar ut diner hadden wu un menu besorge laten deur restaurant de Kajuit, dit is un anrader, alles picobello vesorgt, egt de moeite weerd.

2 de Paasdach, de sneeuwvlokken fliêge jus u nou en dan omme oaren, krek as un stuk of 8 tonteners die hyr oppu stoepen op ut Hoogend staen bleven binne. Veskillende automobilisten en selft un  plisieauto binne stopt om die dingen fanne rijbaan wech tu halen, wer woane de eigenaren? Ferder fandaach lekker binnen want ut is hatstikke koud buten.

top

zaterdag 3 april, 14.00 uur.

Alweer een nieuwe maand en nog steeds corona. Over ons kabinet zullen we ook maar zwijgen. Laat ik het maar even over de laatste dagen van maart hebben. Geen dagboek van mij. Ik had geen nieuws, geen wandelingen, altijd pijn, alleen het hoognodige heb ik gedaan. Ben woensdag met de taxi naar mijn beweegtherapeute geweest. Heb een keertje tegen haar gezegd, het is 1,5 km naar jouw praktijk een volgend keer kom ik lopend, maar dat kan ik voorlopig wel vergeten, altijd pijn. Heb afgelopen week wel verschillende keren voor ons huis in het zonnetje gezeten maar voor de komende paasdagen wordt er ook koud, haast winterweer verwacht, dus weer binnen blijven denk ik. Gister heb ik voor het eerst weer een eindje gewandeld en toen ging het weer een beetje. Vandaag mijn zaterdagse boodschapjes gedaan en een paasboeket op de markt gehaald, toch maar wat fleur in huis met de Pasen. Wij wensen jullie dan ook allemaal Fijne en gezellige Paasdagen.

Alweer un nieuwe maand en noch steeds corona. Over ut kabinet salle wu ut ok mar nyt hewwe. Laat ik ut mar even over de laaste dachen fan maart hewwe. Gjin dachboek fan mij.ik hat gjin nieuws en gjin kuierkus, allynug mar pine, wat dur gebeure moest hef ik deen en meer nyt. Woensdach moest ik naar myn beweegtherapeut, bin met un taksie gaen. Ik hef al us un keerke teugen hur seit, ut is 1,5 km naar jou praktyk en un folgend keer kom ik lopent, nou dat kan ik foarloapug wel vegete, altyd pine. Hef de ouwloapen week wel un paar keer foar huus int sontsju sitten, mar de kommemde paasdachen wut ut weer koud, hast winterweer, dus oans binnen mar vermake. Gister hef ik foar ut eerst weer un eintsju kuiert, toen gong ut wel un bitsju. Fandaach myn sarerdagse boatskapkus deen em un paasboeketsju oppu merk haalt, tog mar wat fleur inne huus met de Pasen. Wij wense jum dan ok allemaal Fijne en geselluge Paasdachen.

top

Maart 2021

maandag 29 maart,12.00 uur.

Heb vanmorgen geprobeerd een klein eindje te wandelen, maar helaas het lukt niet. Ik heb te veel pijn in mijn heup ischias dus maar wat rust houden, jammer want het begint nu juist mooi weer te worden, maar het is niet anders.

Hef fanmorren probeert om un eintsju tu kuieren, mar jammer genoech lukt ut nyt meer. Ik hef te feul pine an myn heup, ischias dus mar rust houwe, jammer want nou wut ut juust suk moai weer, mar ut is nyt andus.

top

zaterdag 27 maart,13.00 uur.

Vandaag weinig nieuws het is koud, het regent en het waait hard, zo nu en dan schijnt de zon. Nog vlug een bloemetje op de markt gehaald en vannacht begint weer de zomertijd, dus de klok een uur vooruit.

Fandaach hast gjin nieuws, ut is koud, ut regent, de sonne skynt su nou en dan en ut waait hat. Fluch un bloemke oppu merk haalt en vannagt begint de somertyd dus du klok un uur foaruut.

top

vrijdag 26 maart, 14.00 uur.

Vanmorgen fijn wandelweer, ik voelde me goed, dus aan de wandel. Heb ongeveer 2 km gewandeld. Tijdens het lopen kwam de ischiaspijn al snel opzetten, maar door zo nu en dan even te rusten, ging het aardig goed. De benen worden tijdens het lopen steeds stijver bij de knie en voor je gevoel ga je dan houterig lopen maar meestal gaat het later wel weer beter, alleen door de stijfheid en de pijn begin je moet te worden en dan is 2 km eerst ook lang genoeg. Als het morgen ook goed wandelweer is zal ik mijn camera weer eens meenemen om wat foto’s onderweg te maken.

Fanmorren moai kuierweer, ik foêlde my goêt, dus an de wandel. Hef su ongeveer 2 km lopen. Tiedus ut lopen kwam al gauw de ischiaspine opsetten mar deur su nou en dan even stil tu staen gong ut tog aerdug goêt. Myn benen wurre dan onder ut loapen wel steeds styver bij de knibbels en dan gaen ik foar myn gevoêl steeds houterugger loapen, mar meestentyds gaet ok dat later wel weer wat beter. Allienug  deur de styfhyd en de pine wur ik dan moêt en dan is 2 km ok wel genoeg. As ut morren weer goêt weer is sal ik myn kamera us metnimme en weer wat foto’s make.

top

donderdag 25 maart,14.00 uur.

Vanmorgen kwam onze dochter Janet gezellig een kopje koffiedrinken, dus ik heb geen wandeling gemaakt. Toen ze naar huis ging besloot ik om toch maar een klein ommetje te maken, maar toen regende het en ook vanmiddag kan ik niet wandelen want dan krijgen we visite van onze kleinzoon. Toch heb ik nog een nieuwtje, Herr Hampelmann, de fontein hebben ze vanmorgen uit de gracht gehesen en is nu onderweg naar de Heimat, wanneer hij weer herplaatst wordt schijnt nog totaal onbekend te zijn.

Fanmorren kwam oanse dogter gesellug un kopku koffiedrinken, dus toen kon ik nyt kuiere. Toen su later weer naar huus gong, su ik noch even lope mar toen regende ut. Ok fanmiddach even kuiere wut ok niks want dan komt oanse kleinseun op visite. Tog hef ik noch un nieuwtje, Herr Hampelmaan, de fontein, hewwu su fanmorren uut de gragt hesen en is nou onderwech naar de Heimat, wanneer die weer terugplaatst wut skient totaal ombekend te wesen.

top

woensdag 24 maart, 14.00 uur.

Vanmorgen weer voor een behandeling naar Thea, mijn manueel therapeute geweest en dat kan ik merken, gelijk gaat het lopen weer een ietsje beter. Wel krijg ik dan later op de dag meer plekken die pijnlijker zijn maar ja, ook dat gaat later op de dag en morgen weer een stuk beter. Het was mooi weer vanmorgen en het korte wandelingetje heeft me goed gedaan. Nu maar eens kijken hoe het morgen weer gaat. Meer nieuws heb ik eigenlijk ook niet, dus maar tot morgen.

Fanmorren weer foar un behanneling naar Thea, myn manuele therapeute weest en dat kan ik merke, gelyk gaet ut lopen weer wat beter. Wel krij ik later oppu dach meer plakken die pijnlukker binne, mar ja, dat gaet later en morren ok weer un stuk beter. Ut was moai weer fanmorren en dat kotte kuierke het my goêt deen. Nou mar weer us kieke hoe ut morren weer gaet. Meer nieuws hef ik eiggeluk ok nyt, dus mar tot morren.

top

dinsdag 23 maart, 17.00 uur.

Vanmorgen heb ik tegen 12 uur een portie vis en chips gehaald, hoefde Ika niet te koken en het is best lekker. Gewandeld heb ik vandaag verder niet want ik heb weer vrij veel pijn. Onze vriend Jan en zijn hele gezin is door de corona aan huis gekluisterd, we wensen ze een spoedig herstel. Vanmiddag kwam vriend Bertus nog even voor een babbeltje langs, en dat was het voor vandaag.

Fanmorren hef ik teugen 12 uur un porsie vis en chips haalt, hoefde Ika nyt te koken en ut is best lekker. Kuiert hef ik fandaach nyt want ik hef weer frij wat pine. Oanse friend Jan en sien hele gesin sitte inne huus, allemaal corona, wu weense dat su allemaal gauw weer opknappe magge. Fanmiddach kwam friend Bertus nog even langs foar un praetsju en dat wast foar fandaach.

top

maandag 22 maart, 17.00 uur.

Vanmorgen een verplichte wandeling naar onze huisdokter. Mijn beweegtherapeute, wilde graag mijn gegevens over de scans die er de afgelopen jaar van mijn knieën en heupgewrichten zijn gemaakt en die gegevens moet je persoonlijk halen. Daarna ben ik nog naar het huis van een vriend van mij gewandeld die daar in de buurt woont, maar die was niet thuis. Dus toen maar weer naar huis, ik was ook wel weer blij dat ik thuis was want het lopen viel me zwaar.

Fanmorren un vepligte kuier naar oanse huusarts. Myn beweegtherapeut, wu graeg  myn gegewus hewwu over de skens die dur inne ouwlopen jaren fan myn knieën en heupgevrigten maakt binne en die gegewus mut ju persoanluk ophale. Derna bin ik noch naar ut huus fan un friend kuiert, die der ok inne beurt woant, mar die was jammer genoech nyt thûs. Dus toen mar weer naar huus, ik was ok wel bliet dat ik thûs was want ut loapen was erg pynluk.

top

zondag 21 maart,14.00 uur.

Vanmorgen het was grijs weer met een stevige wind, toch heb ik mijn dagelijkse wandelingetje weer even gemaakt, natuurlijk niet elke dag hetzelfde loopje steeds een andere route, maar wel elke keer ongeveer 1,5 tot 2km. Maar ook vanmorgen viel er weinig te beleven, het was stil op straat en de koude wind maakte het wandelen ook al niet aantrekkelijker. Gister ben ik er al mee begonnen, opruiming houden in al mijn opslagmedia, sommige mapjes bewaar je wel op 2-3 plaatsen, dus maar eens goed aan de slag en komt er op verschillende schijven ook weer eens wat ruimte vrij.

Fanmorren wast grys weer met un stevuge wyn, tog hef ik myn dachelukse kuierke weer maakt, natuurluk nyt elke dach ut selde stukje, nee wel steeds un ander rontsju mar wel elke keer sun 1,5 tot 2km. Mar ok fanmorren fiel dur nyt feul te beleven, ut was mar weer stil oppu straat en de kouwe wyn maakte ut kuieren ok nyt antrekkeluk. Gister bin bin ik dur al met begonnen, opruming houwe in al myn opslagmedia, sommuge mapkus bewaarde ik wel op twee drie veskillende skyven. Dus mar us even goêt an de slag en dan komt dur op veskillende skyven ok moai weer wat ruumte frij.

top

zaterdag 20 maart,14.00 uur.

Onze fontein, Herr Hampelmann, klettert er weer lustig op los. Alleen ronddraaien dat doet hij niet meer, dat mechanisme is kapot, maar volgens de laatste berichten wordt hij zeer binnenkort weggehaald om te worden gerepareerd. Het schijnt dat de kunstenaar een vriend bereid heeft gevonden om het een en ander weer in orde te maken. Vanmorgen voor het eerst thuis mijn oefeningen gedaan en daarna een paar boodschappen en een stukje gewandeld, maar dat moet de komende dagen wel anders, eerst maar een eindje wandelen en daarna de oefeningen want het was nu maar een pijnlijke toestand.

Oanse fontein Herr Hampelmann klettert dur weer flink op los. Allienug ronddraaie dat doêt hij nyt meer, dat meganisme is stukken,, mar folgus de laaste berigten wut hij binnenkot wech haald en sal un friend fan de keunstenaar um riparere. Fanmorren foar ut eerst thûs myn oefeningen deen en derna un kuierke en wat boatskappen, mar dat mut nyt weer, ik mut eerst mar un eintsju kuiere en dan oefene want ut lopen was nou un hele pijnlukke bedoêning.

top

vrijdag 19 maart, 20.00 uur.

Vanmorgen ben ik voor een eerste behandeling bij de beweegtherapeute geweest. Ik had er geen voorstelling van wat me stond te wachten. Na een gesprekje moest ik eerst staande een paar oefeningetjes doem en daarna kreeg ik een paar oefeningen om uit te voeren en om die de komende week een keer per dag thuis te doen. Toen ik later met een taxi naar huis ging, dacht ik nog, och deze oefeningen zijn niet zo moeilijk, dat moet vast gaan lukken. Thuisgekomen heb ik gelijk voor Ika nog een boodschap gedaan, Janet onze dochter was bij ons thuis en die is samen met mij mee gelopen toen ik om boodschap ging. Nou ik kan nu wel vertellen dat ik vanmiddag de reactie op die oefeningen heb gevoeld, ik was bekaf, vandaar zo laat dit korte verhaaltje, maar we zetten door, wie weet wat voor resultaat het geeft.

Fanmorren bin ik foar un eerste behanneling bij de beweegtherapeute weest. Ik hat dur gjin foarstelling fan wat my tu wagten ston. Na un kot inleidend praatsju moest ik eerst staende wat oefeninkjes doên en derna kreech ik un paar oefeningen om uut tu foeren en om die de kommende week , een keer per dag thûs te doên. Toen ik later met de taksie naar huus reed, dogt ik noch, och disse oefeningen binne nyt su moeiluk, dat mut fast lukke. Toen ik thûs kwam sat Janet oanse dogter noch bij oans, ik moest foar Ika un boatskapku doên en zij is toen met ny oplopen naar de stad. Ik ken jum nou wel vetelle dat ik fanmiddach de reaksie op die oefeningen foêlt hef, ik was bekaf, fan der su laat dit kotte stukje, mar wu setten deur, wie weet wat foar resultaat ut noch geeft.

top

donderdag 18 maart, 14.00 uur.

Schreef ik gister dat de Sneeker fontein schoongemaakt was, vandaag staat er in Groot Sneek, dat Herr Hampelmann eind maart wordt verwijderd voor reparatie, wanneer hij weer wordt herplaatst is niet bekend. Op 20 maart gaan alle fonteinen weer spuiten, behalve Herr Hampelmann want ja, die is dus stuk, dus hier voorlopig geen gekletter van water. Toch al met al een vreemde zaak, vorig jaar werd er bekend gemaakt dat de fontein eind van dat jaar door de kunstenaar zou worden gerepareed. O, ja, ik heb vanmorgen ook nog ongeveer 2 km gewandeld, dit ging redelijk goed.

Skreef ik gister dat de Sneeker fontein skoanmaakt was, fandaach staat dur in Groot Sneek, dat Herr Hampelmann eind maart wech haalt wut foar ripperasie, wanneer hij weer terugplaatst wut, dat is nyt bekend. Op 20 maart gaen alle fonteinen weer spuiten, behalve Herr Hampelmann want ja, die is dus stukken, dus hyr foarlopug gjin water gekletter. Tog un freemde bedoêning, forug jaar wudde dur bekend maakt de de fontein ant eind fan dat jaar deur de kuenstenaar rippareerd wudde su. O, ja, hef fanmorren ok noch ongefeer 2 km loapen, dat gong redeluk goêt.

top

woensdag 17 maart,11.30 uur.

Gister had ik het veel te druk met andere zaken o.a. onderzoek door dokter. Vandaag is Ika voor onderzoek naar MCL en heb ik wat boodschappen gedaan en een eindje gewandeld. Vanmorgen waren ze ineens ook druk aan boenen en schrobben van de fontein hier bij ons in de kolk. Dit was ook wel nodig want Herr Hampelman zo ik hem noem, was zo vies, gewoon niet om aan te zien.

Gister hat ik ut feul te druk met andere saken o.a. onderzoek fan de dokter. Fandaach is Ika foar onderzoek naar ut MCL en hef ik wat boatskapkus deen en un eintsju kuiert. Fanmorren waren su in iênen ok druk ant skrobben en boênen bij de fontein, hyr bij oans in ut kolkju. Dat was ok wel noduch want Herr Hampelmaan, su noem ik um, was su smerug, gewoan nyt om an te siên.

top

maandag 15 maart, 14.30 uur.

Ook vandaag weer druk in de weer achter mijn pc met oude foto en deze keer ook voor de verandering eens met ansichtkaarten, even wat afwisselen. Ook bij de kaarten is het net zoals met de foto’s je blijft in je herinnering zoeken naar verhalen bij de plaatjes. Verder heb ik nog even gewandeld maar dat ging niet best, misschien morgen wel weer wat beter.

Ok fandaach weer druk inne weer agter de pc met ouwe foto’s disse keer ok foar de verannering us met ansigtkaten, even wat afwissele. Ok bij de katen ist krek as bij de foto’s ju bliêve in je herinnering soeken naar ferhalen bij de plaatsjus. Ferder hef ik fanmorren noch even lopen mar dat gong nyt best, morren misskien wel weer wat beter.

top

zondag 14 maart,18.00 uur.

Vanmorgen voor het eerst sinds dagen haast 2 km gewandeld, ging wel pijnlijk en moeilijk maar het was mooi wandelweer. Verder vanmiddag weer bezig geweest met mijn oude foto’s, maar dat schiet niet erg op, je doet anders niets dan mooie plaatjes uit het verleden bekijken en dan maar in je geheugen zoeken, hé waar was dat ook weer.

Fanmorren foar ut eerst sinds dachen weer sun kleine 2 km loapen, was pynluk en ut liep ok moeiluk, mar ut was moai kuierweer. Ferder fanmiddach weer besug weest met myn ouwe foto’s, mar dat skiêt ok nyt erg op, je doene niks andus dan moaie plaatsjus bekieke uut ut verleden en dan mar in ju geheugen soeke  wer dat dan ok weer was.

.top

 

zaterdag 13 maart 17.30 uur.

Vandaag was het onstuimig weer, met vanmorgen geregeld een regenbui, het was koud, dus geen wandelweer. Daarbij komt dat ik door de stormachtige wind heel erg voorzichtig loop, bang om te vallen want als ik val en schaafwonden krijg moet ik gelijk aan de antibiotica. Toch heb ik wel een paar boodschapjes gedaan, naar de bakker en een bosje bloemen. Vanmiddag heb ik een paar uur besteed aan het doorzoeken van wat mappen met oude foto’s, eerst maar eens op straat gesorteerd. Morgen zal ik dan de dubbele foto’s verwijderen en dan de rest opnieuw benoemen als het kan met jaartal.

Fandaach wast woest weer, met fanmorren geregeld un regenbui, ut was koud, dus gjin kuierweer. Ik bin ast hat waait ok bang om tu fallen, want as dat gebeurd en ik krij groate skaafplakken dan mut ik gelyk an de antibioica. Toch hef ik noch un paar boatskapkus deen, even naar de bakker en un bloemku oppu merk. Fanmiddach bin ik un paar uurkus besug weest met wat mappen met ouwe foto’s eerst alles op straten sorteerd. Morren sal ik dan alle dubbele foto’s dur uutsoeke en en dan alles opnieuw benoeme en ast kan ut jaartal dur bij

.top

vrijdag 12 maart.20. 00 uur.

Gister door het slechte weer geen stap buiten de deur gedaan. Ben met een paar pc-programma’s bezig geweest om er eens wat meer van te weten. Vanmorgen heb ik eerst mijn stembiljet ingevuld en die samen met Ika haar biljet op de post gedaan. Daarna nog een kort eindje gewandeld maar het begon flink te regenen dus maar gauw weer naar huis. Vanmiddag heb ik digitaal zitten kijken naar het afscheid van Meindert Seffinga, 32 jaar is hij directeur geweest van het Fries Scheepvaarmuseum. Had het mooier gevonden dat het een persoonlijk afscheid was geweest, maar ja, dat is nu helaas niet mogelijk, ik wens hem in ieder geval heel veel werkplezier in zijn nieuwe baan.

Gister deur ut slegte weer gjin stap buten de deur deen. Bin met un paar pc programma’s besug weest om us wat meer fan die programma’s te leren. Fanmorren hef ik myn stembiljet infuld en dat gelyk met Ika hur biljet oppu bus deen. Derna noch un eintsju kuiert, mar ik was al gauw weer thûs want ut regende hat. Fanmiddach hef ik digitaal naar ut afskeid sitten te kyken fan Meindert Seffinga, 32 jaar lang is hij directeur weest fan ut Fries Scheepvaart Museum. Ik hat ut moaier fonnen om persoanluk afskeid fan hem te nimmen, mar ja dat is nou nyt mogeluk, ik wens hem in ieder gefal feul werkplesier in syn nieuwe baan.

top

woensdag 10 maart,17.00 uur.

Vandaag is de huisarts op bezoek geweest, en heeft mijn vrouw andere medicijnen gekregen. Er zal binnenkort nog een scan worden gemaakt, maar momenteel gaat alles weer goed met haar. Na dit bezoek heb ik nog wat boodschappen gedaan. Van wandelen is niets meer gekomen, het was mijn bedoeling om dat vanmiddag nog te gaan doen maar het regent nu en het is koud, dus maar lekker binnen. Wie weet is het morgen weer wat beter en kan ik dan weer eens een wandelingetje maken.

Fandaach hewwu de huusdokter op besoek hat, en het Ika andere medisienen dur bij kregen. Dur sal binnenkot noch un scan maakt wudde, mar momenteel gaet alles weer goêt met hur. Na dit besoek hef ik noch un paar boatskapkus deen. Fan even een kuierke make is niks meer komen, ut was myn plan omdat fanmiddach te doên mar nou regent ut en ut is koud, dus mar lekker binnen.wie weet ist morren wel weer wat beter en dan kuiere wu dan weer un eintsju

top

dinsdag 9 maart,17.00 uur.

Gister had ik andere beslommeringen, geen tijd voor dagboek. Ika mijn vrouw, was de hele dag niet fit, daarom in het laatst van de middag dokter gebeld, die kwam en na een onderzoek werd er besloten voor een verder onderzoek in het ziekenhuis. Dat is in deze coronatijd heel vervelend, er mag maar een persoon mee naar binnen, dus onze dochter maar mee, en ik kon in de auto blijven zitten want ik mocht ook niet in de wachtkamer van de dokterswacht na een poosje kwam Janet, onze dochter mij toch ophalen en mocht ik mee. Al met al heeft ook dit onderzoek weinig opgeleverd en mocht ze vanmorgen weer naar huis. De komende dag hopen we meer van de onderzoeken te horen.

Gister hat ik wel wat andus an myn hoofd, dan dachboek. Ika myn vrouw was de hele dach al nyt fit, en derom hewwu int laast fanne middach dokter noch belt, die kwam en na un ondersoek wudde dur besloaten foar ferder ondersoek int siekenhuus. Nou dat is in disse coronatyd ok gjin pretje, dur mogt mar iên met hur met naar binnen, dus oans dogter mar met naar binnen en ikke mar inne auto wagte, want ik mog ok nyt wagte in de wagtkamer fan de dokterswagt. Na un skoftsju wagten kwam oans Janet mie ophalen en mogt ik dan tog ok mar met. Al met al het ut onderzoek nyt feul opleverd en mogt su fanmorren weer naar huus. De kommende dachen hope wu meer fan de ondersoeken te hoaren.

top

zondag 7 maart,18.00 uur.

Vanmorgen een kort eindje gewandeld, het was weer een donkere, dag. Ika is vanmiddag met haar zus naar Drachten, naar onze zieke zwager. zelf heb ik wat zitten lezen, een brief geschreven, dat doe ik dan wel op mijn pc, want mijn handschrift wordt er niet mooier op. Daarna. Nieuwe inktpatronen in de printer gezet en de brief uitgeprint. Kon hij gelijk nog even op de bus. Dat was het zo  ongeveer voor vandaag.

Fanmorren un kot stukje kuiert, ut was weer un donkere dach. Ika is fanmiddach met hur zus naar Drachten naar oanse sieke zwager. Self hef ik wat sitten te lesen, un brief skreven, dat doên ik wel op myn pc, want myn hantskrift wut dur nyt moaier op. Derna nieuwe inktpatronen inne printer setten en de brief uutprinten, kon hij gelyk noch even oppu bus. Dat was ut su ongefeer foar fandaach.

top

zaterdag 6 maart, 18.00 uur.

Vanmorgen samen met Ika de boodschapjes gedaan die ik normaal alleen doe op zaterdag, samen is wel zo gezellig. Het weer hadden we niet mee, het regende een beetje en het was koud. Vanmiddag ben ik weer eens met mijn fotomappen op de pc bezig geweest, deze keer met de map van de Singel en de map van het Hoogend. Allereerst de dubbele foto’s verwijderd en ben nu begonnen om in de map van de Singel, sub mappen te maken en zo een scheiding te maken tussen een gedempte Singel en toen het nog water was.

Fanmorren tegare met Ika de boatskapkus deen die ik andus allienuch doên op saterdach, tegare is wel su geselluch. Wu hadden ut weer nyt met, ut regende en wu fonnen ut koud. Fanmiddach bin ik weer us met myn ouwe fotomappen oppu pc doênde weest, disse keer met de mappen fan de Singel en ut Hoogend. Allereerst hef ik de dubbele foto’s dur uut sogt en nou bin ik begonnen met sub mappen in de map Singel te maken, iên map toen de Singel noch water was, en iên toen su um dempt hadden.

top

vrijdag 5 maart, 17.00 uur.

Gisteren niets gedaan, was moe en was niet fit, maar wat zitten lezen en niksen. Vanmorgen ging het allemaal weer een stuk beter en heb ik een wandeling gemaakt van bijna twee km, het lopen is wel pijnlijk maar het gaat toch weer wat. Tijdens mijn wandeling viel mij wel op dat er steeds meer winkels een tafeltje voor de ingang hebben staan waar de mensen hun bestelde spulletjes kunnen afhalen, en er wordt ook flink gebruik van gemaakt. Het is niet echt winkelen maar toch er gebeurt weer het een en ander in de stad. Vanmiddag heb ik voor een kennis foto’s van een cd gehaald. Hij heeft nu een laptop en die heeft geen cd-speler meer, alles voor hem op een stickje gezet.

Gister niks deen, was moêt en nyt fit, mar wat sitten tu lesen en tu niksen. Fanmorren gong ut allemaal weer un stuk beter en hef ik un kuierke maakt fan bijna twee km, ut loapen is wel pynluk mar ut gaet tog weer un bitsju. TTydus myn kuier fiel my op dat dur steeds meer winkels un taffeltsju foar de ingang hewwu wer ju, ju bestelde spultsjus afhale kenne en dur wudde ok aarduch gebruuk fan maakt. Ut is gjin egt winkelen mar tog dur gebeurt weer wat inne stad, fanmiddach hef ik foar un kennus foto’s fan un cd ouwhaalt, hij het nou un leptop en dy het gjin cd-speuler meer, alles foar hem op un stikje setten.

top

woensdag 3 maart, 17.00 uur.

Een koude kille dag vandaag, niet gewandeld en wel gewandeld. Hoe zit dat nu. Nou kijk ik kon vanmorgen met een vriend naar de kapper, en wel in Bolsward. Ik mocht eerst onder het mes, schaar bedoel ik. Toen vriend aan de beurt was heb ik mijn jas aangetrokken en heb een korte wandeling in de omgeving gemaakt, maar het was maar een koude bedoening. Ook wel begrijpelijk want ik ben daar bij de kapster een heel stuk haar kwijt geraakt en eerst met al dat haar hield je wel een warm hoofd, maar zo het nu weer geknipt is toch wel een stuk prettiger. Niet in mijn hoofd maar op mijn hoofd is het nu een stuk lichter.

Un kouwe kille dach fandaach, nyt kuiert en wel kuiert. Hoe sit dat nou. Nou kyk, ik kon fanmorren met un friend naar de kapper, en wel in Bolsward. Ik mogt eerst onder ut mes, skeer bedoêl ik. Toen friend an de beurt was hef ik myn jas antrokken en hef der inne omgeving un kotte kuier maakt, mar ut was mar un kouwe bedoêning. Ok wel weer begrypeluk want ik bin der bij de kapster un heel stuk haar kwyt raakt en eerst met al dat haar hielden ju wel un warm hoofd, mar nou ut weer knipt is, ist wel weer un stuk prettugur. Nyt in myn hoofd, mar op myn hoofd ist nou un stuk ligter.

top

dinsdag 2 maart,18.00 uur.

Vanmorgen kwam onze dochter Janet op bezoek en die hebben samen een wandeling gemaakt, het was dan ook uitstekend wandelweer. Zelf moest ik naar de manueel therapeute, na haar behandeling heb ik ook nog een eindje gewandeld, ongeveer2, 75 km alles met elkaar. Het was prachtig weer voor een wandeling, ik wil zo graag dan een heel eind wandelen maar helaas lukt dit niet, het wordt al gauw te pijnlijk. Heb onderweg nog een paar fotootjes gemaakt, ook eentje van een oude boom, op het Bolwerk, die binnenkort wordt omgezaagd, er is iemand geweest die een rood hart over de gemerkte stam heeft geschilderd uit medelijden denk ik, dit kan ik me ook wel een beetje voorstellen, medelijden met deze oude bejaarde boom.

Fanmorren kwam oanse dogter Janet op besoek en die het tegare met Ika un fijne kuier maakt in ut moaie weer. Self moest ik naar de manueel therapeute, na hur behanneling hef ik ok noch un eintsju kuiert, ongefeer 2,75 km, alles metmekaar. Ut was pragtug weer foar un kuier en ik wil dan ok su graach un flink eind kuiere, mar jammer genoech lukt dat nyt ut wut al gauw flink pynluk. Hef onderwech noch wel un paar fotootsjus maakt, ok ientsju fan fan un ouwe boom op ut Bolwerk, die kinnenkot omsaagd wut, dur is iên weest die un roat hart over de merkte stam skildert het, uut medelyden dink ik en dat ken ik mie ok wel un bitsju foarstelle, medelyden met die ouwe bejaarde boom.

top

maandag 1 maart, 20.00 uur.

Vandaag weer een prachtige mooie dag, was het vanmorgen eerst nog een beetje bewolkt maar later scheen de zon vol op. Natuurlijk heb ik weer gewandeld, het ging deze keer weer moeizaam, maar het was goed wandelweer en dan moet je de pijn maar op de koop toenemen. Vanmiddag ben ik nog even met onze stamboom bezig geweest, maar we kregen bezoek, dus veel heb er niet aan kunnen doen, maar even een gezellig praatje in deze coronatijd is ook nooit weg.

Fandaach weer un pragt dach, ut was fanmorren eerst noch un bitsju bewolkt mar later wast sontsju dur folop bij. Natuurluk hef ik myn kuierke weer maakt, ut koste wel un hoap moeite, mar ut was egt weer foar un kuierke en dan mutte ju de pine mar oppu koop toenimme. Fanmiddach bin ik noch even met myn stamboom doênde weest mar nyt su lang want wu kregen besoek dus feul hef ik nyt deen, mar even un geselluch praatsju in disse coronatyd ik ok noait fut.

top