mei 2023.

31 mei 2023

Vanmorgen weer eens een eindje gewandeld door mijn eigen stad. Wat een verschil met dat stukje wat ik gister in Gorredijk heb gelopen met mijn rollator, daar kan Sneek nog een puntje aan zuigen. Daar moest ik zo nu en dan haast een beetje remmen, zo mooi was daar de bestrating. Hier in Sneek hoef je niet te remmen want hier kun je op de trottoirs amper meer lopen met een rollator. Er zijn zoveel kuilen en gaten en steigers en borden op de stoep dat je haast niet meer fatsoenlijk door de binnenstad kan lopen als je een wandelingetje wilt maken. Ik dacht zo, SWFryslan kijk eens naar je straten en trottoirs in de binnenstad en doe er iets aan.

30 mei 2023

Vanmiddag met grote vriend Jan B. een rondrit gemaakt door de geboortestreek van mijn ouders, Oudehorne, Nieuwehorne en Jubbega Heb verteld waar mijn grootouders en overgrootouders gewoond hebben, waar vaarten, in het Fries wyken, waren waar de schippers hun turven laden. Ook zijn we in Jubbega bij de Poppebeam geweest, een beukeboom uit 1864. Ook zijn we nog bij de Rozenbergswijk geweest, genoemd naar mijn voorouders. Een prachtige middag, bedankt Jan.

   

29 mei 2023

Vanmorgen samen met Ika, janet en Kes een wandelingetje gemaakt en hoe kan het anders dan een gedeelte langs de  route door de binnenstad waar de Elfsteden fietsers langs kwamen. Het was een drukte van belang in de Marktstraat waar al die fietsers voorbij kwamen om hun fel  begeerde stempel te halen en als een speer weer naar de volgende plaats IJlst. Als ik ze dan zie fietsen, denk ik weer terug aan de keren die ik zelf deze tocht heb gefietst, ja dan zou ook graag weer op de fiets stappen en fiets de 230 km mee.

28 mei 2023

Vandaag maar even van het mooie weer genieten, zo nu en dan even buiten in het zonnetje een fijne rustige dag.

27 mei 2023

Alweer zaterdag en met mooi weer. Vandaag maar weer eens wat kalmpjes aan, na de lange wandeling van gisteren. Wel mijn verplichte wandeling over de markt naar groenteman en de bloemen koopman en dat was het wel zo ongeveer voor vandaag. Straks eventjes een poosje voor ons huis in de zon.

26 mei 2023

Vanmorgen samen met Janet een leuke wandeling gemaakt naar het Rasterhof park. Helaas er niet door gewandeld wat dat ging moeilijk met vriend rollator. Trouwens voor mijzelf ook want het lopen was flink pijnlijk zo nu en dan. Maar goed een volgend keer gaat het misschien wel weer wat beter en dan gaan we het hele Rasterhof park door. Nu ga ik eerst even rust nemen na een tochtje van 3.8 km.

 

25 mei 2023

Vandaag eens geen wandeling. Voor vandaag stond er een bezoek aan een tandtechnisch bureau  op het programma. Mijn onder gebit moest worden gerepareerd. Hier ben ik maar met de taxi naar toe gegaan. Hij heeft een voorlopige reparatie gedaan want het is beter dat mijn complete gebit word vernieuwd. Dus eerst weer naar de tandarts voor een verwijsbrief en dan maar afwachten tot ik aan de beurt ben.

24 mei 2023

Vanmorgen zo nu en dan wat zon maar verder is het wat bewolkt en een wat lagere temperatuur. Heb een wandelingetje  gemaakt met vriend rollator. Tijdens de wandeling moest ik wel een keertje even rusten want door de slechte bestrating in de binnenstad loopt het moeilijker en krijg je pijn in de armen. Maar even rusten vind vriend rollator in een binnenstad niet zo leuk. Daarom kraste hij met de remkabel over de bovenkant van mijn linkerhand. Dus een bloedige wond, met behulp van dippen met de zakdoek kon ik doorlopen en thuis maar gauw even een pleister geplakt.

23 mei 2023

Mooi wandelweer vanmorgen maar er stond een stevige wind. Heb een eindje gewandeld en gecombineerd met het doen van een paar boodschappen. Onderweg een paar mensen de weg gewezen naar het scheepvaarmuseum en op de terugweg naar huis vroeg een echtpaar mij waar de Elfstedentocht op de schaats langs reed als hij werd gehouden. Makkelijk als je dan een echte Sneeker bent. Nu ben ik bezig met de contracten voor het Shantyfestival van 16 september 2023

22 mei 2023

Un rustdach fandaag.

 

 

 

21 mei 2023

Prachtig mooie dag van daag. Vanmorgen een mooie wandeling gemaakt met Ika, Janet, Kes, vriend rollator en ikzelf natuurlijk. Via Lemmerweg oost, Pieter Sikkes straat, waar  ons eerste huis eens stond in 1963. Het huizenblok is al jaren terug afgebroken. Verder langs de Boate Gaote naar de Lemmerweg en via verschillende straten van Lemmerweg west naar de Partuur straat en IJlsterkade weer naar huis. Een mooie wandeling 3,7 km, helaas werd ik tijdens de wandeling een keertje duizelig en dat was even vervelend.

20 mei 2023

Weer een mooie zonnige dag, weer een korte wandeling gecombineerd met een bezoek aan markt, bakker en bloemenman, en nu even fijn van het zonnetje genieten.

19 mei 2023

Vandaag weer een dag met mooi weer. Al vroeg vanmorgen een flinke groep met toeristen op het Hoogend, foto’s makend van de Fontijn en de waterpoort. Zelf heb ik vanmorgen weer een eindje gewandeld met vriend rollator, maar het ging niet van harte. Mijn benen waren aardig pijnlijk en dan begin ik te sloffen en daar word je ook niet vrolijker van. Vanmiddag nog een poosje voor huis op de bank gezeten en zo loopt deze vrijdag ook alweer op zijn einde.

18 mei 2023 Hemelvaartsdag.

Vandaag maar weer eens een beetje kalmpjes aan. Mijn pogingen om elke dag een eindje te wandelen en soms meer dan een klein eindje dwingt me toch wel om zo nu en dan een dagje wat kalmer aan te doen. Het is prachtig om geregeld 5-6 km, te kunnen lopen maar het vraagt ook veel energie. Dus zo nu en dan even een pas op zijn plaats maken is ook voor mijn lichaam goed. Ook vriend rollator is het met me eens en geniet er van om eens een keertje stil in zijn hoekje te staan in plaats van elke dag door elkaar geschud te worden op de slechte trottoirs in de binnenstad.

17 mei 2023

Vanmorgen, samen met dochter Janet weer een wandeling  gemaakt, deze wandeling was wel wat emotioneel. We zijn namelijk eens over de algemene begraafplaats van Sneek gewandeld en hier liggen mijn vader, moeder en broer en veel familieleden. vrienden en bekenden begraven. Het is al een paar jaar geleden dat ik hier ben geweest, dat kwam door mijn gezondheid, en dan word je wel erg emotioneel als je bij die graven staat. Maar ik ben ook blij dat we op de begraafplaats zijn geweest, dit geeft ook weer een innerlijke rust en een goed gevoel.

16 mei 2023

Vanmorgen weer een eindje gewandeld, maar fijn weer voor een flinke wandeling was het niet. Er stond een stevige wind en als er een paar dikke wolken voor de zon langs dreven was het maar frisjes.

 

 

15 mei 2023.

Vandaag weinig nieuws, of toch wel.
Heb vanmorgen 2 km. Gewandeld het was aangenaam wandelweer. Vanavond samen met Jan  voor het eerst sinds lange tijd op een repetitieavond van Rolling Home geweest. Jammer genoeg nog niet om mee te repeteren, al had ik dat graag gewild, maar om de benoeming  mee te maken van twee mannen tot erelid, en wel Henk Huijsman en Jan Bargboer, beide zijn gisteravond benoemd. Heb daar kennis gemaakt met een paar nieuwe leden en de nieuwe dirigente. Daarna nog een kort stukje repetitie meegemaakt, ik had wel graag even mee willen zingen, maar helaas gaat dit nog niet lukken

14 mei 2023

Moederdag vandaag. Vanmorgen kwam onze jongste dochter bij ons met een cadeautje voor moederdag. Eerst hebben w koffie gedronken en daarna een wandeling gemaakt van een dikke drie km. Het was lekker weer dus bij thuiskomst, de kussens op de tuinbank en een paar rotanstoelen naar buiten en gezellig met zijn allen in de zon. Het was druk voor ons huis, oude buren kwamen nog een praatje maken, er kwam nog een stadswandeling voorbij. Bij dit gezelschap  waren wat bekenden van ons en ook de stadsgids kenden we, dus dan is er al gauw een gesprekje. Al met al een gezellige dag.

13 mei 2023

Het is weer zaterdag dus zoals elke zaterdag,  even maar de markt en de bakker, gecombineerd met een wandelingetje. Vanmiddag kwam onze oudste dochter samen met onze kleindochter en vriend op visite, alvast voor Moederdag met een boeket bloemen. Hebben we mooi buiten in het zonnetje gezeten en tegen zes uur zijn ze weer vertrokken richting IJlst waar onze kleindochter samen met haar vriend woont.

   

12 mei 2023

Gelukkig vandaag weer een veel betere dag. Heb een eindje gewandeld met aanmerkelijk minder pijn. Ook kregen we vanmorgen onze kleinzoon op bezoek wat altijd weer heel erg leuk is. Hij heeft gezellig zitten praten , is blijven eten en is vanmiddag weer vertrokken. Zo heel vaak zien we onze kleinzoon nu ook weer niet want hij studeert in Groningen. Net was onze kleinzoon vertrokken en toen kwam onze kapster langs om ons allebei  even te kortwieken. Dus alweer een drukke maar gezellige dag.

11 mei 2023

Vandaag weinig nieuws, ik  heb vanmorgen een eindje gewandeld, maar het ging niet best. Veel pijn in allebei de benen en dat komt haast nooit voor. Dus de rest van de dag maar rust genomen.

10 mei 2023

Door het slechte weer van gister geen, stap buiten de deur gedaan, vanmorgen was het goede weer dus heb ik toen weer een eindje  gewandeld en gelijk een boodschapje gedaan. Het is namelijk aanstaande zondag Moederdag en ik dacht, kom laat ik eens kijken voor een kadootje voor mijn vrouw. En het duurde niet erg lang of ik had iets leukt gevonden, hopelijk vind ze het leuk. Ik ga jullie natuurlijk niet verklappen wat het is geworden.

9 mei 2023

Het plan war vanmorgen, een eindje wandelen, wat foto’s maken, maar daar is helaas niets van gekomen. Ik kreeg een berichtje dat ze langs kwamen voor mijn maandelijkse vitamine B12. Toen dat klusje achter de rug was en ik toch nog even wilde wandelen regende het behoorlijk, dus schoenen en jas maar weer uit en een goed boek gepakt, dat was mijn dag vandaag.

8 mei 2023

Vanmorgen, het was heerlijk wandelweer heb ik met dochter Janet een fijne wandeling gemaakt van 4 km. Door wijk oost en langs een gedeelte van de Boate goate en het ging goed. Nu moet ik er wel bij zeggen, ik zeg altijd een fijne wandeling en dat is het ook vaak wel, samen wandelen en wat kwebbelen dat is echt fijn, maar heel vaak eigenlijk haast altijd is het ook flink pijnlijk. Gelukkig helpen de electroden op mijn bovenbeen om het allemaal wat draagijker te maken, maar de pijn is er altijd. Daarom kan ik dan vaak zo genieten van mijn wandelen met haar dat geeft afleiding en dan vergeet je de pijn en stijfheid in je been wel eens even. Vanavond vinden hier op het Hoogend opnamen plaats de voor de Passion-Hemelvaart. De opnamen duren van 23.00 uur tot 3.00 uur.

7 mei 2023

  Op sien Sneekere seit, ut was fanmorren moai weer foar un kuierke en dat hef ik dam ok mar even deen. Tis un kuierke fan sun 2,5 km wudden en toen was ik weer thus. Der n a hef ik un skoftsje foar huus opt bankje sitten en su us keken hoe feul auto’s du foarbij kwamen opt Hoogend, nou dat was un moai hussie, liekt wel of dur gjin meens meer fietst of loopt. Dur waren wel un hoop meensen an de wandel langs oans Manneke pis om derun foto fan te maken. Dur was ok un man die  teugen mij sei,  toch gezellig meneer zo een leuke fontijn. Bin mar netsjus bleven en hef seit, o,jawel hoor, mar ondertussen dogt ik, hij mach wat mij betreft afsinke, de fontijn bedoêl ik.

6 mei 2023
Vanmorgen weer gewandeld en mijn zaterdagse boodschappen gedaan dat zijn dan een bezoekje aan de groenteboer, de bloemist en de bakker. Daarna een poosje voor ons huis op het bankje gezeten. Terwijl ik daar zat ontdekte ik dat ons vogelhokje weer in gebruik genomen was door een koolmeesje. Vermoedelijk dezelfde koolmees van vorige jaren. Ik wou hem of haar even fotograferen maar dat is helaas nog niet gelukt, iedere keer is hij of zij sneller dan ik.

 

5 mei 2023. Bevrijdingsdag.

Vandaag vieren we Bevrijdingsdag, veel merk je er niet van. Je ziet wat meer vlaggen en op verschillende plaatsen zijn muziek festivals maar het blijft de dag van onze bevrijding. Blij dat we dit toch weer elk jaar vieren. Vieren dat je vrij bent, dat je kan zeggen wat je denkt en voelt, vrij en blij zijn in je eigen stad, streek of land. Daar dacht ik vanmorgen tijdens mijn korte wandeling aan die ik door onze stad maakte, Vrijheid voor iedereen, wat zou zo mooi zijn

4 mei,Doden herdenking 2023

Vanmorgen, het was mooi weer, heb ik weer een eindje gewandeld maar het ging niet zo goed al graag wilde. Maar ja, ik wil toch erg graag elke dag een ommetje maken en gat kan soms wel eens behoorlijk pijnlijk zijn. Heb ook nog een fotootje gemaakt van de Wonderlijke opstakelbrug, men was druk bezig met het wegdek. Dan is het vandaag 4 mei, dodenherdenking. Graag het ik er naar toe gewild, maar helaas lukt dat niet meer. Heb vanmorgen wel een foto gemaakt in de stadhuistuin van de gedenksteen waar vanavond de Sneeker joden worden herdacht.  En vanzelf sprekend vanavond 2 minuten stilte, opdat wij niet vergeten.

3 mei 2023

Vandaag een beetje kalmpjes aan gedaan, na de lange wandeling van gister, die heeft toch wel gezorgd voor meer pijn dan ik gedacht had. Heb natuurlijk vanmorgen nog wel een korte wandeling gemaakt, maar nu eerst even wat kalmer aan. Ben nu begonnen met korte herinnering zinnetjes te schrijven dan kan ik met behulp daar van straks eens wat herinneringen gaan schrijven. Had vanmorgen nog een koorlid van Rolling Home op bezoek en konden we even gezellig bij kletsen.

2 mei 2023

Vanmorgen samen met Janet en vriend rollator weer een flink eind gewandeld en 7,7 km. Dat was voor mij een record. De langste wandeling tot nu toe was haast 5 km. Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik even na dik 1,5 km bij Janet op de Leeuwarderkade gerust heb. Daarna zijn we langs de Zwette helemaal tot aan de rondweg oor het Zwette bos gelopen en langs een ander paadje weer terug naar de Leeuwarderkade en van daar door de binnenstad weer naar het Hoogend. Terwijl ik dit zit te typen voel ik wel hoe moe ik ben en ook de benen zijn pijnlijk maar het is me toch gelukt om mijn loopafstand weer wat uit te breiden. Vooral als je samen loopt gaat het voor mijn gevoel wat beter.

1mei 2023

Vandaag weer een wandeling gemaakt van een 3 km. Deze keer langs de Westersingel, over de Geeuwkade, Almastraat, Veemarkt en weer Westersingel en Waterpoortgracht naar het Hoogend. Het  lopen ging vanmorgen niet zo goed als gister, weer flink wat pijn in mijn rechterbeen, ik heb dat faker als er een weersverandering op komst is. Vanmiddag nog even buiten gezeten er is geen zon meer maar wel een lekker temperatuurtje en dan zit ik graag even buiten.

 

.

 

 

    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.