April 2020

donderdag 30 april,17.00 uur.

Ben vanmorgen gebeld door een arts van de pijnbestrijding en er is afgesproken dat ik binnenkort een oproep krijg voor een gesprek over een andere behandeling. Hopelijk heeft dat nog enig nut.  Na het stoppen met het vorige medicijn heb ik nu veel klachten, o.a. rugklachten hele opgezwollen benen, veel vocht dus heel veel plassen, hopelijk knapt dit weer snel op.

Bin fanmorren belt deur un arts fan de pine bestrijding en der is afsproken dat ik binnenkot un oproep krij foar un gesprek over un andere behanneling. Hopeluk het dat noch wat nut. Nadat ik stopt bin met dat andere medisien hef ik feul klagten, o.a. pine inne rug hele opswollen benen, feul vogt dus feul plasse, hopeluk knapt dit weer gauw op.

top

woensdag 29 april, 17.00 uur.

Vanmorgen voor Ika wat boodschappen gedaan, maar het lopen was pijnlijk. Vandaag stond er in het Sneeker Nieuwsblad ook een artikeltje met foto van het boekje over de struikelstenen en oorlogsgraven wat ik met hulp van meer mensen mocht maken. Ben vandaag weer eens begonnen om eens wat te leren van het maken van een website met WordPress, lijkt me wel eens leuk om mijn website ook eens in dat programma te maken, ook al omdat ik de laatste tijd regelmatig wat problemen met mijn site heb. Morgenvroeg word ik gebeld door een arts van de pijnbestrijding, maar eens horen of er ook een beter medicijn is dan wat ik moest proberen, want dat heeft niets geholpen allen maar heel vervelende bijverschijnselen.

Fanmorren foar Ika wat boatskapkus deen, mar ut lopen was pynluk. Fandaach ston dur inne Sneeker krante ok un stukje met foto over ut boekje wat ik met meer meensen make mogt over de strukelstienen en oorlogsgraven. Bin fandaach ok weer us begonnen om un websiede te maken met WordPress, liekt mie wel leuk om myn websiede der ok us met te maken, ok al omdat ik wel faak us wat problemen met myn websiede hef. Morrenfroech wur ik belt deur un dokter fan de pijnbestrijding, mar us hore of su ok un beter medisien foar mie hewwu dan wat ik nou probere moest want dat hielp niks gaf allienug mar rare bijveskynsels.

top

Dinsdag 28 april. 17.00 uur.

Vandaag voor het eerst sinds weken weer een regen en dat was ook wel nodig. Vanmorgen heb ik een wandelingetje gemaakt in de regen dus en dat beviel me eigenlijk wel en met mij waren er meerdere mensen die het wel prettig vonden, alleen was voor mij het lopen weer pijnlijk, ik moest gereld eventjes stil staan en als de pijn dan weer wat minder werd kon ik weer verder. Morgen maar weer een stukje proberen. Wat het vervelende medicijn betreft,waar ik gister over schreef, ik merk dat het langzamerhand uit mijn lichaam verdwijnt gelukkig.

Fandaach foar ut eerst sinds weken hewwu weer us regen en dat was ok wel noadug. Fanmorren hef ik un kuierke maakt inne regen en dat beviel mie ok wel, en met mij waren dur wel meer meensen  die ut wel even nofluk vonnen, allienug wast lopen weer pynluk, geregeld moest ik even stil staen, en as de pine dan weer wat mindere was kon ik wel weer ferder. Morren mar weer un stukje probere miskien gaet ut wat beter. Wat dat vervelende medisien betreft wer ik gister over skreef, ik merk dt ik der langsamerhaan minder last fan hef, gelukkug.

top

maandag 27 april. 16.30 uur.

En hebben jullie ook Koningsdag gevierd, ja wij hebben ook de vlag uitgestoken, heeft Bas even voor ons gedaan want Ika en zijn te krakkemikkig om de vlag nog in de houder te zetten en de oranje kussen op de bank buiten, nou wat wil je nog meer. Verder heb zonder overleg met mijn arts afscheid genomen van het laatst gekregen medicijn, ik had dit van medicijn gekregen van de pijnbestrijding, nou de pijn werd niet bestreden, tenminste bij mij niet, ik begon te trillen, mijn rechterhand begon zomaar te schokken, ook begon ik slecht te zien, ook mijn darmen raakten in de wel, dus gister heb ik het dosje met pillen laten liggen en ik voel me al een stuk beter, alleen mijn ogen laten me nog wel een beetje in de steek maar ik merk dat het ook al weer wat beter.

En hewwu jum ok Koningsdach fiert, nou wij wel, de flach uutstoken, nou ja, dat het buurman Bas foar oans deen want Ika en ik binne der tu krakkmikkug foar, ik hef noch de oranje kussens buten oppe bank leit, foar ut gefal dur ien komt, nou wat wil je nou noch meer. Ferder hef ik sonder overlech met mien dokter un medisien wat ik foruge week kregen hef fan de pijn bestrijding anne kant leit en ik bruuk ut ok nyt weer, mien pine wudde nyt bestreden, allienug maar erger, en ik begon ok noch us te trillen, met myn regterhaan begon ik te skokken, begon slegt tu siên, gelukkug gaêt dat nou wat beter, en myn darmen raakten ok noch us inne war, ik hat ut wel bekeken en bin stopt met die rotpillen, ik merk nou dat ut weer wat beter gaet.

zondag 26 april 20.00 uur

Beste lezers hier ben ik dan eindelijk weer. Tot en met 16 april heb ik dagboek geschreven en toen was heet afgelopen. Het programma wat ik gebruik werkte niet meer vermoedelijk een aanval van het corona-virus en het gekke van het geval was en waren ook nog eens een heleboel pagina’s weg en wel vanaf 22 februari, allemaal weg, opgegeten door het virus denk ik want ook op mijn pc waren ze weg, nou niks aan t doen we beginnen met frisse moed de afgelopen dagen heb geregeld weer een stukje gelopen en vanmorgen samen met Ika. Ik heb nieuwe medicijnen voor de pijn, maar daar stop ik mee, heb te veel bijwerkingen, veel pijn in mijn rug, trillende handen en slecht zien, dus stoppen er mee. Dus vanaf nu hopelijk weer geregeld een stukje dagboek.

Nou beste lesers der bin ik dan weer. Tot en met 16 april myn dachboek en toe hupsakee wast ouwlopen. Ut programma wer ik myn website maak werkte nyt meer ik dink un aanval van ut corona-virus en vanouw 22 febrari ok alle bladsieden opvreten, suwel fan ut net as fan myn kompjoeter, mar niks an tu doên wu beginne weer op nieuw. De oulopen dachen hef ik geregeld weer un srukje lopen en fanmorren met ika. Ik hef nije medisienen kregen foar de pine, mar der stop ik met die hewwu feul te feul bijwerkingen,feul pine in mien rug trillende hannen en slegt siên, dus stoppe der met. Dus fanaf nou hopeluk weer geregeld un stukje dachboek.

 

top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.