Oktober 2021

maandag 18 oktober.

Vanmorgen ben ik naar het museum gewandeld om afscheid te nemen van Alet, zij is bijna 25 jaar baliemedewerkster geweest. Je kon tussen tien en twaalf uur haar gedag zeggen. Heb daar gezellig een half uurtje doorgebracht en ben daarna weer naar huis gewandeld. Het lopen wordt weer steeds pijnlijker en dan ben ik ook heel erg moe als ik weer thuiskom, en zit ik daarna maar het liefst lekker in de hoek van de bank met een boek om weer wat bij te komen van mijn wandeling.

top

zaterdag 16 oktober.

Elke zaterdag is eigenlijk voor mij hetzelfde, een bloemetje halen op de markt, deze keer twee bos bloemen. Ook staat er altijd een bezoek aan de bakker op het programma, hier haal ik dan wat lekkers bij de koffie. Het lopen ging niet al te gesmeerd, maar het is toch weer gelukt. Verder heb ik mijn tijd doorgebracht achter mijn computer en ben druk bezig om de foto’s van de laatste tijd weer te ordenen in mappen.

top

vrijdag 15 oktober.

Gister was ik naar de oogarts, want met mijn rechteroog zie ik nog steeds niet goed, is weing meer aan te doen dan regelmatig druppelen zodat het wat vochtig blijft. Dan vandaag, omdat ik nogal wat mailtjes van verschillende shantykoren ontvang, of er in 2022 in Sneek ook weer een festival wordt georganiseerd heb ik maar eens aan een lid van de commissie gevraagd, en ik kreeg als antwoord, ja, het is wel de bedoeling om in september weer een festival te houden, maar op welke plaatsen en het aantal koren is nog niets bekend. Die koren die mij al gemaild hebben kan ik nu dus no een bevestigend antwoord sturen, maar over wie, wat en waar, dat wordt de komende tijd bekeken..

top

 

dinsdag 12 oktober.

Vanmorgen zou ik een eindje wandelen, maar het regende, dus eerst maar even gewacht tot het droog werd. Het lopen ging weer wat pijnlijker dan gister, maar ondertussen scheen de zon, dus toch maar door de pijn heen lopen en mijn wandelingetje afmaken. Onderweg kwam ik een oude bekende tegen, een Sneeker, die nu op Terschelling woont, konden we mooi even bijpraten. Hij was ook erg ziek geweest, maar nu ging het wel aardig goed met hem. Op het Oud Kerkhof heb ik nog een drietal foto’s gemaakt.

top

 

maandag 11 oktober.

Het is mooi weer vandaag en een lekker temperatuurtje, mooi voor een wandeling. In het begin van mijn wandeling ben ik eerst bij de bakker binnen gelopen voor een doos Oranjekoek, een goede kennis van mij had een klusje voor mij gedaan en vroeg als betaling, Oranjekoek, dus vandaar mijn bezoek aan de bakker. Daarna heb ik mijn wandeling hervat en heb ik 1,5 km gewandeld, ging aardig goed. Thuis gekomen maar eens met het ziekenhuis gebeld, er waren twee bezoeken gepland bij de cardioloog vlak na elkaar, dit had ik nog nooit gehad, bleek een fout te zijn en kon ik de eerst datum schrappen.

top

zaterdag 9 oktober.

zondag 10 oktober.

Vanmorgen ongeveer 10 uur ging onze telefoon, onze dochter Janet. Pappa heb je ook zin in een wandelingetje door het Rasterhof park. Natuurlijk had ik zin, of het me ging lukken, ik had er een hard hoofd in. Om kwart voor elf stond ze met de auto voor de deur en op naar het park. We hebben ongeveer 1,5 km gewandeld, ben erg moe maar ik heb genoten. Ik hoop dat we dit binnenkort nog eens kunnen herhalen.

top

zaterdag 9 oktober.


Vanmorgen even een paar boodschapjes doen en een bloemetje halen. O, ja mobieltje moet ook mee, even aanzetten, pincode invullen, krijg ik melding, verkeerde code. Nogmaals proberen, weer code ingevoerd, weer foutmelding. Dus maar weer een keer geprobeerd, staat er op het schermpje, puccode invullen of contact met provider opnemen. Ik dacht waar haal ik nu een puccode vandaan. Mijn schoonzoon gebeld, die is toen voor mij naar de telefoonwinkel gegaan en heeft de code weer gekregen. Daarna met mobiel op zak, gewandeld en boodschappen gedaan.

 

top

 

Vrijdag 8 oktober.

Een prachtige dag vandaag, het was wel frisjes eerst maar toen de zon er goed bijkwam was het heerlijk. Heb dan ook een, voor mijn doen, een flinke kuier gemaakt. Ika was achter de rollator samen met dochter Janet ook op pad. Ze wilden een paar boodschappen gaan doen en een terrasje pikken. Zelf heb ik een wandeling gemaakt van zo ongeveer 2 km en dat ging, voor mijn doen, redelijk goed. Ook ik heb daarna nog op een terrasje aan het Grootzand gezeten en een alcoholvrij biertje gedronken. Een geslaagde morgen voor mij.

top

donderdag 7 oktober.

Ook vanmorgen weer een eindje gewandeld en dat ging redelijk goed. Vanmiddag kwam vriend Jan op bezoek, die heb ik mijn Windows 11 ook even laten zien. Straks ga ik het een en ander van dit programma eens uitzoeken.

 

top

woensdag 6 oktober.

Nadat ik eerst een klein eindje heb gewandeld, het ging weer een ietsje beter heb ik mijn laptop naar de computer winkel gebracht. Hier wou ik graag Windows 11 op hebben dan kan ik deze nieuwe Windows eens uitproberen, en bevalt het niet dan gooi ik het er weer af. Tegen vijf uur was de laptop klaar en heb ik hem weer opgehaald. De komende dagen ga ik dit nieuwe programma eens uitproberen.

 

top

dinsdsg 5 0ktober

Rustdag.

top

maandag4 oktober.

Wat een mooi weer vandaag heel iets anders dan de regen van gister. De zon scheen, geen wolkje aan de lucht. Ik kan dan wel niet een heel eind meer kopen, maar ook van een korte wandeling met dit mooie weer kan ik genieten. Onderweg trof ik nog een oude bekende en met hem had ik nog een heel gesprek over muziek en Rolling Home, hij zit nog volop in de Folk en andere muziek, voor mij was dit een leuke ontmoeting ook al omdat ik hem al zo lang ken. Gisteravond heb ik nog een fotootje gemaakt van de ondergaande zon achter de waterpoort.

top

zondag 3 oktober.

Nat en druilerig weer vandaag, geen wandelweer. Gistermiddag kreeg ik nog bezoek van een vriend van mij, Bertus. Bertus en ik hebben al kunde aan elkaar uit de tijd van het wippodium, een podium over een grachtje in Sneek met de naam de Wip. Dat zal zo 1995/96 geweest zijn. In die tijd was er altijd op donderdagavond en zaterdagmiddag iets te doen op dit podium. Ik mocht dan de muziekgroepen of bands en dansgroepen ontvangen. Hierbij had ik hulp van Folkert de Jong, dit hebben we een paar jaar gedaan, maar elke herfst moest het podium worden afgebroken en in het voorjaar weer opgebouwd en dit werd een te dure bedoening, dus einde podium. Maar Bertus zie en spreek ik nog geregeld, zo hebben we dus gistermiddag ook weer even over het verleden, heden en de toekomst zitten babbelen maar het meest over het Wippodium.


                                                                                                                                                                                                                                                                                              top

zaterdag 2 oktober

Moest vanmorgen voor Ika, mijn vrouw enkele boodschapjes doen, maar het lopen ging niet echt gemakkelijk. Toch maar even doorzetten en een wandeling over de markt, nou markt, is wel een heel groot woord. Weinig publiek, hier en daar nog een verdwaalde toerist en wat mensen bij de paar kramen die er nog staan, al moet ik zeggen dat er toch weer een paar kramen zijn bijgekomen, die staan op de Eierbrug. Verder heb ik mijn wekelijkse bloemetje gehaald en moest ik naar de bakker om wat lekkers bij de koffie. En wat trof ik op het Hoogend, jazeker een paar toeristen die een dagje Sneek deden. Deze hadden een paar vragen, waar het scheepvaartmuseum was, en of de waterpoort ook openingstijden had. Het museum heb ik ze gewezen, maar over de waterpoort kon ik alleen maar zeggen dat ze die van binnen konden bewonderen, op open monumentendag, of tijdens een stadswandeling. Zo dat was het voor vandaag.

top


Vrijdag 1 oktober.

De afgelopen maanden geen dagboek, en dat had zo zijn reden, en wel mijn gezondheid de ene dag ging mij lopen redelijk goed maar heel veel dagen zat een leuke wandeling er niet in, dan liep ik elke dag, meestal hetzelfde korte stukje en waren mijn wetenswaardigheden nul komma nul. Maar de laatste weken gaat het lopen afwisselend weer redelijk goed. Daarom mijn plan om mijn dagboek weer op te pakken al zal ik wel niet elke dag iets schrijven. In ieder geval wil ik proberen mijn dagelijks belevenissen weer op te schrijven en hopelijk gaat dat lukken. Ook heb ik een pagina verhalen aan mijn website toegevoegd en vanmorgen liep ik door de Korte Pijpsteeg en toen dacht ik, is het misschien ook leuk om eens iets te schrijven over wat ik weet over de stegen. Dus wie weet verschijnt ook op deze pagina een verhaaltje. Nu ik dit zit te typen is het trouwens te slecht weer om een wandeling te maken. Tot de volgende keer.

top

Eén gedachte over “Oktober 2021

  1. Hoi fijn dat je het weer op pakt Harm..het is altijd leuk om jou stukjes te lezen…en waar ik erg van schrok afgelopen week was het overlijden van Hans…wat triest en wat deed Henk een mooi in memoriam op omrop fryslan…maar zie uit naar jou vervolg stukjes gr. Hennie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.