Oktober 2022

maandag 31 oktober.

Voelde me vanmorgen goed en de zon scheen, dus proberen om weer een eindje te wandelen en dat ging redelijk goed. Na ongeveer anderhalve kilometer was ik weer in de buurt van ons huis en toen wilden mijn benen haast niet meer. Maar vergeleken bij de afgelopen dagen was het toch weer wat beter en hopelijk blijft het de komende dagen ook zo en kan ik weer proberen een wat langer eindje te wandelen.

top

 

zondag 30 oktober.

Van gister, zaterdag geen nieuws, heb met veel pijn mijn boodschapjes gedaan en gauw weer naar huis en de hele dag rustig op de bank wat zitten lezen, lopen kon ik haast niet. Vanmorgen kregen we bezoek van dochter en schoonzoon, het was mooi weer en we hebben eerst samen nog een poosje buiten in het zonnetje gezeten. In de loop van de middag kwam de pijn weer opzetten, dus even wandelen was er nier bij.

top

 

vrijdag 28 oktober.

Vanmorgen ging het wandelen weer wat beter dan gistermorgen, wel pijnlijk maar het liep toch wat beter. Ik zei tegen Ika voor ik vertrok ik ga en stukje zigzaggen, wat bedoel je nu zei. Ik zij haar dat het mijn bedoeling was om een stukje Singel te lopen, daarna door de Korte Pijpsteeg naar het Grootzand, dan door de Lange Pijpsteeg weer naar de Singel, van de Singel naar de Suupmarkt, naar het Grootzand en dan de zelfde route in omgekeerde volgorde weer terug. Toen ik bij de Korte pijpsteeg stond en van plan was om richting huis te gaan kwam er een bezorger met twee rekken , ik denk ansichtkaarten aanlopen die zocht om de winkel van Sterk en Sfeer, hem toen even gewezen waar hij moest zijn. Ben toen via de Scharnestraat en havenstraatje naar huis gelopen. O, ja, nog wat, gisteravond was ik een paar mappen met van alles en nog wat eens door te nemen en weg te gooien wat in het oud papier kon en toen kwam ik dit programmaboekje tegen, dat kon natuurlijk niet weg. De komende dagen meer over de inhoud, zoals spelletjes en reclame uit die tijd.

top

Donderdag 27 oktober.

Over vandaag kan ik kort zijn. Twee kilometer gewandeld meer schuifelen dan wandelen en erg veel pijn, dus maar met een boekje in mijn hoekje, misschien lukt het morgen wel weer een beetje.

top

woensdag 26 0ktober.

Vanmorgen eens bij de Dorcas winkel binnen gelopen en eens gekeken naar een klein bureaustoeltje en waarachtig er stond een mooi klein stoeltje, net wat ik nodig had voor bij mij bureau. Daarna doorgewandeld naar een kledingwinkel voor een nieuwe spijkerbroek. Ik ben in het laatste half jaar, ook al door mijn verblijf in het ziekenhuis zo nu en dan, zeker haast tien kilo afgevallen. In mijn oude spijkerbroeken kon ik me wel een keer omdraaien, dat was geen gezicht meer. Ik was toch onderweg dus ook nog maar even naar de bakker om een pakje plever koeken. Daarna nog een kort eindje gewandeld. In de namiddag heeft onze dochter mijn bureaustoeltje opgehaald en hij staat netjes achter mijn bureau.

top

dinsdag 25 oktober.

Vanmorgen een kleine wandeling gemaakt, ik probeer om samen met mijn maatje rollator dan toch zo ongeveer een twee kilometer te lopen en dat is me deze keer weer gelukt. Ik liep hierbij over het Grootzand en het is marktdag, al merk je daar niet zoveel meer van, een stuk of drie vier kramen en dan heb je het wel gehad. Maar er zijn dan toch wat meer mensen die er een kijkje komen nemen dan op een andere weekdag. Natuurlijk staan op het hoekje Leeuwenburg/Grootzand de bekende mannetjes hun sterke verhalen te vertellen. Viel mij trouwens op dat op de hoek Suupmarkt/Schaapmarktpleijn een ander groepje stond, hadden zeker andere gesprekken.

top

maandag 24 oktober.

Na al het  ombouwen aan mijn PC van afgelopen zaterdag ben ik begonnen om op mijn bureau alles weer een beetje in te richten. Ok eb ik een hele partij mappen met van alles en nog wat, wat ik in de afgelopen tijd had verzameld opgeruimd. Daarna heb ik nog een eindje gewandeld, maar het lopen word steeds pijnlijker en daardoor ook vermoeiender, maar toch wil ik proberen het wandelen een beetje vol te houden en soms lukt dat nog aardig maar soms ook niet. Vaak is het wel zo als ik een doel heb of een boodschap moet, ja dan moet ik wel en ook weer naar huis natuurlijk. Eenmaal thuis dan plof ik dan in mijn hoekje van de bank om de eerste 10 minuten even de pijn een beetje te laten verdwijnen, al moet ik zeggen dat ik nooit pijnvrij ben zelfs niet tijdens het slapen.

top

zondag 23 oktober.

Vandaag niet erg veel gedaan. Ika voelde zich niet er lekker, heeft een groot gedeelte van de dag op bed gelegen, maar nu gaat het gelukkig weer een stuk beter.

top

 

zaterdag 22 0ktober.

Vandaag de verjaardag van onze jongste dochter. Dit hebben we gevierd op een terrasje in de binnenstad. Daarna heeft onze schoonzoon mijn computer verplaatst een alles opnieuw aangesloten en verschillende contactdozen verwijderd. Maat nu in de nieuwe opstelling werkt alles weer perfect en ik ben er erg blij mee. Nu alles op en onder het bureau opnieuw inrichten.

top

vrijdag 21 oktober.

Vanmorgen nog een klein eindje gewandeld. Daarna een gesprekje gehad bij een computer winkel en me laten voorlichten over een nieuwe computer. Zal er de komende weken over beslissen war ik ga doen. ook wa het vandaag de verjaardag van onze oudste dochter, die woont in Tilburg en zo even daar heen te gaan dat lukt nu en even niet met mijn pijnlijke benen, een te vermoeiende reis, en we zijn ook geen 20 jaar meer.

top

donderdag 20 oktober.

De dagen maandag, dinsdag en woensdag zijn dagen geweest met elke dag een korte wandeling, lange wandelingen gingen echt niet, veel pijn in mijn benen. Ook moest ik op verschillende tijden thuis zijn in verband met telefonische afspraken met het Sint Antonius ziekenhuis over een operatie die in begin november word gedaan. Vanmorgen kwam onze dochter op bezoek en later op de morgen toen ze weer naar huis ging ben ik met haar mee gewandeld tot aan de rotonde Jousterkade en ben via het Kleinzend weer naar huis gewandeld. Heb het vanmorgen nog goed getroffen want nu regent het behoorlijk hard.

top

zondag 16 oktober.

Vanmorgen regende het eerst, maar al gauw klaarde het weer op en nu is het mooi zonnig weer. Vanmorgen heb ik na de regenbui een eindje gewandeld en wat ik eigenlijk nooit doe, dat is, op zondag een supermarkt bezoeken, maar nu moest ik toch een paar dingetjes halen. Voor de rest van de dag houd ik maar wat rustig want ik heb flink pijn in mijn benen.

top

zaterdag 15 oktober.

Vandaag was het weer mijn marktdag bloemen fruit en naar de bakker. Ook moest ik naar een Electra winkel voor een knoopbatterij, want onze deurbel weigerde nog een geluidje te geven. Ika was met haar zus aan het winkelen en een terrasje pikken. Ik heb nog een stukje gewandeld en daarna de bel gerepareerd en in de middag nog een paar uurtjes foto’s uitzoeken.

top

donderdag 13 oktober.

vrijdag 14 oktober.

 Ook vandaag weer naar het Sint Antonius, deze keer vanmiddag naar de anesthesist voor een gesprek  over mijn aanstaande operatie. Daarna nog met mijn schoonzoon naar Hichtum gereden voor een boodschap en verder de rest van de dag binnen want het is druilerig weer, wie weet morgen weer een wandelingetje.

top

donderdag 13 oktober.

Vanmorgen was ik naar de wondpoli in het Sint Antonius. Dit was in een half uurtje bekeken. Het was niet echt wandelweer  dus maar weer naar huis. Net thuis kreeg ik een vriend op bezoek en vanmiddag heb ik een poosje achter mijn computer door gebracht.

top

woensdag 12 oktober.

Net als gister heb ik vandaag met dit mooie weer een eindje gewandeld achter de rollator. En dan moet ik toch wat kwijt. Wat zijn de trottoirs in de Sneeker binnenstad verschrikkelijk slecht. Door gaten en slecht gerepareerde stukken trottoir moet je haast wel een rollator hebben met schokbrekers als een vrachtwagen. En dan die obstakels op de stoep, vrachtwagens, steigers, grote afvalcontainers en voor al die obstakels moeten voetgangers, mensen met een rollator zich op de rijweg begeven met de nodige angst om te worden aangereden, en wat doet gemeente SudWest hieraan niets. Ik woon zelf in de binnenstad en het afgelopen jaar heb ik heel wat toeristen horen mopperen  over de trottoirs en fietsende mensen waar niet mag worden gefietst. Ik zou zeggen gemeente doe hier eens iets aan. Heb maar een paar stukjes Sneek opgezocht waar je nog redelijk kan wandelen.

top

dinsdag 11 oktober.

Een prachtige morgen zon overgoten, haast geen wind, dus op pad. Ik heb 3 km. kunnen wandelen, het laatste stuk ging moeizaam maar weer heb ik genoten. Ben in de richting Martiniplein gelopen, daarna Westersingel en stuk veemarkt. Toen over de Geeuwkade, halverwege weer afgeslagen naar veemarkt, toen weer richting Westersingel. Veemarkt. Galigastraat, Havenzijstraat en toen naar Hoogend. Onderweg heb ik nog een paar foto’s gemaakt en nu in de rust want o wat zijn mijn benen nu pijnlijk.

top

maandag 10 oktober.

Vanmorgen heb ik voor het ging regenen een paar boodschappen gedaan en een eindje gewandeld. Vanmiddag heb ik een vragenlijst ingevuld ter voorbereiding op mijn gesprek de komende week met een anesthesist. Daarna volgt er dan over een paar weken weer een operatie. Verder heb ik nog wat zitten prutsen met wat foto’s.

top

zondag 9 oktober.

Vanmiddag moesten we op een gecombineerde verjaardagsvisite van zus en zwager. Dit was een gezellige middag.

top

zaterdag 8 oktober.

Normaal heb ik op zaterdag zo mijn gewone winkelochtend, groenteboer, bloemen en de bakker, en daarna wandel ik dan nog een klein eindje. Dat was deze keer ook zo, alleen werd er een bezoekje aan een kledingwinkel aan toegevoegd. Mijn geliefde echtgenote wilde wel eens om iets nieuws kijken en mijn taak was om mee te kijken, dat heb ik dan maar gedaan zonder me natuurlijk met het uitzoeken van iets leuks te bemoeien.

top

vrijdag 7 oktober.

Vandaag een rustige dag, vanmorgen een eindje gewandeld, de zon scheen en er stond een stevige wind. Vanmiddag een vragenlijst ingevuld van het Sint Antonius, dit alvast voor de operatie in november en verder wat met foto’s zitten prutsen op de computer.

top

donderdag 6 oktober.

Vanmorgen kwam onze grote vriend Jan, onze boodschappen weer brengen. Nadat ik deze had opgeruimd kwam de wijkverpleegster om mijn ogen te in te vetten met iets van anti bioticazalf. Dus vanmiddag maar een eindje gewandeld, ging niet zo goed en ook heb ik gelijk een paar boodschappen gedaan.

top

woensdag 5 oktober.

Vandaag geen wandeling, vandaag stond het zoveelste bezoek aan het Sint Antonius op het programma, beslist wel spannend. Er wordt vandaag beslist of ik een galblaasoperatie moet ondergaan, en dat moet inderdaad, en wel volgende maand word mijn galblaas verwijderd en gelijk de dag er na is het de bedoeling dat twee zenuwen tussen mijn rugwervels, die naar de benen lopen worden aangeprikt om mij op die manier van mijn pijn af te helpen en misschien kan ik dan ook weer wat beter lopen.

top

dinsdag 4 oktober.

Ook vandaag een mooie dag, dus ook nu heb ik weer een wandelingetje gemaakt en op de terugweg naar huis dacht ik, kom ik pik mijn vrouw even op want die zat met familie op een terras. Maar ik was te laat, ze was al onderweg naar huis. Tijdens mijn krakkemikkelige wandeling mijmerde ik wat over de vele stadswandelingen die ik met gezelschappen heb gemaakt, wat nu jammer genoeg niet gaat. Soms als ik in de kamer naar buiten zit te kijken en er dan een gids met een gezelschap voorbij zie komen, dan denk, stond ik er ook maar even bij om wat over onze stad te vertellen. Toch heb ik een stille hoop al zal die wel ijdel zijn dat ik nog eens met een leuk gezelschap door de Sneeker straten kan lopen en weer eens in de waterpoort kan kijken, maar zo ik al zei het zal wel ijdele hoop blijven.

top

maandag 3 oktober.

Wat ik gister niet had geschreven dat ik zaterdag een hoortoestel was zoek geraakt van mij. Zowel zaterdag als gister iedere keer maar weer in elke hoek in huis kijken en op mijn bureau, waar ik ze altijd voor de nacht neer leg, kijken maar het was weg en bleef weg. Vanmorgen ben ik een eindje gaan wandelen en onderweg maar denken waar kan dat apparaatje nu toch zijn. Soms als ik mijn bril af doe wil het wel eens gebeuren dat het hoorapparaat een stukje mee gaat, maar bij mijn weten was dat ook niet gebeurd. Vanmiddag kwam onze thuishulp en toe vroeg ik haar, wil jij ook eens goed om je heen kijken op mijn slaapkamer, en jawel ze vond het apparaat achter een opgerolde poster die ik zelf wel drie keer in handen had gehad. Gelukkig maar want nu hoor ik weer aardig wat beter.

top

zondag 2 oktober.

Een dag met mooi weer en we besloten vanmorgen om samen, Ika en ik om een eindje te gaan wandelen. We zijn langs de Waterpoort gracht gewandeld, achter de beschermhekken langs en met de rollator lukte dit aardig. Een stukje Stationsstraat en daarna naar de veemarkt, ik wilde eens kijken of er nog zwammen of paddenstoelen en ja hoor, rond een boom stonden  nog wel een stuk of twintig, wel kleintjes maat toch. Langs de Westersingel zijn we weer naar het centrum gewandeld en bij  de Walrus hebben we een kopje koffie gedronken. Het was voor ons weer een leuk tochtje van ongeveer 2,5 km. Nu maar even in de rust.

top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.