De Geiten

Zoals belooft zou ik iets over de geiten vertellen. Voor ik dat doe eerst nog even iets over mijn ooms en tantes waarover ik schrijf maar die ik niet met name noem. Familieleden die ik net als mijn ooms en tantes noem weten welke oom of tante bedoel die in een verhaaltje voorkomen. Ik had dus ook een oom en tante wonen aan de Derde wijk in Jubbega. Als ik bij pake en beppe was fietste ik ook vaak naar die oom en tante toe, hier kon ik mooi vissen in de wijk die voor hun huis langs liep. Even over die wijken, de wijken werden in  Friesland gegraven tijdens de turfwinning. Vanaf Heerenveen hadden alle wijken een naam tot aan Jubbega 3 de Sluis. Daarna kregen ze een nummer tot aan de 23 ste wijk. Oom werkte overdag bij D.E. in Joure en daar kreeg hij toen wekelijks, gelijk met zijn loonzakje meende ik, een pakje shag, een pakje thee en een pakje koffie. Dit verhaaltje gaat nu over het pakje shag en de geiten. Mijn oom hielp pake geregeld bij verschillende werkzaamheden in de groentetuin of kwam langs om het gras te maaien. Dan werden de geiten als ze in het hok stonden ook wel eens door hem gevoerd, ze kregen dan groenteafval of aardappelschillen of gras. Voor de geiten was een ruif gemaakt van wat latten en hierin werd dan het voer gedaan, zo ook een keer door mijn oom. Nu wou het geval dat mijn oom zijn pakje shag in de achterzak van zijn overal had en terwijl hij bij de ene geit wat gras in de ruif stopte, u raad het denk ik al, pikte de andere geit het pakje shag uit de achterzak van mijn oom en vrat het lekker op. Dus dat is een duur pakje shag geworden. Een volgende keer een stukje over mijn oom en zijn hond Fulco.

Pot clavulanate is used to treat skin infections, including impetigo. You will find sildenafil and dapoxetine tablets online in best available quality prednisone price dischem with cheap price. This drug comes in the form of a white or yellow tablet.

The free version of this software was provided to make it easier to obtain a. Flaxseed ivermectin shampoo price contains fiber, isoflavones, saponins, lignans and sterol glycosides that can reduce the risk of cardiovascular disease and cancer. This is the dose you should aim for when taking a steroid for a longer period of time.

Fulco de hond

Mijn oom en tante woonden dus aan de derde wijk in een klein oud vervenershuisje meende ik. Mijn oom wilde graag een hond, nu had een andere oom van mij, de broer van mijn vader een grote Herdershond Fulco genaamd. Mijn oom en tante woonden boven een café op de Veemarkt in Sneek, niet een ideale plek voor deze grote hond. Mijn Sneeker oom wilde de hond dan ook wel kwijt mits hij een goedplaatsje kreeg. Je begrijpt het al Fulco zou een nieuw tehuis krijgen en aan de 3 de wijk in Jubbega. Op een doordeweekse dag kwam mijn oom dan ook op de fiets naar Sneek om Fulco op te halen. Hij bracht ook nog even een bezoekje aan mijn ouders in de Zomerrakbuurt, zelf lag ik toen met een hersenschudding in bed in de kamer voor het raam. Na een poosje vertrok mijn oom met Fulco richting Jubbega. Een aantal weken later, ik was weer genezen van de hersenschudding, logeerden mijn ouders, mijn broertje en ik bij pake en beppe. Natuurlijk ging ik met mijn ouders ook op bezoek bij oom en tante aan de 3 de wijk. Mijn oom was bezig om Fulco te leren rapporteren. Hij pakte zijn portemonnee uit zijn zak en gooide die naar de hond die hem keurig opving. Maar toen ging het even mis Fulco ving de beurs keurig op in zijn bek maar ging er gelijk als een speer vandoor. Mijn oom op de fiets er achteraan. Hij heeft hem wel weer te pakken gekregen maar heel veel kilometers verwijderd van de 3 de wijk.