Hobby’s

Hobby en activiteiten.

Doordat ik nu aardig op leeftijd ben en niet altijd even fit, ben ik  minder actief dan voorheen. Ik mocht graag meewerken aan activiteiten in de Sneeker binnenstad.

The drug and/or combination is given to a pregnant girl or woman. You can find the cheapest online and most reliable get prednisone online usward canada clomid without prescription clomid online from here. You may experience mild pain during your treatment.

The drug has proven to be very effective in treating infertile patients suffering from the problem of low ovulation. This may be because prednisolone is a potent steroid which may have some negative impact on a patient's ability to swallow for instance, prednisolone may also be associated with Yŏnan-ŭp getting clomid in uk increased incidence of oral sores in the mouth. It is not necessary to do this, because the doctor’s signature is needed to complete all prescriptions that you give to him, including for your prescriptions for prednisolone.

Ik maakte lange fietstochten en onderweg fotografeerde ik veel. Maar jammer genoeg gaat het fietsen niet meer. Als het lukt om een korte wandeling te maken heb ik altijd mijn fototoestel bij me en probeer ik nog mooie plaatjes te schieten, fotograferen blijft een mooie hobby.

Op verzoek geef ik nog wel eens een cursus Schiemannen (touwknopen).Ik kom hier straks nog op terug. Ook houd ik nog wel eens een lezing met PowerPoint over de stad Sneek.

Een heel belangrijke hobby voor mij is toch wel zingen in het Folkkoor Rolling Home.
Ons koor bestaat ondertussen al 25 jaar. Het koor heeft bijna 50 leden en wordt muzikaal ondersteund door drie gitaristen, twee door ons op handen gedragen zangeressen, een fluitiste, een violist, twee accordeonisten, waarvan een ook nog keyboard speelt.Het bekendste lied dat wij ten gehore brengen is Fries om útens. Dit lied staat sinds 2000 in de Fryske honderd.

Een van mijn leukste hobby’s was wel schiemanswerk,dit is splitsen en knopen van touwwerk. Jarenlang heb ik in musea, o.a. Scheepvaartmuseum en Bataviawerf aan medewerkers les gegeven in het knopen van touw. Ook gaf ik vaak demonstraties aan boord van klippers op het IJsselmeer en tijdens Sail Amsterdam. Een paar andere hobby’s waren Fries houtsnijwerk, Glasgraveren.

Een sportieve hobby was fietsen, en wel op een racefiets. Eerst korte tochtjes rondom Sneek van een kleine 40 km. Maar al gauw werden het langere tochten zoals, Elfstedentocht en Friesland-Drenthetocht. Na mijn pensionering ging ik geregeld op een normale herenfiets een paar keer per week fietstochten maken van 25-40 km.

Ook was ik nog stadsgids. Geregeld, soms wel twee-drie keer per week met groepen van 10-15 personen een wandeling van anderhalf uur door de stad maken langs monumenten en oude gebouwen. Altijd werd er dan een bezoek gebracht aan en in de waterpoort. Deze wandelingen starten dan bij het Fries Scheepvaartmuseum en daar was ook het eindpunt van de wandeling.