Uit logeren


Ik zal denk ik zo ongeveer 10 jaar zijn geweest dat ik voor de eerste keer ging logeren bij mijn oma en opa in Jubbega. Wij noemden hen natuurlijk niet oma en opa, maar pake en beppe. Zij woonden in Jubbega aan de P.W. Janssenweg nummer 24 of ik daar met mijn ouders naar toe ben gefietst, ik weet dat niet meer, ik had in ieder geval een fiets en was van plan om daar nog twee ooms en tantes te bezoeken, maar daarover een volgende keer. Pake en beppe hun huisje stond een eindje van de weg af, al die huizen trouwens langs deze weg. Een zandpaadje, zwart zand, liep dan van de weg naar hun huis. Het leuke was wel dat zaterdags, dit zandpaadje een goede veegbeurt kreeg en langs de zijkanten werd versierd met een spoor  geel zand. Beppe trok dan met een hark een spoor langs beide kanten van het pad, en ook langs de buitenmuren van het huis. In deze harksporen werd dan het zand gestrooid, wat ze uit het zand gat aan de zijkant van hun erf had gehaald. De indeling van hun erf was, links van het huis eerst een stuk grasland en verder naar achter werden aardappelen en groente verbouwd, o.a, zandraapjes, hier was ik verzot op.
Ook hadden ze aardbeien, rode bessen en kruisbesstruiken. Het middengedeelte van het erf, direct achter het huis werd in beslag genomen door een boenstap met daarop de houten pomp, hiermee pompte je water omhoog wat erg bruin van kleur was, het was daar allemaal afgegraven oud veen, ik vond dit water lekker en in de zomer was het heerlijk koud. Achter dit boenstap stond een groot pannenrek. Hier konden tobbes en teilen liggen drogen, dit gedeelte was omzoomd met vlierbomen. Daar weer een eindje achter was een afvalgat waar het tuinafval en dergelijke ingegooid werd om te composteren en zo weer als compost te worden gebruikt Dan was er een hok voor de geiten, ook hierover later meer. Aan de rechterkant van het huis was grasland, dit liep door vanaf de grote weg tot aan het eindgrens van hun erf. Pake had aan het eind een groot en diep gat gegraven waar zowel grond-als regenwater in stond. In dit grote en diepe gat is vroeger nog eens een toen klein neefje van mij haast verdronken, maar op het nippertje door zijn moeder gered is. Een volgende keer ga ik verder met mijn verhaal over mijn vakanties daar en over mijn ooms en tantes, en o,ja ook over de geiten en nog veel meer.

Prednisone is the generic form of prednisolone and it works in a similar way but without the side effects. In the united kingdom, it is recommended stromectol tab price to take cefuroxime 250mg. Fda approves bayer cephalosporin in treatment of strep throat.

If you want to find information on a product, see below. This patch may be applied as a ring or by applying it to the prednisone 40 mg cost vaginal wall. You can have any number of problems and get them all resolved by using this drug.

Naar de geiten.