april 2023

30 april 2023

Alweer een mooie dag, samen met Ika en Janet een fijn eindje gewandeld, ongeveer 3,5 km. Nog een kopje koffie gedronken bij een goede kennis van ons. Vanmiddag, de laatste dag van april, voor ons huis van de zon zitten genieten, lekker lui zijn,

29 april 2023

Een mooie dag vandaag, het zonnetje laat zich weer eens zien. Vanmorgen net als andere zaterdags een wandeling ge maakt en gelijk op de markt en bij de bakker war boodschappen gedaan, bij de bakker wat lekkers bij de koffie, op de markt een bloemetje en bij de groenteboer op de markt een paar bakjes aardbeien. Vanmiddag voor ons huis in de zon zitten niksen,

28 april 2023.

Vanmorgen tussen de buitjes door een eindje gewandeld en wat boodschapjes gedaan.

27 april 2023 Koningsdag.

Al om zes uur vanmorgen werden we gewekt door luide kinderstemmen. Samen met hun moeders waren ze al begonnen om op de stoep voor ons huis hun koopwaar uit te stallen van poppen, speelgoed en boeken.de moeders hielden een oogje in het zijl en bepaalden de prijs voor de spulletjes die werden verkocht. Samen zijn Ika en ik een poosje later langs alle verkoopplaatsjes op de Singel, en de Suupmarkt gelopen en wat rond gekeken, het was overal een drukte van belang en het was moeilijk om met vriend rollator tussen al die mensen door te laveren. Via het Grootzand zijn we weer richting huis gegaan en daarna naar de Singel, op het kerkplein van de Sint Martinuskerk waren doorlopend muziek en zanggroepen. Tussendoor zijn we zo nu en dan even naar huis geweest maar het grootste gedeelte van de dag  waren we op de Singel.  Het was een hele gezellige dag en door het Oranje comité perfect geregeld, alle lof daar voor.

 

26 april2023.

Had er vanmorgen wel op gerekend dat ik stijve en pijnlijke rug zou hebben na de val van gistermorgen. Maar dat is gelukkig erg mee gevallen, wel is het een beetje pijnlijker maar het belemmerd me niet bij mijn bezigheden. Daarom vanmorgen mijn wandelingetje maar weer gemaakt en dat ging goed. De Sneeker jeugd of hun ouders is alweer druk bezig om een plaatsje te reserveren op de kindermarkt die morgen op Koningsdag in een gedeelte van de stad word gehouden. Op de Gedempte Pol, Singel en Hoogend zijn met krijt en plakband al hel stukken gereserveerd, sommige met de naam er al bij. Het zal er morgen wel weer een drukte van belang zijn met kijkers en kopers, elk jaar is er tenminste veel belangstelling en als het goed weer is zal dat morgen ook vast zo zijn.

25 april 2023


  Vanmorgen, samen met onze dochter Janet een fijne ,maar koude ,en zo nu en dan natte wandeling gemaakt van 4,5 km. De wandeling ging voor een groot gedeelte door het Wilhelminapark. We vertrokken vol goede moed, maar merkten al gauw dat er een koude wind stond. Later begon het zo nu en dan wat te regenen en in het park hebben we nog even geschuild, kon mooi op de Oude van Dagenbank op de terug weg naar huis gleed ik jammer genoeg uit op die brede natuurstenen die daar bij de Martinikerk in de straat liggen en bij regen erg glad zijn. Gelukkig kwam er een jongeman op de fiets voorbij en die heeft me weer overeind geholpen, wat onze dochter waarschijnlijk niet was gelukt en zelf kan ik het niet want ik kan niet op mijn kunstknie vertrouwen. Hierbij wil ik deze jongeman nog hartelijk danken voor zijn hulp.

24 april 2023

Het was vandaag weer een bewolkte dag met zo nu en dan een beetje regen en een stevige wind. Vandaag heb ik niet gewandeld ik ben wat aan het opruiken geweest in de berging. Later op de dag ben ik bezig geweest om een back-up van mijn fotoverzameling te maken, morgen hopelijk weer wandelen als het tenminste goed weer is.

23 april 2023

Vanmorgen een fijne wandeling gemaakt van 2,5 km. Door een gedeelte van het Sperkhem en via de Oppenhuizerweg en de Bothniakade  weer richting Hoogend. Het was heerlijk wandelweer, moest wel geregeld voor de brug wachten, de boten varen af en aan, maar dat mag je verwachten met zulk mooi weer. Heb onderweg foto’s gemaakt van bomen en bloeiende struiken en bloemen. Nogmaals een fijne wandeling, maar wat ik nog wel kwijt wil dat is, de slechte staat van de trottoirs en dan met name in de binnenstad. Ik liep langs de Bothniakade op het trottoir met vriend rollator veel slechte stukken en scheef aflopend en dat loopt moeilijk met een rollator, ook zijn de trottoirs op plaatsen open geweest en faak weer slecht opnieuw bestraat. Gemeentebestuur er ligt nog veel werk voor jullie toe doen aan de straten in de binnenstad. Dit is een grote wens van mensen met een rollator.

 

22 april 2023

Het was weer mooi weer vanmorgen toen ik een wandelingetje ging maken en gelijk wat boodschappen ging doen op de markt, Ika was samen met onze dochter Janet aan de wandel. Het lopen ging vanmorgen weer goed. Op de markt, veel kramen stonden er niet was het gezellig druk. Ook bij de bakker was het druk, daar hoorde ik dat er alweer aardig wat toeristen in de stad waren. Een half uurtje geleden stopte er een kleine touringcar met een aantal mensen die onze manneke pis kwamen fotograferen.

21 april 2023

Vandaag wel weer een eindje gewandeld. Maar voor ik ging wandelen kwam de pedicure, dus ik moest eerst even worden behandeld, en daarna aan de kuier. Kwam onderweg nog een goede vriend tegen en samen hebben we al kletsend een eindje door de stad gewandeld het was goed weer en ik heb weinig pijn gehad dus als het de komende dagen goed weer blijft wil ik weer eens een wat langere wandeling gaan maken.

20 april 2023

Schreef ik gister dat mijn wandeling moeilijk was gegaan dat was wel mijn eigen schuld. Wat bleek gisteravond, ik had vergeten om mijn medicijnen in te nemen. Dat overkomt me direct niet weer. Verder heb ik vandaag niet gewandeld, we kregen bezoek en dan is het al gauw te laat om nog te gaan wandelen

19 april 2023.

Mooi weer vandaag, zon en een stevige wind. Liep ik gister nog haast 5 km. Vandaag zat dat er niet in. Ik kan merken dat er een weersomslag aankomt, last van ritmestoornissen van mijn rikketik en  dan gaat mijn wandeling moeizamer, moet ik vaker even rusten. Dan zit ik een poosje op de rollator tot dr drukpijn weer wat af neemt en dan kan ik weer verder. Vandaag is de oudste boom van Sneek die bij het scheepvaartmuseum in de tuin staat ook weg gehaald, zat een grote zwam tussen de wortels en was niet meer te redden. De boom was 200 jaar oud.

18 april 2023

Vanmorgen een fijne wandeling gemaakt samen met onze dochter Janet en vriend rollator, en wel een wandeling van 4,8km haast 5 km. Ik heb genoten, maar ik ben best wel moe, maar blij dat dit weer gelukt is. Het is meer dan anderhalf jaar geleden dat ik dit rondje heb gelopen, dat was nog in mijn goede tijd. Even moest ik in het begin van onze wandeling rusten , ik had wat last van hartritmestoornis. Onze wandeling ging langs de Lemmerweg, daarna de Boate goate en via de Selfhelpweg, Koopmansgracht en Harinxmakade weer naar het Hoogend. De foto’s van deze wandeling zijn gemaakt door Janet Rozenberg, knap hé .

17 april 2023

Het was de bedoeling dat Ika en ik samen naar het Fries Scheepvaart Museum zouden gaan want hier vond vandaag de benoeming van de twee nieuwe waterpoorters plaats.  Helaas is dat niet helemaal gelukt, Ika werd niet lekker en voelde zich niet fit genoeg om mee te gaan, dus ben ik er allen naar toe gegaan, maar leuk vond ik dat niet. De nieuwe Waterpoorters voor dit jaar zijn geworden Dick Overeem en Maria Poiesz. Deze beide mensen hebben dit meer dan verdiend voor alles wat ze voor de stad Sneek hebben gedaan.

16 april 2023

Ook vanmorgen weer een wandelingetje gemaakt, deze keer met vriend rollator. Ben een beetje in een rustige binnenstad gebleven en hier en daar een paar foto’s gemaakt. Voor vandaag houd ik het wandelen voor gezien, ben nog moe van de ervaring van gister, zonder rollator en gelijk 2,5 km. Dat was een beetje te vermoeiend. Hieronder een stukje in het Sneekers.

Ok fanmorren weer un kuierke maakt, disse keer met friend rollator. din un bitsju inne binnestad bleven, en hef her en der un paar foto’s maakt.foar fandaach vien ik ut lopen wel best su, bin noch moet fan ut lopen fan guster, sonder rollator en geliek 2,5 km. dat was un vermoeiend eintsju.

15 april 2023

Vanmorgen een flinke wandeling gemaakt en deze keer met de wandelstok en onder begeleiding van onze schoonzoon Kes. Onze dochter en schoonzoon haalden  ons op van huis en daar begon de wandeling, Ika met onze dochter, zonder wandelstok en ik zonder rollator en deze keer met de wandelstok. 2,5 km zonder vriend rollator was voor mij een flinke wandeling, maar het is gelukt en voor herhaling vatbaar.

14 april 2023

Mooi weer vandaag, dus ben ik vanmorgen met vriend rollator weer een eindje gaan wandelen. Ik besloot om eens richting de Lemmerweg te lopen en eens te gaan kijken bij de nieuwbouw die daar vorig jaar heeft plaats gevonden. Voor het eerst dit jaar moest ik voor de brug wachten, er moesten een paar bootjes met vroege vakantiegangers door de brug. Daarna kon ik weer vrolijk verder. Er is daar flink gebouwd zag ik, vorig jaar toen ik nog wel eens over de Lemmerweg wandelde zag ik wel dat daar gebouwd werd, maar nu heb ik gezien dat er flink wat nieuwe woningen staan. Er loopt een paadje vanuit dit nieuwbouw wijkje naar de Lemmerweg, dit straatje ben ik langs gelopen en toen via de IJlsterkade weer naar het Hoogend. Dir rondje is zo ongeveer 2,5 km en leuk om te lopen.

13 april 2013

 Ze zeggen altijd, als het lente word begint men met de grote schoonmaak, dat was vroeger tenminste het geval. Nu ben ik niet echt een schoonmaker en opruimer maar vanmorgen ben ik toch maar eens begonnen om een kast met boeken en foto’s en oude spulletjes op te ruimen. Het was geen wandelweer dus was dit een mooi moment om alvast wat op te ruimen. Vanmiddag moet ik mijn laptop repareren, de accu of batterij hoe je hem maar noemen wilt is stuk, onze schoonzoon heeft voor mij een nieuwe besteld en die ga ik vanmiddag plaatsen. Dus bezigheden genoeg.

12 april 2013

Vanmorgen, direct na de regen heb ik een wandelingetje gemaakt. De zon kwam er zelfs nog bij het was een lekker weertje. Onderweg kwam ik nog een kennis tegen en hebben we een samen wat nieuwtjes uitgewisseld. Vanmiddag ben ik driftig aan het opruimen geweest in een doos met allerhande snoeren, stekkers en andere rommel. Zo door de tijd verzamel je van alles en nog wat en is de doos vol komt er vaak weer een andere bij, maar ik weg is weg en als we een weeek verder zijn dan mis je het vaak al niet meer.

11 april 2023

Vandaag niet gewandeld, moest wachten op de thuiszorg want het was weer tijd voor een vitamine B12 injectie. Vanmiddag heb ik de hele opstelling van mijn PC aangepast. Het scherm en toetsenbord stonden in een moeilijk, klein donker hoekje en vooral lastig als je er een poos mee moest werken. Heb nu alles veranderd en dit bevalt een stuk beter. Morgen maar weer wandelen als het tenminste goed weer is.

10 april 2023.

Vanmorgen hebben we samen een heerlijke Paasbrunch genuttigd  en daarna heb ik een eindje  gewandeld door de rustige binnenstad. Het was goed wandelweer maar er staat een fris windje. Vanmiddag zal ik weer eens een partij foto’s selecteren en benoemen, voor ik ze definitief op ga slaan. Vind dit wel niet het leukste werk maar  ja, moet toch gebeuren want anders vind je de foto’s van bepaalde gebeurtenissen moeilijk terug, dus maar even doorbijten.

 

9 april 2023

De dag begon vanmorgen met bewolking, maar nu ik dit schrijf schijnt de zon volop. Vanmorgen kwamen onze dochter en schoonzoon bij ons op het Hoogend. Na eerst een kopje koffie met gebak zijn we met zijn vieren een eindje gaan wandelen. Eerst liep ik met de rollator, maar had ook de wandelstok mee. We waren net het Hoogend afgelopen, richting waterpoort toen ik besloot om het maar eens te proberen met de wandelstok en dat ging prima. Voor het eerst weer na mijn operatie in november weer met een stok wat vond ik dat mooi, nog wel hier en daar wat onzeker maar het is toch gelukt en wel ongeveer 2,5 km. Wel moet ik zeggen dat we in het begin een paar keer zijn gestopt, ik had wat adem tekort maar daarna konden we goed doorlopen toen had ik nerg.ens meer last van. Hopelijk gaat dit de komende tijd wat vaker lukken. Ik heb er van genoten, alleen wel wat jammer voor onze schoonzoon want die moest nu met de rollator. Na de wandeling hebben we met ons viertjes een lekkere salade met ijs na, gegeten.

8 april 2023

Vanmorgen een wandelingetje gemaakt en op de markt, nou markt kan je het eigenlijk niet meer noemen, een groenteboer, een visboer en een bloemenkoopman met hele mooie bloemen en dat is het dan wel, dus een markt kun je het niet meer noemen. Je verwacht toch wel van de gemeente dat ze aan deze trieste markt eens iets gaan doen. Maar goed, ik heb daar in ieder geval een paar mooie bossen bloemen gekocht, het is tenslotte ook Pasen en daar horen zeker voorjaarsbloemen bij. Daarna ook nog even naar de bakker om wat lekkers bij de koffie voor de paasdagen en zo zit mijn zaterdagse taak er weer op. Verder willen we jullie allemaal fijne en vrolijke Paasdagen toewensen..

7 april 2023

Vanmorgen was het maar miezerig weer, toch heb ik een eindje gewandeld maar het was niet echt een aangename wandeling. Moest ook een paar boodschapjes doen en dat gaf toch een beetje afwisseling. Ik had mijn laptop weggebracht om er een andere SSD schijf in te laten zetten. Ondertussen is die weer klaar en kan ik beginnen om alles opnieuw te installeren, vind ik ook altijd wel een leuke bezigheid. Dus vanmiddag bezigheden genoeg.

6 april 2023

Vanmorgen kwam onze beste vriend voor de 150 ste keer ons de boodschappen brengen die hij even van te voren had gehaald. Stel je zich eens voor, elke week mail ik een boodschappenlijstje naar hem toe en een dag later worden de boodschappen door deze vriend netjes bij ons thuis afgeleverd. Als dank hadden we een mooi pakket met allerhande lekkernijen voor hem besteld, wat natuurlijk, vond hij niet nodig was maar wij vonden het leuk om iets terug te doen voor al deze hulp. Ook kregen we vanmorgen en een gedeelte van de middag onze kleinzoon op bezoek, die studeert in Groningen en komt zo nu en dan even bijpraten, heel erg gezellig.

5 april 2023.

Vanmorgen weer 2,5 km gewandeld, het was mooi weer maar we stond een fris windje. Vanmiddag heb ik mijn laptop weggebracht voor reparatie en opnieuw installeren. Heb ook nog bezoek gehad vanmiddag en voor mijn nieuwe TENS electroden besteld, kan ik de komende tijd weer met wat minder pijn lopen.

Fanmorren wer 2,5 km kuierd, it wie moai waar mar der stie in fris wynsje. Fanmiddei ha ‘k myn laptop fuortbrocht foar reparatie en opnij ynstallaasje. Ha ek noch besite hân fan ‘e middei en foar myn nije TENS elektroden besteld, kin ik de kommende tiid wer mei wat minder pine rinne.

4 april 2023.

Een mooie dag vandaag, echt lenteweer. Vanmorgen heb ik een gesprek gehad met een bekende Sneeker jongeman die graag het een en ander wilde weten over mijn oude hobby stadsgids. Daar kan ik natuurlijk wel uren over praten. Na afloop van dit babbeltje heb ik eerst voor Ika een paar Hazelaartakken gekocht, thuis gebracht en toen het boek Schippersvrouwen gekocht, dit prachtige boek even vlug doorgebladerd, ga vanavond gelijk beginnen met lezen van dit mooie boek. Maar met dit mooie weer heb ik toch eerst maar een korte wandeling gemaakt. Op het Martiniplein kwam ik nog kennissen tegen dus even staan kletsen natuurlijk. Al met al alweer een leuke dag.

3 april 2023.

Alweer een dag mooi weer. Dus vriend rollator aangespoord en wandelen maar. Deze keer richting Lemmerweg want Ika wou graag dat ik een boodschapje voor haar ging doen bij de supermarkt. Nou dat was eerst niet zo gemakkelijk. Het is denk ik wel een jaar geleden dat ik in een supermarkt ben geweest, dat was me een zoeken voor ik de paar kleinigheden in het boodschappenmandje had. Daarna met de boodschappen in een tasje aan het stuur van vriend rollator heb ik nog een ommetje gemaakt van ongeveer 2 km. Vanmiddag ben ik begonnen om een backup van al mijn bestanden op mijn PC te maken, nog een heel karwei.

 2 april 2023.

Vandaag een rustige dag. Het was mooi maar koud weer. Veel heb ik eigenlijk vandaag niet gedaan, geen wandeling, om eerlijk te zijn eigenlijk niets, maar dat moet ook kunnen

1 april 2023.

Flinke regenbuien vanmorgen eerst, daarna werd het wat droger. Ik heb van een droge periode gebruik gemaakt om een bosje bloemen voor Ika te halen. Het is zacht weer, erg druk was het niet op de markt. Het is hier op het Hoogend wel te merken dat er alweer mensen met de boot gaan varen, de brug staat weer geregeld open. Op het Hoogend is ook een afhaal Italiaans restaurantje geopend, binnenkort moeten we daar maar eens gaan kijken. Ben nu bezig om een stukje te schrijven over de Opkikkerdagen waar ik vier jaar aan heb mee gewerkt. Als het klaar is, plaats ik het op mijn website onder terugblik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.