maart 2023

31 maart.

Geen wandelweer vandaag, maar gelukkig heb ik bezigheden genoeg. Ben vanmorgen begonnen om mijn website eens wat bij te werken en een paar korte stukjes op de pagina’s terugblik en mijn jeugd te plaatsen. In mijn kladblok staan ook alweer wat herinneringen maar dat wil ik eerst beter uitwerken en er foto’s bij zoeken. Die terugblikken zullen o.a. gaan over onze vakanties en Oeral belevenissen op Terschelling. Voor regenachtige dagen dus nog werk genoeg30 maart 2023

Vanmorgen vanuit mijn slaapkamerraam een poosje staan kijken naar weer eens een groepje monteurs bij, ja wel onze wonderlijke Fontijn, Hoorn de overvloed. Nu overvloedig was hij niet, al dagen niet, hij draaide weer eens niet en water uit de hoorn laten vloeien was er helemaal niet meer bij. Nee, de laatste dagen is het een probleem geval. Nu klettert het water al weer uit de hoorn, maar draaien dat is er niet meer bij, maar ja, zo’n hele dag rond draaien valt ook niet mee. Wel is het zo langzamerhand een duur fontijntje

 

29 maart 2023

Vanmorgen heb ik een leuke wandeling gemaakt  samen met maatje rollator en ik merk toch dat ik geleidelijk elke dag een eindje verder kan lopen. Wel moet ik erg oppassen om in het begin niet te snel te willen. Verder bevalt het goed om zo nu en dan eventjes te stoppen, daarna gaat het dan vaak weer wat beter. Nu heb ik weer een camera meegenomen en als ik dan ergens iets leuks zie, maak ik een foto. Hopelijk blijft het de komende tijd geschikt wandelweer dan kan ik misschien mijn kuierke wat uitbreiden, stiekem denk ik al aan een wandeling langs het spoordok. Er is denk ik ook weer iets gaande in de stad want de brandweer en politie rijdt met loeiende sirenes over het Hoogend.

28 maart 2023

Vanmorgen maar weer een wandeling gemaakt, deze keer eerst een boodschapje gedaan en ben toen een wandelingetje begonnen langs de Prins Hendrikkade en over jousterkade, richting het Sperkhem hier ben ik door een paar straten gewandeld en daarna via de Willem Lodewijkstraat weer richting Hoogend, toch weer haast 3 km. Met maatje rollator, het was wel koude handenweer.
De komende tijd ga ik mijn website op een paar plaatsen aanpassen, Er komt een pagina, Terugblik geheten bij. Hier vind je mijn jeugd,  en herinneringen terug. Ik hoop op beide pagina’s regelmatig iets te schrijven, dus niet op datum, maar zoals het me te binnen schiet. Dit zullen herinneringen zijn over bijv. stadswandelingen, vakanties en hobby,s.

27 maart. 2023

Een vrolijk zonnetje vanmorgen, dus ik dacht kom pak de rollator en loop een eindje. Nu dat viel toch wel een beetje tegen, in het zonnetje was het lekker maar de noord/westenwind was koud en dat viel een beetje tegen. Maar ik heb toch wel lekker gewandeld, onderweg zo nu dan een paar foto’s gemaakt en dat is voor mijn been ook wel prettig, even een beetje rust. Het is wel te merken dat het voorjaar er aan komt want overal zie weer bloeiende planten en sommige bomen zitten vol bloesem. Mijn wandeling vanmorgen was weer een stukje langer, dan die van gistermorgen nu 2,5km., dus we gaan stapje voor stapje een beetje vooruit. 

26 maart. 2023

     Vanmorgen een eindje gewandeld. Het was beter wandelweer dan gisteren. Deze keer heb ik gewandeld met  de TENS electroden aangebracht op mijn rechterbeen. Het is een wandelingetje geworden van een kleine 2 km, gewoon eens proberen of ik wat minder pijn in mijn been kreeg. Ik moet zeggen dat het voor mijn gevoel beter gaat dan zonder deze electroden. Ik had beslist minder pijn, de stijfheid in mijn bovenbeen blijft, dit zal ook niet verbeteren, dus al met al lijkt het wat te helpen. Een volgende keer maar eens een wat langere wandeling te maken, natuurlijk voorlopig nog wel achter de rollator. Wat ook helpt is, onderweg weer wat foto’s maken, dan sta je even stil, rust een beetje uit en dan is het net al gaat het weer wat makkelijker allemaal. Wat mij vanmorgen opviel was de rust op deze zondagmorgen in ons stadje.

25 maart 2023

Vanmorgen om half tien stond onze kapster op de stoep en zijn we beiden weer even netjes geknipt, zo kunnen we weer keurig over straat. Een harde wind vanmorgen maar toch ben ik maar achter de rollator gestapt en ben een eindje gaan wandelen wat me echter niet mee viel. Zo nu en dan waaide ik haast onderste boven, en had ik de wind een keertje mee, dan moest  ik in de remmen knijpen anders ging ik harder dan ik kon.  Het was ook rustig op  straat en op de markt waren ook weinig mensen het was dan ook niet echt winkelweer. Straks maar weer eens met mijn website bezig daar heb ik door omstandigheden weinig meer aan gedaan.

 

November 2022 tot maart 2023

Vanaf 3 november tot 24 maart 2023 geen dagboek, hoe kan dit nou, niets beleefd  misschien of was er een andere reden. Ja, die was er inderdaad. Ik zal proberen het een beetje leesbaar op papier te zetten. Zoals jullie weten sukkel ik al een poos met mijn gezondheid en ook ik al een paar jaar heel moeilijk, dus geen lange wandelingen meer, dus zit ik veel binnen en de puf om iets te gaan doen ontbrak dus ook. In die tijd heb ik diverse bezoekjes aan het ziekenhuis gebracht, daar kwam aan het licht dat de galblaas verwijderd moest worden en er bleek ook dat er een zenuw in mijn rug geblokkeerd moest worden. Na toestemming van de cardioloog zijn deze behandelingen op 23 en 24 november uitgevoerd. De verwijdering van de galblaas was een beetje gecompliceerd maar alles is goed gegaan. Maar je begrijpt wel dat ik lang werk had om weer aan te sterken. Ondertussen heb ik voor mijn rechterbeen een TENS gekregen, dit zijn twee electroden  die op het bovenbeen geplakt worden en door middel van stroom prikkelingen de pijn beheersen.  Tot nu toe heb ik het idee dat dit me wel wat helpt, in ieder geval loopt ik achter de rollator weer wat een grotere afstand en wie weet kan straks de fotocamera weer eens mee om wat foto’s te maken bij mijn wandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.