augustus 2022

woensdag 31 augustus.

Vanmiddag tegen half drie kwam de monteur van Ziggo, nou die is toch wel zeker wel twee uurtjes bezig geweest. Heeft een nieuwe router geplaatst, een nieuwe video box en hij ontdekte dat de huisaansluiting niet goed was geïnstalleerd dus jarenlang maar heel zwak wifi signaal, maar nu is alles weer perfect in orde.

dinsdag 30 augustus.

Vanmorgen samen met Ika naar de Walrus gelopen waar ik een gesprek had met Ruth over het shantyfestival wat op 3 september plaats vind. Daarna nog een flink eindje gewandeld. De rest van de dag maar wat geluierd, ik voelde me moe. Waar dat van komt, ik weet het niet, misschien van de wandeling, maar ik wandel eigenlijk elke dag dus dat zou haast niet kunnen.

maandag 29 augustus.

Vanmiddag met mijn telefoon naar de Vodafone winkel geweest er moest wat worden bijgesteld. Gelijk ook een monteur besproken voor het nakijken van ons modem en Ziggo signaal, daarna nog een eindje gewandeld.

zondag 28 augustus.

Het was vanmorgen mooi wandelweer, dus vriend rollator naar buiten en aan de wandel. Het begon met voor de brug wachten, maar ach het is mooi weer dus zitten op de rollator wachten tot de brug weer gesloten werd, en daarna heb ik mijn wandeling hervat maar niet voor lang, even later werd ik staande gehouden door twee jongemannen die op zoek waren naar een supermarkt, ook even uitgelegd waar die was te vinden en daarna het vervolg van mijn wandelling. Onderweg nog een paar foto’s gemaakt. Nog een keer voor een brug gewacht, door al dat gewacht wel iet later thuis dan ik verwacht had, maar ach het was een mooie wandeling.

top.

.

zaterdag 27 augustus.

Vanmorgen. het was lekker weer en samen hebben we wat boodschapjes gedaan. Eerst maar een kopje koffie gedronken op een terrasje en daarna winkelen. Op de terugweg naar huis op de markt, ja er stonden weer wat kramen, hebben we bij de groenteman wat fruit gekocht, en ja wel ook onze bloemenman was weer present, Ika heeft daar een mooi boeket gekocht. Onderweg kwamen we kennissen tegen en hebben we nog een poosje staan kletsen. Al met al waren we toch weer flink wat later thuis dan we gedacht hadden. De rest van de dag ben ik van plan om mijn bureau eens op te ruimen, maar of het gaat lukken, dat weet ik nog zo niet.

top.

.
dinsdag 23 t/m 26 augustus.

op al deze dagen van de week heb ik heel weinig ondernomen in verband met de hoge temperatuur, voor mij, en ik denk voor veel mensen, was het te warm. Wel heb ik in de morgenuren een korte wandeling gemaakt. Woensdagmorgen ben ik naar de telefoonwinkel geweest met een mobieltje wat niet meer werkte, maar ook daar konden ze er niets meer aan doen. Dus maar een nieuwe aangeschaft. Gelijk heb ik hier een afspraak gemaakt voor een monteur van Ziggo, want we hebben veel last van het wegvallen van Wifi. De nieuw apparatuur hebben we ondertussen ontvangen en volgende week komt er een monteur. Verder ben ik nog bezig geweest met het regelen van het shantyfestival op 3 september hier in Sneek, dit heeft me veel werk gegeven ook al door zelf gemaakte fouten, maar ook dat is weer in orde gekomen, nu maar hopen dat het op 3 september goed weer is dan is al het geregel niet voor niets geweest.

top.

maandag 22 augustus.

Vanmorgen al vroeg kreeg ik een telefoontje van een cardioloog van het Sint Antonius, of ze bij mij ook een buisje bloed mochten prikken en of ik het goed vond dat dit werd gebruikt voor een wereldwijd onderzoek naar hart en vaatziekten, vooral bij mensen met een hartinfarct of bij wie en stents zijn geplaatst . daar wil ik natuurlijk graag aan meewerken. Straks komt er iemand van het lab om even wat bloed af te nemen. Verder heb ik vanmorgen nog een eindje gewandeld. Ook kreeg ik nog een telefoontje van iemand die mijn telefoonnummer op een site van een hotel in Sneek had gezien en vroeg of wij nog een kamer vrij hadden. Na veel gepuzzel heb ik ontdekt waar hij moest zijn, en heb dat zijn telefoonnummer afgegeven met het verzoek om deze meneer even te bellen. Hij zei aan het eind van het gesprek, als het mocht lukken dan kom ik persoonlijk bij u langs. Ik zei prima meneer, maar wij hier in Sneek vinden het altijd leuk als we iemand een plezier kunnen doen, dus we wachten maar af.

top.

zondag 21augustus.

Vanmorgen het was mooi weer, dus een eindje gewandeld. Tijdens deze wandeling heb ik een erg zieke vriend bezocht. Ik heb een poosje met hem gesproken. Na dit bezoekje had ik niet veel zin meer in een wandeling, dus ben ik maar weer richting Hoogend gegaan. Heb de rest van de dag weinig gedaan, was een beetje depri..

top.

zondag 14 augustus tot zaterdag 20 augustus.

Voor mij is dit een moeilijkstukje week geweest., vooral zondag was het zwaar, had een eindje gewandeld maar dat ging niet zo ik graag wou. Onderweg moest ik een paar keer op de rollator gaan zitten om wat uit te rusten, veel last van kortademigheid. De rest van de week ging het weer beter, alleen veel pijn in mijn benen. Dus alle dagen een eindje gewandeld, behalve vrijdag toen was er weer een bezoek gepland aan het St. Antonius, deze keer bij een chirurg om mijn wondje te laten bekijken. Besloten is om bloed te prikken en volgende week een CT scan, kijken wat dat oplevert. Tot zo ver de afgelopen dagen. Maar moed houden.

top.

donderdag 11, vrijdag 12, zaterdag 13 augustus.

Over deze drie dagen kan ik kort zijn. Alle dagen een eindje gewandeld en verder heb ik me erg rustig gehouden op deze warme dagen. Donderdag heb ik nog een telefoontje gehad dat ik echo die er gemaakt is van mijn gal en lever goed was.

woensdag 10 augustus.

Vandaag Hardzeildag, vanmorgen samen met Ika een rondje over de braderie bij het Grootzand, gedaan, dat was wel leuk het was nog niet ze erg druk, dus voor mij met de rollator wel een gemakkelijke wandeling. Bij de kermis aangekomen hebben we bij het poffertjeshuis een pannenkoek met Ika met warme kersen en ik met verse aardbeien. Het begon al aardig drukker te worden toen we weer richting Hoogend wandelden, nu langs de andere kant van het Grootzand. Bij ons op het Hoogend kon je suppen waar, vooral vanmiddag door de jeugd gebruik van werd gemaakt. En dat was dan onze Hardzeildag voor dit jaar.

top.

dinsdag 9 augustus,

vanmiddag om 13.00 uur moest ik weer naar fysio bij d hartrevalidatie. Heb daar gefietst op de hometrainer en met verschillende apparaten geoefend. Na afloop vertelden ze mij dat ik  nog maar twee keer hoefde te komen voor fysio, het ging allemaal goed. Hier ben ik blij om en da nu zelf verder doorgaan met bewegen, vooral in de vorm van wandelen. Verder is er afgesproken dat, mocht het vrijdag nog erg warm zijn dat we dan af konden bellen.

top.

maandag 8 augustus.

Vandaag was voor het eerst weer eens een rubberboten roeiwedstrijd door de Sneeker grachten. Dit was een heel spektakel, de gekste boten zag je voorbij komen van matrassen tot kinderwagens. Bij ons op het Hoogend was het helemaal een drukte van belang want hier moesten de rubberboten uit het water en moest er worden gekluund van het Hoogend naar het Grootzand, een prachtig schouwspel. Na afloop is mijn vrouw samen met haar zus, poffertjes wezen eten op het kermisterrein.

top.

zondag 7 augustus.

Vanmorgen zijn Ika en ik, nadat de mevrouw van de thuiszorg was geweest, die komt nog elke dag mijn buikwand ontsteking spoelen, over de stille kermis gewandeld om eens te kijken wat er zoal stond voor attracties. Daarna zijn we door gewandeld naar een terrasje waar we een kopje koffie hebben gedronken. Hier troffen we kennissen van ons welke we in geen drie jaar hadden gesproken, dus dat werd even bijpraten.

top.

zaterdag 6 augustus.

Vandaag maar weer eens een beetje kalmpjes aan gedaan en natuurlijk mijn zaterdagse bezigheden, de bakker, de groenteman en een bloemetje, alleen dat laatste lukte niet wat onze bloemenman was met vakantie, verder voor ons huis van het mooie weer genoten.

top.

vrijdag 5 augustus.

Vanmiddag om 13.00 uur weer naar fysio voor hartrevalidatie. Het ging weer heel goed, na een gesprekje met een van de fysio dames hoorde ik dat ik nog drie keer een training moest doen en dan kon ik eerst stoppen met fysio, maar wel proberen mijn dagelijks wandelingen te maken. Ook hebben we een uitnodiging gekregen vanavond bij vrienden op het bordes te komen zitten om vandaar de opening Sneekweek  mee te maken. Het is dit jaar de 85 ste Sneekweek. Vele jaren zat ik in de organisatie en nu kon ik vanaf een luie stoel de opening meemaken.

top.

donderdag 4 augustus

Vanmorgen voor het me te warm werd een eindje gewandeld en gelijk maar even een rondje Martiniplein waar ze druk bezig zijn op hier de kermis attractie weer op te bouwen. Over de Westersingel ligt voor drie weken een tijdelijke brug. Dit is een betere brug dan dat lelijke en onveilige Hooghout. Deze Yellow Bridge is in ieder geval goed begaanbaar, ook voor ouderen en hulp behoevende mensen zoals ik. Tijdens mijn wandeling kreeg ik weer flink pijn in mijn benen, dus de kuier maar afgebroken en maar weer richting Hoogend.

.top

 woensdag 3 augusrus

Vanmorgen een bezoekje gebracht aan de opticien voor een oogmeting. Ik heb sinds begin mij twee nieuwe brillen maar ik kan niet zeggen dat ik veel beter kan zien. Dus vanmorgen een nieuwe oogmeting gedaan maar zo he nu is blijft het er is weinig meer aan te doen, maar hopen dat het niet snel achteruit gaat. Voor vandaag en de afgelopen dagen heb ik het wel even gehad, du maar lekker even in rusttand.

.top.

dinsdag 2augustus

Ook vanmorgen stond een bezoek aan het ziekenhuis op het programma o.a. een hartfilmpje laten maken, daarna een controle en meting van mijn ICD en vandaar voor een gesprek naar de cardioloog. Gelukkig zag alles er goed uit. Ook heb ik gevraagd of ik twee dagen kon stoppen met mijn bloedverdunners, zodat ik een behandeling kan krijgen bij de pijnbestrijding maar helaas mag dit pas eind oktober, dus tot zo lang maar met de rollator.

.top.

maandag 1 augustus.

Vanmorgen al vroeg was ik onderweg naar het ziekenhuis om een echo te laten maken van mijn galblaas en de lever. De uitslag hiervan krijg ik 12 augustus, dus maar even afwachten. Toen ik weer thuis was heb ik nog een kort eindje gewandeld, ik was een beetje moe van dat alles dus vanmiddag heb ik maar wat rustig zitten lezen en wat rust nemen is ook wel nodig want morgen staat me nog een dag te wachten met ziekenhuis bezoek..

top.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.