Juli 2022

zondag 31 juli

Afgelopen week heb ik elke dag wel een wandelingetje gemaakt. Op donderdag was mijn wandeling zelfs al drie kilometer. Dinsdag en vrijdag waren weer de dagen dat ik naar hartrevalidatie moest voor de nodige fysio. Ook op vrijdag was er een gezellige bijeenkomst van de stadsgidsen en al ben ik dan de laatste tijd als stadsgids actief, toch hoop ik nog eens een keer met een groep door de stad te wandelen. Gister waren onze dochter en schoonzoon even gezellig bij ons en toen hebben ze hier een Sonos box geplaatst en spotify op onze mobieltjes gezet, nu kunnen we de muziek beluisteren die we mooi vinden. Het was de bedoeling op vanmorgen een eindje te gaan wandelen, maar het regent nu dus maar even binnen ons vermaken.

top.

vrijdag 22 juli.

Vandaag geen zon en een aangenaam temperatuurtje. Vanmiddag om kwart voor een stond de taxi voor de deur om me naar hartrevalidatie te brengen waar ik me weer op diverse fitnes apparaten mocht uitsloven. Na een uurtje stond de thee voor mij en mede fitnes beoefenaars klaar. Om kwart over twee stond de taxi alweer op me te wachten om mij weer naar het Hoogend te brengen. Tijdens de terugrit in de taxi dacht ik nog, wanner zou het me nu weer eens lukken om de eindje te lopen, maar veel hoop is daar voorlopig nog niet op.

top

donderdag 21 juli.

Ook vandaag is het nog behoorlijk hot buiten. Toch heb ik mijn rollator gepakt en ben een eindje gaan wandelen. Maar al gauw kreeg de warmte me te pakken, werd ik moe en heb mijn wandeling een ietsje ingekort. Op weg naar huis kwam ik voorbij een kledingwinkel en heb ik nog een korte broek gekocht. Vanmiddag eb ik nog een poosje achter mijn PC gezeten en heb een paar fotomappen geordend

top.

woensdag 20 juli.

Ook vandaag weer een tropische dag net als gister, dus heb ik me heel rustig een plekje op de bank ingenomen, een boek er bij, zo nu en dan wat gedronken, gewoon koud water en verder rust, rust en nog eens rust. Morgen misschien wel weer tijd voor een wandeling.

top

dinsdag 19 juli.

Vandaag geen nieuws van het hitte front, vandaag binnen blijven het is te warm voor activiteiten. Bij ons voor huis is het nu, om 11 uur al 30 graden en bladstil.

top

maandag 18 juli.

Vanmorgen heb ik maar een korte wandeling gemaakt gecombineerd met een bezoek aan de drogist. Veel meer tijd had ik ook niet want onze lieve kapster kwam om zowel mij als Ika de haren te knippen. Het is eigenlijk ook te warm vandaag om je echt in te spanne, maar een dagje kalmpjes aan.

top.

zondag 17 juli.

Vanmorgen, het was mooi wandelweer, ik dacht kom, ik neem mijn fototoestel mee en ga eens een wandelingetje langs een serie geveltuitjes in de binnenstad maken en zet die eens op de foto. Ik moet zeggen, het is een wandeling geworden van een dikke 2,5 km. Maar het ging goed en ik heb het met plezier gedaan en daarbij ook nog leuke foto’s gemaakt. Een volgende keer zal ik eens een andere route nemen en ook daar de geveltuintjes en al heleuk dat ik tegenkom op de foto zetten

top..

zaterdag 16 juli.

Zoals elke zaterdag was het ook weer, deze morgen wat boodschapjes doen de baker voor wat lekkers bij de koffie, en als het niet erg druk is een praatje met de mensen in de winkel. Daarna een wandeling achter de rollator naar de markt, nou markt kan je het niet meer noemen, een stuk of drie vier verdwaalde kramen, waaronder dan wel mijn bloemenman voor het wekelijks mooie bos bloemen. Verder dan nog naar de kraam van de groenteboer voor wat fruit en dan heb je de markt ook wel zo ongeveer wel gehad. Hier ligt dus nog een hele taak voor gemeenteraad het wordt nu toch wel eens tijd dat hier wat aan gedaan word. Dus S.W.F. let op uw zaak.

vrijdag 15 juli.

De afgelopen dagen vaak een kort eindje gewandeld, soms ook niet dan had ik teveel pijn in mijn benen. Op maandag 11 juli en woensdag 13 juli heb ik een wat langere wandeling gekaakt en ook onderweg wat foto’s gemaakt. Vandaag ben ik weer naar hartrevalidatie geweest en hier heb ik op diverse apparaten oefeningen gedaan, ook heb ik vijf minuten op de home trainer gezeten. Dit om te proberen of ik hierdoor de komende dagen misschien weer meer pijn in mijn benen krijg. Dit was het weer zo ongeveer voor de afgelopen dagen, maar ja, het is niet anders.

top.

zondag 10 juli.

Vanmorgen weer een wandeling gemaakt, maar al gauw begon het fijntjes te regen, dus de wandeling maar afgebroken en naar huis terug gelopen. Heb onderweg nog wel een fotootje gemaakt van een waterspuwer, deze zit aan  de gevel van de Katholieke kerk aan de Westersingel. Zit aangesloten aan de dakgoot en kan zo het regenwater afvoeren.

top.

zaterdag 9juli.

Gister niet gewandeld, teveel pijn in mijn benen, ook ben ik hierdoor niet naar hart fysio geweest. Pas volgende week vrijdag gaan we het weer proberen. Vanmorgen weer een eindje gewandeld, ging niet gemakkelijk. Vanmiddag met dochter en kleinzoon een terrasje gepikt.

top.

donderdag 7 juli.

Vandaag een minder mooie dag voor mij, heb de hele dag binnen gezeten met veel pijn in vooral mijn rechterbeen. Het lopen gaat erg moeilijk, dus rustig op de bank met een goed boek. Ik denk dat ik de afgelopen dagen teveel heb gelopen.

top.

woensdag 6 juli.

Vandaag ggen lang verhaal of foto’s, heb vanmorgen 2,5 km. Gewandeld en verschillende boodschappen gedaan. Had erg veel last van pijnlijke benen, dus maar weer even kalmpjes aan.

top.

dinsdag 5 juli.

Vandaag een drukke dag gehad, of eigenlijk een drukke middag. Om 13.00 uur moest ik naar hartrevalidatie, hier moest ik samen met anderen een uur lang sporten. Dat was behoorlijk zwaar, vooral omdat ik geen andere beweging krijg dan lopen achter de rollator. Vooral de pijn in mijn benen is na al dat oefenen flink toe genomen. Daarna moesten we op verjaardagsvisite, onze zwager was jarig. Daar ben ik heen gelopen en zo juist weer naar huis gelopen en dat was toch weer meer dan 4 km. Al met al toch een beetje teveel van het goede, nu maar even kalmpjes aan.

top.

maandag 4 juli..

Ook vandaag was het weer een mooie dag en ik besloot om een bezoekje aan vriend Bertus te brengen. Had de camera mee genomen, och je weet nooit wat je onderweg t3g3n komt om op de foto te zetten. Ik trof het niet want vriend Bertus was niet thuis. Dus toen maar een eindje gewandeld. Bij de Westersingel hebben ze vanmorgen de wonderbrug verwijderd en hopelijk komt daar weer een oude ophaalbrug zou wel mooi zijn zo vlak bij de Waterpoort..

top.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.