september 2022

donderdag 29 september.

Vanmorgen samen met Ika gewandeld en wat boodschappen gedaan en ook nog even een terrasje gepikt. Nu vanmiddag druk oefenen om het knopen van sleutelhangers weer onder de knie te krijgen.

woensdag 28 september.

Vandaag weer een gewandeld het was er echt mooi weer voor. Bij mijn thuiskomst zag ik dat we bezoek hadden van een goede bekende van Ika. We hebben gezellig zitten kletsen en toen hij weer vertrok vroeg hij, of ik hem ook nog kon helpen aan een paar geknoopte sleutelhangers, ik op zoek en zowaar ik vond nog een stuk of drie. In de middag heb ik nog geprobeerd of ik de knoopkunst nog beheerste, maar dat viel zwaar tegen dus de komende dagen maar weer eens oefenen

top

dinsdag 27 september.

Vandaag regen en nog eens regen, geen wandeling. Dus eerst de opgeruimde plank van gister weer inrichten en daarna ben ik met de volgende begonnen. Deze vraagt wel wat meet tijd dus woensdag of donderdag maar verder. Maar ik kreeg er ook nog een karweitje tussen door, en wel een deurbel die de dienst weigerde. Dus hal in de ragen en de gang de bel er af, nagekeken, wat ik precies heb gedaan ik weet het niet maar de bel doet het weer.

top

zondag 25 september.

Vanmorgen stonden Ika en ik klaar om een wandelingetje te maken. Het zonnetje scheen en het leek mooi weer. Ik had juist mijn jas en schoenen aangetrokken, keek uit het raam en zag dat het plensde, dus wandelen werd het niet. Maar daar ging de telefoon onze dochter, met de vraag, komen jullie even een bakje doen, dan haal ik jullie met de auto even op. Zo gezegd zo gedaan en we hebben gezellig een kopje koffie zitten drinken op de Leeuwarderkade.

top

maandag 19 september tot zaterdag 24 september.

De hele week was het voor mij sappelen en sukkelen, het lopen gin g door pijn slecht. Donderdag was mijn beste dag, toen heb ik nog ongeveer 2,5 kilometer gewandeld en dat ging redelijk goed. Tijdens die wandeling heb ik no een bezoekje gebracht aan een vriend van ons. Maar de vrijdag moest ik weer kalmpjes aan want toen moest ik weer helemaal bijkomen van de wandeling van donderdag, en zo gaat het dus de ene dag beter dan de andere.

top

zaterdag 17 en zondag 18 september.

Beide dagen niet zo heel veel beleefd. Zaterdag mijn gewone zaterdagse bezigheden en zondag was het constant regen en nog eens regen, dus wat met de pc spelen en wat lezen en daar waren deze twee dagen mee gevuld. Ik had wel graag wat andere en meer belevenissen verteld, maar ja, die waren er eigenlijk niet. Wel heb ik tijdens het opruimen van een kastplank een oude ordner gevonden met zwart/wit foto’s, nog uit de tijd dat we verkering hadden. Wat ik er nog precies mee ga doen dat ik weet ik nog niet.

top

vrijdag 16 september.

Vandaag wer eens een eindje gewandeld door onze binnenstad. Ik was nog niet zo lang thuis of de eerste regendruppels kwamen naaar beneden. Dus  ben ik de rest van de dag maar binnen gebleven en  toch maar weer begonnen met kast opruimen, maar veel ben ik niet opgeschoten.

top

donderdag 15 september.

Vandaag niet gewandeld, ik had andere bezigheden en wel kasten opruimen. Mappen met foto’s en aantekeningen van allerlei klusjes die ik vroeger heb gedaan, zoals kleine rondleidingen met een bepaald doel, of een gekke inburgering Fries. Zo kwam ik van alles tegen, je zit alles nog eens door te lezen en dan besluit je eindelijk, och het kan ook wel weg. Al met al kost het heel wat tijd en ik heb dan nu ook nog maar twee planken in de kast gedaan. Een volgende keer maar weer verder met opruimen.

top

woensdag 14 september.

Ook vandaag, het was zacht weer, heb ik een wandeling gemaakt van 3,5 km. En wel vanaf ons huis op het Hoogend naar Lemmerweg Oost, over de Pieter Sikkesstraat naar naar de Boate Goate, die heb ik gevolgd tot naar de Lemmerweg en via de Lemmerweg weer naar huis op her Hoogend. Het was wel vermoeiend en wel pijnlijk voor mijn benen, maar toch weer een stapje vooruit.

 

top

dinsdag 13 september,

Ga zo meteen even een eindje wandelen en gelijk ook wat kleine boodschapjes doen.

top

maandag 12 september.

Een drukke morgen op deze eerste dag van de week. Eerst kwam er een dame van de thuiszorg voor mij. Die was net een uurtje de deur weer uit, toen kwam onze kapster om onze haren weer eens netjes te knippen. Nog weer een poosje later kwam onze huisarts voor een gesprekje met mij  dit i.v.m. een eventuele operatie.

top

zondag 11 september

Vanmorgen samen met Ika een leuke wandeling gemaakt, zij met de wandelstok, en ik ouwe kerel achter de rollator. Het was een leuke wandeling en nu maar even weer wat kalmpjes aan.

top

zaterdag 10 september.

Vandaag, het was goed weer en dan heb ik hetzelfde te doen als alle zaterdagen, naar de groenteboer om wat fruit, naar de bloemenman voor een bosje fleur in de kamer in de vorm van een mooi bos bloemen en naar de bakker op de hoek voor wat lekkers bij de koffie. Het was vandaag mijn dag niet, ik ben niet echt fit en het lopen viel me zwaar. Vanmiddag zijn we nog op condoleance geweest van een goede vriend van ons. Dat was zo ongeveer mijn dag vandaag, hopelijk morgen wat vrolijker nieuws.

top

vrijdag 9 september.

Vanmorgen weer een anderhalve kilometer gewandeld achter de rollator en het lopen ging redelijk goed en  een ietsje minder pijn. Ik heb besloten om te starten met een klein opschrijfboekje waarin ik al mijn bezoeken aan het St. Antonius eens op schrijf, voorlopig alleen van 2022en alleen voor mij zelf als geheugensteuntje, wanneer en waar voor ik in het ziekenhuis ben geweest. Een bezigheid voor de komende tijd naast mijn bezigheden aan mijn jaren oude fotoverzameling.

top

donderdag 8 september.

Vanmorgen een complete regenmorgen, voor de bloemen en planten een verademing, maar voor mij geen wandelweer. Dus maar fijn binnen en wat achterstallig computer werk doen. Een dag van niets hoeven, doen waar je plezier in hebt.

top

woensdag 7 september.

Vandaag alweer een dag met mooi weer. Was vanmiddag met onze dochter weer eens op bezoek in het St. Antonius, deze keer bij een chirurg. Had met deze meneer een gesprekje over mijn buikwand ontsteking. Afgesproken is dat er nog eens zes weken wordt gespoeld en dan kijken hoe het er voor staat. Dus maar weer afwachten.

top

dinsdag 6 september.

gister was voor mij een complete rustdag. maar vandaag heb ik weer een wandelingetje gemaakt, niet een heel eind, ongeveer 1,5 km. wel steeds zoveel mogelijk in de schaduw want in de zon was he me echt te warm. ook ontving ik vandaag enkele mailtjes met bedankjes over het shantyfestival van afgelopen zaterdag. de koren waren dik tevreden en het vervoer met de shuttles werd erg op prijs gesteld, zeker door mensen die slecht ter been waren, zoals ik, bijvoorbeeld. nee zonder gekheid, de koren waren zeer goed te spreken over de hele middag en het georganiseerde.

top

zondag 4 september.

Dit was voor mij een dag met flink afzien, ik heb gister wel een beetje te veel hooi op mijn vork genomen, te veel en te ver gelopen. Ja, de ene dag genieten en de andere dag afzien, maar het is niet anders. Omstreeks 16.00 uur kregen we nog bezoek van onze kleinzoon en dat was wel weer een opstekertje. Ook heb ik nog een eindje gewandeld, dat had ik denk ik beter kunnen laten want daarna waren mijn benen  nog veel pijnlijker. Een goede leer voor een volgend keer.

top.

zaterdag 3 september.

Deze dag begon alweer met mooi weer. Vanmorgen was ik al vroeg op pad om een kijkje te nemen bij de opbouwploeg van Rolling Home, deze waren al druk bezig met het plaatsen van de geluidsinstallaties voor het optreden van de zeven shantykoren. Dit shantyfestival ging om 13.30 uur van start en ging door tot 17.15uur op verschillende podia. Tot slot was er nog een optreden van alle gezamenlijke koren die een drietal zeemansliedjes zongen. Mede door het mooie weer is het een geslaagde middag geworden.

.

top.

vrijdag 2 september.

Vanmiddag moest ik tegen twee uur in het St. Antonius een CT scan laten maken  van de wond in mijn buikwand. Dit gebeuren nam al met al toch nog weer een anderhalf uurtje in beslag en de uitslag hoor ik volgende week woensdag. Terwijl we in de wachtkamer zaten, onze dochter was mee, riep een verpleegster, meneer Rozenberg, ik kwam overeind, gelijk met een andere meneer. We keken elkaar eens aan en toen naar de verpleegster, die zei toen de geboortedatum en wat bleek, juist ik dus niet, maar de andere meneer. Gauw met hem even een kort gesprekje gehad, ik heb zijn voornaam en geboortedatum gevraagd en in het komende weekend zal ik onze stamboom door bladeren en kijken of ik hem kan vinden.

top.

.donderdag 1 september.

Vanmorgen om half twaalf samen met ruth, de organisatie van het shantyfestival van 3 september afgerond. Nu maar hopen dat het goed weer blijft, de weerberichten lijken goed en dan wordt het vast weer een gezellige middag. In de loop van de middag heb ik nog wat kopieën gemaakt voor dit hele gebeuren.

top.

.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.