augustus 2023

31 augustus 2023

Stond er vanmorgen iets over 8 uur een verpleegster bij ons voor de deur met een indrukwekkende spuit om bij mij wat bloed wat bloed af te tappen, word je maar wreed wakker vind ik. Morgen hoor ik hopelijk op uitslag van dit bloed en of de aanpassing van de medicijnen aan slaat. Een poosje later kwam onze dochter Janet op bezoek, wat weer gezellig was en voor je het wist was het alweer tijd om en hapje te eten en nu maar weer een uurtje rusten en morgen beginnen we alweer met een nieuwe maand.

30 augustus 2023

Vanmorgen was het maar een triest beeld toen ik uit het raam keek, een grauwe lucht en even later regende het al. En dan wordt het naar buiten kijken weer wat leuker, want wat zie dan, allerlei verschillende paraplu’s voorbij komen, niet alleen wat de kleuren betreft, maar ook paraplu’s met een luifeltje aan de achterkant. Er liep een uurtje geleden een vrij grote groep langs, ik denk een reisgezelschap want er werden allemaal foto’s gemaakt e allemaal onder moeders paraplu dacht ik.

29 augustus 2023

Een paar dagen geen nieuws van het Hoogend, ik zat wat in de Lytse loege, met mijn rikketik, gelukkig gaan het na aanpassing van de medicijnen weer wat beter, moet me een paardagen rustig houden en wis weet kan ik weer een korte wandeling gaan maken

25 augustus 2023

 Oor vandaag heb ik weinig te melden, zit binnen, zou el graag een eindje wandelen, maar helaas gaat dit niet lukken. Heb gergels last van kortademigheid, hopelijk gaat dit door gebruik medicijnen weer wat beter worden, dus wie weet morgen weer een nieuwe kans op beterschap.

24 augustus 2023

Begon de dag met zon, nu regent het behoorlijk, zie voor het eerst weer vakantiegangers onder een paraplu, zelf zit ik lekker droog. Krijg het gevoel of ook mijn kortademigheid ietsje minder word, misschien kan ik de komende dagen weer eens een korte wandeling maken, zou wel fijn zijn.

23 augustus 2023

Schreef ik gister over de mislukte wandeling, ik heb er de hele dag over zitten piekeren. Ik dacht dat dit nu mijn voorland wordt, amper kunnen lopen, wat moet ik dan, een elektrische rolstoel daar zie ik mezelf ook nog niet rijden, lijkt me niks. Ik zat maar te denken, zag mijzelf al helemaal achter de geraniums, nee ik dacht controleer je medicijnen eens misschien is er iets veranderd. En ja hoor, een medicijn wat eerst per tablet 50 mg was, was veranderd in 2 stuks van 25 mg, en dat maakt natuurlijk ook 50 mg en daar had even niet goed opgelet. Dus vandaag gelijk weer twee tabletten genomen en hopelijk gaat het nu de komende dagen beter.

22 augustus 2023.

Vanmorgen een eindje gewandeld met Janet. Ik zal gelijk maar vertellen dat het meer stilstaan dan wandelen is geweest. Na vijfentwintig meter had ik al ademnood en moest ik eerst weer een beetje uitrusten. Weer op pad zijnde was ik na een kort stukje lopen weer erg kortademig, maar weer rusten. A deze pauze zijn we doorgelopen en ik dacht nou moet het lukken om ons huis te halen. Dat mocht niet ze wezen, maar na een korte pauze waren we gelukkig weer thuis. Maar voor ik weer eens een paar kilometer kan wandelen zijn wel enkele weken verstreken.

21 augustus 2023

Alweer een mooi begin van deze nieuwe week, zon overgoten en een lekker temperatuurtje.  De komende dagen blijft het zonnig, jammer dat de schoolvakanties weer zijn afgelopen, maar zij die nog vakantie hebben geniet er van waar j ook bent. Helaas mag ik niet in de zon maar geniet wel van de groepjes mensen die langs het Hoogend wandelen en foto’s maken van de waterpoort en manneke pis of van allebei. Ook de mensen met boten en bootjes genieten denk ik volop. Moet even dagboek onderbreken, want ik hoor Ika roepen dat vriend J.B. op bezoek is.

 

20 augustus 2013

Vanmorgen voor de zon  bij ons door de ramen scheen even buiten gezeten en dat was wel even fijn  als je de hele tijd uit de zon en dus binnen moet blijven. Het was vanmorgen druk met mensen die even een fotootje van de Fontijn kwamen maken. Dan valt het verschil tusse  deze bezoekers echt op. Sommigen rijden de auto op de stop, raampje open snel een plaatje schieten en hop, weer weg. Anderen een mevrouw en meneer, allebei gewapend met een camera maakten zo veel foto’s, gelijk een heel album vol. Weer anderen gaan rustig op het panorarium zitten maken een kiekje en zitten daarna gezellig te keuvelen. En dan zijn er ook nog groepjes die een praatje met ons maken, of de weg vragen naar de terrassen, en dat beleef je op zondagmorgen in een kort ogenblikje bij ons op het Hoogend.

19 augustus 2023

Vanmorgen voor het eerst weer even buiten op het bankje gezeten, dat kon mooi even want er was geen zon, wel was het benauwend warm. Toen later de zon een beetje door kwam kreeg ik al gauw een beetje een misselijk gevoel, veroorzaakt door een medicijn, dus maar weer naar binnen. Voorlopig houd ik mij wat wandelen aangaat ook maar wat rustiger want de laatste hart ritme stoornis ben ik er niet beter op geworden. Het wordt een langdurige periode voor ik weer een beetje de oude ben, maar we houden de moed er in.

18 augustus 2023

Vanmorgen weer eens een bezoek gebracht aan het Antonius, deze keer voor controle bij de oogarts. Hierbij bleek dat mijn ogen verder achteruit zijn gegaan. Er valt dan ook weinig meer aan te doen. Er volgt binnenkort hoop ik een gesprek met mensen van een ander bedrijf voor bepaalde hulpmiddelen die ik kan gebruiken bij het lezen, misschien een voorzet stuk wat ik op mijn bril kan plaatsen bij het lezen.. ook zijn er schermen die je op een boek kunt leggen welke dan weer verbonden wordt met het beeldscherm van je PC. Wat er uit dit gesprek en onderzoek komt, ik weet het niet. Eerst maar eens afwachten.

17 augustus 2023

Ben vandaag druk doende met het opruimen van mijn PC. Heb er zo langzamerhand zoveel mappen en losse stukken tekst en foto’s op staan, dat opruimen wel eens nodig wordt. Vandaag maar even niet wandelen, de temperatuur is me wat te hoog en met het gebruik een bepaald medicijn mag ik niet in de zon. De vorige keer heb ik het wel gedaan en toen verliep een dag mij niet zo prettig, misselijk en sast met het evenwicht, dat moet maar niet weer.

16 augustus 2023

Vandaag weer een mooie dag. Daarom heb ik vanmorgen weer een eindje gewandeld. Niet zo ver als gister want gistermiddag had ik veel last van kortademigheid en dat wil ik liever niet weer. Het zal de komende dagen voor mij ook niet makkelijker worden denk ik, gebruik voorlopig medicijnen waar door ik niet in de zon mag. Ook bij flink warm weer heb ik snel ademnood, dus maar even rustig aan.

15 augustus 2023

Vanmorgen voor het eerst weer een eindje gewandeld met vriend rollator en onder begeleiding van dochter Janet. Het was niet een lange wandeling want na een weekje ziekenhuis ben je aardig wat conditie kwijt. Maar ik ben blij  dat het met och weer gelukt is, wel moest ik een paar keer even rusten, maar verder ging het goed en gelukkig geen pijn aan mijn rikketik, alleen wat kortademig.

14 augustus 2023

Vandaag alle onbeantwoorde mails van vorige week beantwoord. Verder wat aan het opruimen geweest. Zit nu te wachten op bezoek van de huisarts, ondertussen alles war is blijven liggen op mijn bureau opgeruimd en verder maar wat rusten, want als het morgen goed weer is dan wik ik weer eens een korte wandeling gaan maken.

13 augustus 2023

Vanmorgen visite gehad van onze dochter en schoonzoon. Moeder en dochter hebben een eindje gewandeld. Zelf heb ik de dag doorgebracht met het lezen van een boek, ik had nergens zin in , was moe ik denk de na klap van vorige week.

12 augustus 2023

Vanmorgen eens een terugblik over de afgelopen week, vooral over wat er is gebeurd op die vrijdagavond. Veel kan ik hierover niet vertellen, allen wat mij die bewuste avond over kwam. We, Ika en ik naar vriend Feike om daar naar de vlootschouw te kijken. Tijdens dat korte eindje lopen kreeg ik flink pijn op mijn borst, maar dat was ook snel weer over. Maar later op de terugweg overkwam hetzelfde me weer, ik kon zonder even rusten ons huis niet halen. Later rustig thuis op de bank, pijn was vrijwel weg, kreeg ik ineens een schok, was alles twee tellen donker en hup daar was ik weer. Had dus een ritmestoring van mijn hart, maar dit is door mijn ICD gelijk over genomen, vandaar de schok en zo was ik dan ook direct weer bij mijn positieven en zijn we rustig naar bed gegaan, nou rustig.

5 tot 11 augustus 2023

Vandaag weer thuisgekomen na mijn logeer partijtje bij het Sint Antonius. Ik werd vrijdag 4 augustus in de avond onwel en belande zaterdag in het ziekenhuisbed op de hart bewaking. Na onderzoek bleek dat ik hart ritmestoornissen had,. Ik ben afgelopen week gekatheteriseerd, was gelukkig niets met mijn slagaders. Wel krijg ik andere medicijnen en bleek dat ik flink bloedarmoede had. Door een infuus heb ik hiervoor ook medicijnen gekregen. De eerst komende dagen wat kalmpjes aan en dan proberen mijn dagelijkse ritme weer op te pakken. Iedereen nog bedankt voor de beterschap wensen

4 augustus 2023

Vanmorgen moeizaam een paar boodschappen gedaan, het lopen was pijnlijk en ook mijn rikketik had het wat moeilijk in het begin van mijn tochtje, later ging het beter. Vandaag is dan de vlootschouw, de opening van de Sneekweek. Elk jaar waren we daarbij aanwezig, ik zat toen nog in de organisatie. Nu niet meer ik ben een jaar of wat geleden gestopt en nu is het voor ons moeilijk om bij de opening aanwezig te zijn, want om langs de kade te staan met een rollator is niets waard en ik kan ook niet zolang meer staan. Maar we zijn uitgenodigd door vrienden van ons die vlak bij de waterpoort wonen, dus daar gaan we kijken naar de vlootschouw. In de vlootschouw varen vrienden van ons mee,  het orkest De Straatklinkers, die kunnen we daar vandaan mooi zien varen en horen spelen,

3 augustus 2023

Op het Hoogend is wel te merken dat de Sneekweek er aan staat te komen want veel toeristen lopen hier in groepjes over het Hoogend, foto’s makend van de waterpoort en onze manneke pis, of zo maar even gezellig wat kletsen met elkaar. Het is droog weer en niet koud. Gisteravond kreeg ik nog een appje, of ik mee wilde doen aan een gesprekje over het stadstaaltje van ons, het Snekers dus, of het nog door gaat weet ik nog niet, we wachten maar eventjes af

2 augustus 2023

Alweer een complete regendag tot nu toe, wandelen met vriend Rollator is er niet bij. Dat zou toch niet hebben gekund want ik zit te wachten op een telefoontje van de oogarts, zie slecht met rechteroog. Dus zit ik nu even naar het WK dames voetbal te kijken.

1 augustus 2023

Vandaag was het weer een regenachtige dag met veel wind. Vanmiddag moesten we samen op condoleance van een goede bekende van ons, Ben v/d Knaap bij veel Sneekers  de man van de Sneeker Simmer en het theater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.