september 2023

Zaterdag 30 september.

Mooi weer voor een wandeling, en ik heb weer voor het eerst gewandeld, ja zeker voor het eerst sinds weken, het was maar een klein eindje 0,5 km.  maar het ging in ieder geval goed moest zo nu en dan eventjes stil staan om uit te rusten maar verder ging het goed. Voor het eerst weer eens een bloemetje op de markt gehaal en even naar de bakker geweest. Ik ben nu wel moe dus even mijn rust nemen en dan als alles goed gaat morgen weer een klein eindje lopen.

Vrijdag 29 september.

Een donkere dag vandaag, terwijl ik dit typ regent het pijpenstelen, geen wee voor een wandeling dus. Mooi weer voor diverse karweitjes achter de computer. Moet wat foto’s uitzoeken, een back-up maken en zo zijn er diverse dingen waar ik door o.a. ziekenhuis bezoek niet aan toe gekomen ben. Heb laatst ook een nieuw foto programma gekregen en dat wil ik straks eens uit proberen. Verder vandaag geen nieuws als je binnen zit beleef je niet zoveel.

Donderdag 28 september.

Vanmorgen moest er dus weer gezwachteld worden, omstreeks half elf kwam de dame van de thuiszorg en die vertelde dat het been nog een week zo ingepakt moest blijven, niet prettig dus. Maar er is toch een klein lichtpuntje ik mag weer een eindje proberen te wandelen, dus ik denk dat ik, als het goed weer is, dat morgenvroeg eens ga proberen, verder ben ik bezig met mijn PC om van mijn interne harde schijven een back-up te maken, nee vervelen doe ik me gelukkig nog niet

Woensdag 27 september.

Vanmorgen werd de zwachtel weer van mijn been verwijderd en kwamen er twee deskundige dames om de aderen van mijn linkerbeen door te meten, was ik even verlost van die zwachtel en voelde mijn been weer lekker luchtig. In de loop van de middag kreeg ik te horen dat toch het been weer omzwachteld moest worden, en dat gaat morgen gebeuren, vandaag maar weer rustig zitten met
het been wat omhoog, dus maar weer rust met een mooi boek..

Dinsdag 26 september.

Vanmorgen was het weer tijd voor een vitamine B12 injectie, dat moet een keer per maand en als ze van de thuiszorg voor de deur staan, dan denk je wel eens is het alweer tijd voor een spuitje, maar de tijd vliegt voorbij zonder dat je er erg in hebt. Morgen komt er alweer iemand, deze keer om mijn been waar de wondroos in zit, opnieuw te zwachtelen, hopelijk is de wondroos gauw weer opgeknapt want ik wel weer eens een eindje lopen.

Mandag 25 september

Ika is vandaag niet fit, dokter laten komen die constateerde dat het niet ernstig is. Verder verloopt deze dag als alle andere dagen, zitten en boekje lezen.

Zondag 24 september.

Vanmorgen onze onze dochter Janet en Kes  op de koffie. Janet was net weer thuis na een weekje Terschelling en vertelde over de mooie week die ze daar gehad had, ondanks harde wind en z0 nu en dan wat regen had ze een fijne week gehad. Ik kan me dat best voorstellen, ik was gewoon een beetje jaloers. Zou er graag weer eens heen gaan en door bos en duin zwerven. Verder is mijn dag rustig verlopen, ik kan niks dan zitten en het been met wondroos ontzien. Zo nu en dan even door de kamer hobbelen, maar gelukkig zijn er nog mooie boeken om te lezen.

Zaterdag 23 september.

Vanmorgen al vrij vroeg kwam onze kapster en zijn we weer netjes gekortwiekt. Dat was ook wel nodig want ik had een bos haar, niet mooi meer. Ik dacht bij me zelf, nou jonge, een oud kloffie aan wat smeer op je gezicht en dan maar ergens op een hoekje van de staat gaan zitten want dan ben je een echte bedelaar. Toen de kapster weg was ben ik begonnen met wat aanvullingen op mijn stamboom, ik had een paar dagen geleden een berichtje gekregen van een Rozenberg, die nog niet in onze stamboom stond. Voor hem heb ik een hoop gegevens op papier gezet en die naar hem gemaild, met de belofte wat ik nog wat foto’s op zou zoeken en daar ben ik nu mee bezig

Vrijdag 22 september.

Vandaag is het goed weer om te wandelen, zou ik ook graag even gaan doen, maar helaas dat gaat niet lukken. Stel je voor op het rechterbeen wat altijd pijnlijk is ook met de electroden die ik iedere keer op moet plakken. En dan je rechterbeen tot aan je knie omzwachteld omdat ik wondroos op mijn onderbeen heb, hoe kom je aan zo iets, ja, hoe kom je er weer af. Maar goed maar weer een boekje lezen en het been rust geven. En gelukkig contact met familie en vrienden kan tegenwoordig gemakkelijk met de mobiele telefoon. Morgen maar eens kijken hoe de situatie met de benen dan is.

Donderdag 21 september.

Vanmorgen was ik al vroeg op pad samen met vriend Jan naar het ziekenhuis voor het maken van een hartfilmpje en een controle bij de cardioloog. Gelukkig zag het er allemaal goed uit, alleen zullen mijn medicijnen weer wat aangepast worden. Verder voor vandaag eerst maar weer wat rust want het been waar ik wondroos heb is stijf door de zwachtel dus het lopen gaat moeizaam

Woensdag 20 september.

Heb de afgelopen dagen nog mails verstuurd naar alle koren die afgelopen zaterdag hebben mee gedaan aan het Shantyfestival hoe ze de middag hadden ervaren. Ik kreeg hel positieve antwoorden terug, ook enkele opmerkingen die kunnen helpen het een ander jaar nog beter te doen. Van twee koren was er iemand onwel geworden door de zon, gelukkig is dit goed afgelopen. Zo juist kwam een dame van de Thuis zorg, deze heeft mijn hele linkerbeen  omzwachteld met een brede zwachtel om het vocht uit het been te verwijderen. Dus nu het been rust geven en niet al te veel in het begin belasten. Maar weer met een boekje in een hoekje.

Dinsdag 19 september.

Het was mijn bedoeling vanmorgen om een eindje te gaan wandelen, het was droog weer en had er zin aan. Bij het aankleden ontdekte ik dat mijn enkel helemaal dik en rood was, ook voelde het been warm. Dus toch maar niet wandelen en de huisdokter gebeld. Deze kwam een poosje later, bekeek het been en constateerde dat het wondroos was. Ze heeft gelijk medicijnen voor me besteld en gebeld dat er iemand van de thuiszorg gebeld om mijn been in te zwachtelen. Dus het is met wandelen niks geworden.

Maandag 18 september.

Vanmorgen kwam een verpleegster weer langs om bloed te prikken. Daarna heb de schoenen aangetrokken en heb, jawel weer een korte wandeling gemaakt. Een wandeling van zwaar een halve kilometer en een keertje stil gestaan om even bij te puffen. Daarna heb ik mijn binnen gekomen mail afgehandeld. Alle koren die zaterdag mee hebben gedaan had ik een mail gestuurd over hun bevindingen van zaterdag. Ik zal deze antwoorden schiften en er een verslag van maken voor mijn opvolger. En dan verder maar weer eens mijn bureau opruimen en alle notities van de afgelopen week van het shanty feest op te ruimen. Dan zit mijn taak er op wat het festival betreft.

Zaterdag 16 en zondag 17 september.

Eerst maar de dag van gisteren. Het Shantyfestival in onze binnenstad.

Het was ideaal weer voor een gezellige zangmiddag. Voor mij de laatste keer om dit Shantyfestival te organiseren maar het was voor mij zo nu en dan wel een moeilijke middag om afscheid te nemen van veel koorleden van andere koren want door de jaren heen ontstaat er toch een band, met de een wat meer dan met een ander. Dan luister je naar de zangeressen en zangers en dan gaat er toch wel wat door je heen, maar ik was blij dat ik er bij kon zijn, weliswaar in een rolstoel die voortreffelijk door vriend Jan, over alle slechte trottoirs en straten gestuurd werd.

mede door deze hulp van Jan kon ik afscheid nemen van de aanwezige koren, want als ik de hele middag met mijn rollator dit moest doen dan had dat niet gekund. Maar ja, aan alle mooie dingen komt een eind, maar gelukkig blijven de herinneringen aan al die fijne mensen en middagen die ik mocht organiseren nog.

En dan vandaag wat foto’s die ik gister heb gemaakt op de site van Rolling Home plaatsen, daarna een paar op Face book. Nog eens met Ika na praten over de mooie middag, net is de geleende rolstoel van Feike weer opgehaald door Sjoukje. Voor de rest van de dag rust, en mijmeren over de mooie en soms ook vdrietige momenten van al die koormiddagen die ik mocht organiseren.

Vrijdag 15 september.

Vanmiddag om twee uur was ik weer in het Antonius bij de Pacemaker deskundige, mijn pacemaker moest hoger worden gesteld zodat hij het hart wat meer ondersteuning geeft, ook moesten mijn medicijnen weer worden aangepast. Hopelijk gaat dit me de  komende tijd helpen zodat ik weer eens een beetje kan wandelen. Ben nu weer thuis en nu maar wachten op resultaat.

 

 

Donderdag 14 september.

Na een slechte nacht heb ik vanmorgen onze huisdokter gebeld. Toen die kwam ben ik weer helemaal onderzocht, beklopt en opgemeten. Alles bleek redelijk goed te zijn maar een medicijn dat een paar weken  geleden was gehalveerd moet nu helemaal uit mijn medicijnen verwijderd worden en voor het weekend moet mijn pacemaker bijgesteld worden en dan volgende week naar de cardioloog, kijken of het beter is geworden.

 

Woensdag 13 september

Ook vanmorgen heb ik een stukje gewandeld een ietsje verder dan gister en dat is me zeer slecht bevallen. De hele dag was mijn ademhaling in de war, ik was moe en had nergens geen zin meer in. Ook heb ik last van mijn hart, dus maar rustigjes aan en anders de dokter maar bellen.

Dinsdag 12 september

Vanmorgen samen met Janet een hele korte wandeling gemaakt en dat ging prima. Vanmiddag alle gegevens en mappen van de Shanty festivals van de afgelopen jaren op een stick gezet, dan kan ik ze nog eens terug halen als er om wordt gevraagd. Zelf heb ik ze niet meer nodig nu ik het besluit heb genomen om hier mee te stoppen

Maandag 11 september.

Alweer een warme dag, voor mij geen wandelweer. Hopelijk is het morgenvroeg iets koeler en dan wou ik wel even proberen om een kleine wandeling te maken. Na alle drukte van de afgelopen week met het Shantyfestival, vandaag maar eventjes rustig aan. Voor vandaag heb ik een stukje tekst uit mijn dagboek van zondag 11 september 2011.

Zondag 11 september 2011. Na alle drukke dagen van de afgelopen week, vandaag weer eens een wat rustiger dag. Deze zondag begon vanmorgen met goed weer, daarom zijn we nadat we een kopje koffie hadden gedronken naar onze dochter Janet en haar vriend Kes, gewandeld. Hier hebben we gezellig een paar uurtjes zitten kletsen. Onderweg naar huis betrok de lucht steeds meer, we hadden een paraplu meegenomen en hielden die ook stand-by, maar nodig hebben we hem niet gehad. Ik stopte de sleutel in het slot op het Hoogend en toen vielen de eerste druppen van een flinke doch korte bui. Vanmiddag heb ik me maar met een boek in een hoekje van onze bank genesteld, een gezellig stukje muziek van de Bee Gee, s erbij, wat wil je nog meer, even bijkomen van de afgelopen week en gelijk maar weer een beetje voorbereiden op het gebeuren fan de komende week en die week is voor mij ook een dag korter want vrijdag vertrekken we met Rolling Home naar Engeland en ik heb nog een stadswandeling, een vergadering en morgenvroeg de PowerPoint presentatie maken over de Sneeker horeca, dus van vervelen is nog geen sprake.

Donderdag 7-8-9-10 september 2023

Ik kan kort zijn over de afgelopen dagen. Graag had ik weer geprobeerd een eindje te wandelen maar door de hoge temperaturen elke dag gaat dit voor mij echt moeilijk, heb moeite met mijn ademhaling. Maar ik had voor de afgelopen dagen werk genoeg met het komende Shantyfestival op 16 september. Op papier is alles rond, de koren de podia en de zangers en zangeressen en de muziek niet te vegeten, nu maar hopen op goed weer. Of ik zelf die middag aanwezig ben hangt af van mijn gezondheid. Wel ik ik besloten dat dit mijn laatste keer is van het organiseren van dit festival, hoe lang ik dit heb gedaan ik weet het niet, maar rekening houdend met mijn gezondheid is dit helaas de laatste keer, jammer maar het is nodig.

Woensdag 6 september 2023

Gistermiddag een gesprek gehad met de cardioloog, na bloedonderzoek bleek dat mijn bloeddruk niet in orde war. De komende weken moet ik doorgaan met een aangepast medicijngebruik en morgen moet er weer bloed geprikt worden. Vanmorgen was Ika naar de dokter voor een behandeling aan de grote teen, maar dit is ook allemaal goed gegaan. Meer nieuws heb ik nu ook niet, alleen dat het buiten behoorlijk warm is.

Dinsdag 5 september 2023

Vanmorgen voor  eerste keer les gehad in schilderen met gewone waterverf. Ik zal me de komende weken hier eens op toe gaan leggen. Ik houd het kort vandaag want zo meteen krijg ik een telefonisch onderhoud met een cardioloog van het ziekenhuis, hierover morgen wel meer.

Maandag 4 september 2013

Gisteren hebben we een rustige dag gehad, met in de avond uren nog een bezoekje van vriend Jan.

Vanmorgen was het aardig wat drukker bij ons. Ika moest om negen uur bij de huisarts zijn en ik zat te wachten op de prikdame van het ziekenhuis. even na elf uur kwam Ika samen met janet weer thuis en was de prikdame ook weer net weer met een buisje bloed de deur uit, morgen word ik gebeld door de cardioloog en dan weten we misschien wat meer om mijn lichamelijke gezondheid, maar het gaat nu in ieder geval beter dan begin vorige week.

Zaterdag 2 september 2023

Een mooie dag vandaag. Vanmorgen heb ik voor het eerst sinds een aantal weken weer eens een poosje buiten gezeten en ik vond het heerlijk om de zon weer eens te voelen  na een paar weken binnen. Maar ik werd er wel moe van en nu voel ik ook dat ik nog lang de oude niet ben. Ik krijg nu wel een medicijnkuur en hopelijk word het de komende tijd wat beter, maar even heen en terug naar het Oosterdijk, nee dat gaat voorlopig nog niet gebeuren, maar we houden de moed er in en we zien wel wat de komende tijd gaat brengen. Eerst morgen het gesprek met de huisarts en dinsdag met de cardioloog maar eens afwachten.

Vrijdag 1 september 2023

Een drukke telefonische morgen deze eerste dag van september en wel met de doktersassistentie. Dokter wilde graag weten hoe op het met mij ging en zal voor de komende week mijn medicijnen nog ietsje aanpassen toen ze hoorde hoe het verloop tot nu toe was met de medicijnen. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik me langzamerhand een ietje beter ga voelen maar om nu een eindje te gaan wandelijk, dat gaat denk ik nog niet lukken, maar dat het vooruit gaat met me en er treden geen andere klachten op, dan kan ik een dezer dagen me wel aan een korte wandeling wagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.