oktober 2023

Dinsdag 31 oktober.

Vanmorgen  weer een eindje gewandeld, maar helaas ik ging niet zoals ik graag wauw. Het was een pijnlijke bedoening, nu aan mijn goede been en erg veel pijn in de heup, vermoedelijk weer Ischias. Vanmiddag was het tijd voor de tandtechnicus. Al een poosje zit mijn onder gebit niet zo stevig meer vast. Na een grondig onderzoek is gebleken dat ik maar een beter een volledig nieuw gebit kon nemen. Dit gaat dan volgende week geburen en dat is ook wel nodig want ik kan niet een stukje van een banaan afbijten of het hele boven gebit komt mee.

Maandag 30 oktober.

Vaandag een mooie dag tot nu toe, vanmorgen een eindje gewandeld en het voelt net als of de pijn in mijn benen een beetje draaglijker word .Het is toch wel te merken dat het echt herfst is geworden, de bomen voor ons huis beginnen nu echt kaal te worden. Straks eerst maar eens aan het prutsen met mij digitale horloge, het zijn pracht apparaten alleen diw van mij wil de wintertijd niet accepteren, vind het te koud denk ik, veel kan ik er ook niet aan doen dan probren contact te maken met mijn telefoon en dan misschien bijstellen. We gaan kijken of het lukt.

Zondag 29 oktober.

Een uutje langer slapen vannacht. Vandaag niet gewandeld, eigenlijk gezegd heb ik vandaag lekker rustig zitten lezen en wat met de PC bezig geweest, morgen maar weer even wandelen.

Zaterdag 28 oktober.

Ondanks het druilige weer toch  maar even naar de markt geweest voor een bloemetje en even naar de bakker. Ik schrijf nu wel naar de markt, maar de markt in Sneek bestaat niet meer , zegge en schrijven nog maar een kraampje en wel de bloemenman. Stad Sneek waar blijf je, vanaf dat ik een jongetje was 1939 hebben we een markt gehad. Nu ben ik vier en tachtig jaar en helemaal geen markt meer, stad en bestuur jullie moeten je schamen. Verder ben ik wat met mijn fotomappen op mijn PC aan het rommelen en heb ik voor Ika wat foto’s afgedrukt.

Vrijdag 27 oktober.

Vanmorgen eerst maar met vriend rollator een eindje gelopen. Ik was bkij dat ik de rollator had, want het lopen ging moeizaam genoeg, erg veel pijn in beide benen. Maar ik ben weer thuis en net voor de regen begon. Ik zag ook op faceboek een herinnering voorbij komen van tien jaar terug, waren we op uitnodiging van de stadsomroeper van Kampen, bij hem een hele dag te gast. Dat is alweer negen jaar geleden, toen kon ik nog goed lopen, wel even beter dan tegenwoordig. Ik herinner me dag als was het gisteren geweest.

Donderdag  26 oktober.

Dikke mist vanmorgen, kon onze vertrouwde waterpoort niet eens zien, gelukkig is nu het zonnetje weer aanwezig. Ik heb vanmorgen verschillende telefoontjes gehad dus aan wandelen ben ik niet vanmorgen niet toegekomen. Ben nu bezig om wat foto’s uit te printen oor het plakboek van Ika. Daarna nog een hoeveelheid foto’s uit de camera opslaan en dan is de middag ook al haast weer voorbij, morgen maar weer eens kijken of er een wandelingetje  in zit,

Woensdag 25 oktober.

Vanmorgen waren de benen weer een beetje beter dan gister, dus weer een eindje gewandeld en gelijk een nieuw toetsenbord voor mijn PC gekocht, mijn oude toetsenbord kreeg vervelende streekjes en werkt niet meer correct. Vanmiddag nieuwe inktpatronen in mijn printer geplaatst en dat was ook weer zo’n bezigheid die weer wat aandacht vereist, maar alles is weer gefikst. Voor vandaag genoeg achter de computer gezeten.

Dinsdag 24 oktober.

Dinsdag 24 oktober.

Vanmorgen weer een klein en kort eindje gewandeld, het was wel een pijnlijke bedoening, maar het ging toch beter dan ik had gedacht. Nu de rest van de dag maar weer een beetje rust nemen en morgen maar weer een eindje te lopen. Misschien  gaat het dan wel weer wat beter.

Maandag 23 oktober.

Zoals ik zondag al schreef, over mijn benen, dat is dan ook wel uitgekomen. Lopen ging vanwege de pijn echt niet meer, dus maar rustig houden en met de benen omhoog. want echt  het is heel pijnlijk dus maar kalmpjes  nan vandaag.

Zondag 22 oktober.

Het was de verjaardag van onze jongste dochter Janet en die was met vakantie naar Terschelling, op uit nodiging van haar en vriend Kes zijn we, jawel afgereisd neer Skylge om haar verjaardag daar te vieren. Ik zag wel tegen de reis op want ja, je moet toch wel met de rollator aan boord van de snelle boot, maar het ging allemaal voortreffelijk, ook al door de hulp van de stewards aan boord. Janet en Kes hadden een auto ghuurd  en zodoende konden we leuk overal naar toe. Nadat we in hun vakantieverblijf koffie met gebak genttigd hadden zijn we er opuit getrokken, rollator achter in de auto en rijden maar, op naar het Wrakkenmuseum waar ik vroeger in onze vakanties regelmatig naar toe ging. Het was hier druk, wany ja, het is herfstvakantie. Daarna naar de Rustende jager, voor een heerlijke lunch.

En toen ja, het bos in en daar kwam de rollator heel goed van pas, al was het ploeteren over de boespaden, veel boomstronken en kleine denappels langzamerhand werd het ook weer tijd om ons naar de haven te begeven voor de terugreis naar huis. In Harlijngen stond vriend Jan al op ons te wachten om ons naar huis te brengen, hij had ons ook gebracht. Lieve mensen, we hadden niet verwacht dat we nog eens een dagje naar Terschelling zouden gaan, en ik zeker niet met mijn zere nenen en slechte hart. Maar we zjn daar in de watten gelegd en geholpen en zo konden we een dag heerlijk genieten van het mooie eiland wat altijd in onze harten leeft. Ik moet het vandaag wel bekopen want mijn benen weigeren echt de dienst te doen.

Zaterdag 21 oktober.

Vanmorgen was ik al vroeg op pad naar o.a. de bloemenman op de markt. Want we kregen vanmorgen bezoek van onze jarige dochter Tico. Die woont in Tilburg en vierde haar verjaardag in Sneek en IJlst, vanmorgen dus bij ons en vanmiddag bij haar dochter en vriend in IJlst. Dat heb je dan weer als je kinderen ergens anders gaan wonen. Het was een gezellige verjaardag. Morgen ben ik denk ik laar met mijn dagboek of ik schrijf het maandagochtend, want morgen hebben we weer een verjaardag feestje maar daarover morgen of maandag meer

vrijdag 20 oktober.

Regen, regen en een harde wind, guur weer. dus geen wandeling vanmorgen. Ook weinig nieuws, zit maar wat achter de PC, verschillende dingetjes in Publisher uit te proberen en wat te lezen.

Donderdag 19 oktober.

Vanmorgen natuurlijk weer een eindje gewandeld. Daarna met een nieuw programma bezig geweest op mijn PC, dat is een leuk programma waarmee je boekomslagen en nieuwsbrieven of folders kunt maken. Verder voor vandaag geen plannen, dus laat ik het hier maar bij.

Woensdag 18 oktober.

Vanmorgen is gelukkig de zwachtel van mijn beeb afgehaald en dat voelt een stuk prettiger. Gelijk maar even gewandeld om te voelen of ik ook minder pijn heb. Kan over de pijn nog niet zoveel zeggen maar ik heb in ieder geval het idd als of het weer wat beter gaat met het bewegen van het been en ook het wandelen ging goed.

Dinsdag 17 0ktober.

Vandaag weer een mooie dag voor een flinke wandeling, en dat hebben Janet en ik dan ok gedaan. Ik was eerst nog een beetje bang, vooral voor mijn beide benen, maar gelukkig was het mijn linkerbeen die op het laatste stukje naar huis een flinke pijn veroorzaakte. maar we hebben stevig door gestapt, eerst over de Waterpoortgracht dan een etukje Martiniplein,over de Westersingel naar de Lange Veemarktstraat, daar het ik een afspraak gemaakt bij het tand techich bureau. Weer verder over het Veemarkt terrein, Stationsstraat, Westersingel, Wijde en Nauwe noorderhorne en via de Giligastraat en Scharnestraat weer naar het Hoogend. Voor mij weer een flink eind en ik weet als mijn benen een beetje mee helpen dat ik nog meer kan lopen. Nu ben ik moe en moet eventjes wat rusten.

maandag 16 oktober.

Vanmorgen weer een flink eindje gewandeld wel erg veel pijn in mijn benen, maar verder ging het lopen prima. Vanmiddag ben ik mijn nieuwe w 11 Pc eens gaan opruimen want hij staat vol mappen die nooit meer worden gebruikt, het is wel oppassen dat je niet per ongeluk een veel gebuikte map weg gooit maar tot nu toe is het aardig lelukt

zaterdag en zondag 14 en 15 oktober.

Niet gewandeld iedere keer regenuien, mijn nieuw geïnstalleerde PC op orde gebracht. Zondag vanmorgen een fijne wandeling gemaakt, wel met zere benen maar geen hartklachten. Nu met een tevreden gevoel met een boek in de hoek van de bank, even een knipperke doen achter het boek, ziet niemand het.

 

donderdag, vrijdag 12-13 oktober.

donderdagmorgen kreeg mij pc ineens gekke kuren, de muis werkte niet meer en verschillende pictogrammen waren verwijderd, en nog een partijtje vervelende dingetjes meer. Eerst zelf wat geprobeerd, wat dan meestal wel lukte, maar deze keer helaas niet. Dus niet getreuzeld, onder de arm dat ding en naar de computerwinkel. Vrijdagmiddag kon ik de PC weer ophalen, maar ja alle programma’s moesten daarna wer worden geïnstalleerd. Ben daar eest maar mee gestopt want wij gingen  vrijdag avond naar een memorial concert voor John Wricht in het Convenant, hieraan werkten mee, Joe en Joe, en Rolling Home. Een fantastische avond, we hebben genoten. Op de terugweg naar huis lag er een omgewaaide dikke boom dwars over de weg en was het omrijden geblazen. Dus vandaag, zaterdag, was het installeren geblazen van al mijn programma’s op de PC, maar dat is nu ook weer klaar en nu alle pictogrammen weer wat rangschikken en dan is alles weer als nieuw.

 

Woensdag 11 oktober.

Vanmorgen is mijn been weer ingetapet  en daarna heb ik nog een eindje gewandeld en een paar boodschapjes gedaan. Verder vandaag wat computerwerk gedaan, boodschappen samen met Ika besteld en dat was het wel zo ongeveer

Dinsdag 10 oktober

Vanmorgen samen met Janet weer een eindje gewandeld, deze keer een eindje langs de IJlsterkade em via Westhemstraat naar Lemmerweg en toen weer richting ons huis. Geen enkele last van mijn rikketik maar wel van mijn goede linkerbeen, begint erg veel te lijken op de pijn  in mijn andere been.het was mooi weer en nu maar even achter de computer, moet nog een paar veranderingen doen aan onze stamboom.

Maandag 9 0ktober.

Gisteren geen dagboek,  we hadden een verjaardag  feestje gistermiddag. Daar zijn we samen met de taxi naar toe gegaan, het is een gezellige middag geworden. En dan vandaag, vanmorgen eerst weer een wandeling gemaakt, het weer was goed en ik voelde me ook goed, alleen natuurlijk die pijnlijke benen, maar goed het lopen ging verder prima, alleen ben ik gauw moe. Vanmiddag ben ik voor een ver familielid in mijn stamboek gegevens gedoken om het een en ander voor hem uit te zoeken. Dan kom je weer van alles tegen in die boeken en onbewust duurt het zoeken dan extra lang want je begint dan weer op verschillende bladzijden te lezen wat er zoal over hem of haar geschreven is. Dan valt je het echt pas op hoe moeilijk de mensen het vroeger in de veen gebieden hadden. Een grootmoeder gaf de geboorte van een kind vaak op, omdat de vader moest werken op de turfvelden en de moeder in het kraambed lag. Vaak waren de vader en moeder niet eens getrouwd en werd het kind op moeders naam gezet.

Zaterdag 7 oktober.

Vanmorgen weer een eindje gewandeld en een paar boodschapjes gedaan, o.a. bloemen gekocht en een bezoekje aan de bakker gebracht en ook nog even bij de computer  winkel. Het lopen ging redelijk goed maar wel had ik redelijk vel pijn aan mijn linkerbeen, maar het is net a; raak je er een beetje aan gewend. Door de stad wandelen ging ook niet zo gemakkelijk want er liepen al spelend veel dweilorkesten door de stad en daar liepen ook aardig wat mensen mee, en dan is het lastig om daar met je rollator door heen te komen, maar het klonk allemaal wel gezellig en belangstelling was er ook wel.

Vrijdag 6 oktober.

Zo dus toch vanmorgen weer even gewandeld en gelijk een doosje inktpatronen gekocht, het was toch weer 1, 25 km. wel heb ik onderweg een keertje stil gestaan ,beetje achter de adem maar verder ging het wel aardig. Gistermiddag hebben ze wel een been ingepakt maar de andere gelukkig niet, de arts is terug gekomen op zijn eerste bericht. Verder had ik tijdens het lopen flink pijn aan mijn goede been maar dat kan ook van het weer komen. Morgen maar weer eens proberen

Donderdag 5 oktober.

Vandaag weer geen wandeling, zit te wachten op thuiszorg want kreeg juist bericht dat beide benen gezwachteld moeten worden. Waarom het been wat goed is nu ook ingepakt moet worden, ik weet het niet, heb assistente van huisarts gebeld wat de reden hier van is, wacht nu op telefoon..

Woensdag 4 oktober.

Vandaag geen wandeling, ondanks het mooie weer zit ik binnen, wachtend op de dame van de thuiszorg. Ondertussen is die gekomen, heeft de zwachtel verwijderd en is eigenlijk niet helemaal tevreden. Heeft foto;’s van het been gemaakt die vanmiddag door onze dokter wordt bekeken en dan hoor ik of het voorlopig zo kan blijven, of dat er weer gezwachteld moet worden, al met al een vervelende boel, want juist nu is het mooi wandelweer maar moet ik thuis op telefoon zitten wachten. Hopelijk hoeft er niks gedaan te worden en kan ik morgen weer een kuierke maken

Dinsdag 3 oktober.

Vanmorgen, dan regende het weer een beetje en dan was het weer wat droger, toch de schoenen maar aan en met Janet een wandeling gemaakt. Ik had wel graag richting Lemmerweg willen lopen, maar het waaide op dat moment stevig, dus is het een rondje binnenstad geworden, konden we gelijk een paar boodschappen doen. Toch was dit rondje net zo lang als gister, 1,25 km. vanmiddag ga ik beginnen met het opruimen van mijn bureau, want het ligt nog vol met paperassen van het Shantyfestival, want alles kan nu weg dit was mijn laatste keer om iets te organiseren. Het gebeurd met weemoed in het hart op alle gegevens die ik door de jaren heen heb gebruikt, maar ergens mee stoppen dan is het ook stoppe,

Maandag 2 oktober,

Vanmorgen weer een wandeling gemaakt, Ika was op verjaardag visite en ik dacht het is mooi weer, eens proberen of ik weer ietsje verder kan dan gister, en ik moet zeggen met een rustpuntje onderweg, nou eigenlijk twee, heb ik toch 1,25 km gelopen, voor mijn doen en deze leeftijd, 84 jaar, mag ik toch wel een beetje trots zijn. Wel moet ik eerlijk bekennen, de eerste keer dat ik een stop maakte voelde ik iets van pijn, en bij de tweede stop was ik wel wat kortademig maar daarna liep ik zelfs wat beter. Voor vandaag genoeg gelopen en morgen maar weer eens kijken of de afstand nog wat langer kan.

Zondag 1 oktober.

Alweer een nieuwe maand die begint met mooi weer. Het was eerst wat donker deze morgen, maar  al gauw kwam het zonnetje er een beetje door. Dus vanmorgen de wandelschoenen aan en op pad, wel met vriend rollator natuurlijk. Ik begin dan altijd aarzelend , op het Hoogend aan mijn eerste stapjes, nou echt stappen is het nier, meer schuifelen. Maar daarna gaat het beter, vandaag heb ik weer ietsje meer gelopen dan gister toen was her een halve kilometer, nu een dikke driekwart km en geen pijn bij mijn rikketik, wel in mijn benen maar dat blijft zo. De Singel was op veel plaatsen bedek met bladeren, ik dacht even aan het kinderversje, Herfst, herfst, wat heb je te koop, duizend bladeren op een hoop. Heb heerlijk pijnvrij gewandeld, na twee maanden bank ztten.

Regen, regen en een harde wind, guur weer. dus geen wandeling vanmorgen. Ook weinig nieuws, zit maar wat achter de PC, verschillende dingetjes in pPubliser uit te proberen en wat te lezen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.