November 2023

Zaterdag 25 tot  dinsdag 28 november.

Over de afgelopen dagen kan ik kort zijn, ziek. Heel erg hoesten en erg verkouden, lusteloos en nergens zijn in. Dokter is vanmorgen geweest en heeft gelukkig geen nare dingen ontdekt, maar nog even binnen blijven, ik kan toch al niet lopen om mijn benen en verder uitzieken. Ondertussen heb ik wel mijn boekje over onze dag op Terschelling afgemaakt, dus toch wel zo nu en dan wat bezigheden gehad.

Terschelling boekje

Boekje terschelling

Vrijdag 24 november.

Koud weertje met geregeld wat vinnige buitjes en zo nu en dan een al flinke windstoten. Ik kijk zo uit het raam van mijn slaapkamer en zie de mensen lopen onder de paraplu. Zelf zit ik lekker binnen, ben druk bezig met een boekwerkje te maken. Met foto’s en korte stukjes tekst over onze leuke dag in september op Terschelling. Straks eerst nog wat foto’s over het eiland van internet plukken en ga ik proberen er een leuk boekje van te maken

donderdag 23 november.

Vanmorgen hadden we bezoek en hebben we een leuk gesprek gehad. En het bezoek, dit was een mevrouw wou graag dat wij iets vertelden over de tijd dat wij getrouwd waren, en wat ik zoal had gedaan in mijn vrije tijd als vrijwilliger en of ik daar naast nog hobby’s had. Nou ja, daar kan ik wel en paar uurtjes mee vullen maar dat hebben we maar niet gedaan. Verder ben ik bezig met het maken van een leuk flipover boek, of het allemaal goed gaat lukken, we zullen het nog wel zien.,

Woensdag 22 november.

Nog steeds zoals voorgaande weken zit ik binnen het lopen gaat heel moeilijk, maar ik probeer me binnen maar te vermaken. Ben nu bezig om een fotoboekje te maken met foto’s die ik de afgelopen tijd heb gemaakt. Het wordt geen echt foto album  maar een album met korte stukjes tekst.

Dinsdag 21 november.

Nog steeds komen er felicitatie kaarten in de bus voor onze trouwdag. Vanmiddag ben ik weer bij de tandtechnieker geweest om mijn nieuwe gebit te passen.  Er moeten nog wat kleinigheden worden veranderd, en dan is het begin december hopelijk klaar

Maandag 20 november.

Onze trouwdag, 60 jaar lief en leed, het lijkt lang maar als ik terug denk lijkt het zo kort geleden dat we elkaar het jawoord gaven. Eerst hadden we al zeven jaar verkering gehad, maar ja kon niet anders want huizen waren er niet. Gister hebben we het feest al gevierd, en vandaag was het weer feest, alleen a; om alle gelukwensen op kaarten en pakketjes te leze die we mochten ontvangen. Om 19.99 uur werden we door een vriend van ons opgehaald en mee naar de repetitieavond van Rolling Home. Uiteraard hadden we voor alle koorleden een traktatie laten bezorgen en zo hadden we op onze trouwdag weer en klein maar mooi muzikaal feestje, ter afsluiting van deze mooie dag.

Zondag 19 november.

Vandaag weer een donkere dag, mar bij ons binnen scheen de zon al een beetje morgen 20 november hebben we een feestdag, dan is het namelijk onze trouwdag. Maar liefst 60 jaar getrouwd. Dat hebben we alvast vanmiddag samen met de familieleden gevierd. Jammer genoeg konden drie van onze kleinkinderen niet aanwezig zijn. Al met al is het een gezellig feestje geworden, en erg moe en blij zijn laat op de avond naar bed gegaan.

Zaterdag 18 november.

Vanmiddag komt Sint Nicolaas weer met de boot naar Sneek en meert vanmiddag af bij de waterpoort en maak dan een rijtoer door de stad. Maar hij treft het niet want het is vies nat weer, hopelijk is het een beetje droog als hij zijn rijtoer oor de stad maakt, vele jaren achter elkaar ging ik kijken en maakte dan foto;s maar het dit jaar niet lukken i,v,m, de pijn in mijn benen. Ik heb ook uitleg gekregen wat ze eerst gaan doe, zie tekst hieronder. Mocht het niet lukken dan volgt missen een heup operatie, maar dat hangt helemaal af van mijn gestel en of mijn botten sterk gesnoeg zijn voor een prothese. Hierbij de behandeling die ik hopelijk binnenkort krijg. Een injectie in het heupgewricht, ook wel marcaïnisatie genoemd, heeft een verdovende werking en wordt soms ook gebruikt als ontstekingsremmende medicatie. Dit is afhankelijk van de klacht die u heeft in de heup. Als u heupklachten heeft of last van uw benen, kan dit verschillende oorzaken hebben. Een aandoening van het heupgewricht kan vergelijkbare klachten geven als andere aandoeningen in de buurt van het heupgewricht. Een injectie in het heupgewricht met een verdovende vloeistof (Marcaine) en een ontstekingsremmer (Kenacort) kan mogelijk een verklaring geven voor uw klachten. Door de injectie wordt de heup tijdelijk gevoelloos. Op deze manier kan er onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende aandoeningen die mogelijk uw klachten veroorzaken.. tot zo ver eerst maar weer voor vandaag.

 

Vrijdag 17 n9vember

Vanmiddag naar het ziekenhuis geweest. Eerst zijn er foto’s gemaakt an mijn linkerknie en heup, Daarna naar  orthopeed, hier bleek dat geen of nauwelijks slijtage in mijn kniegewricht had. Maar in mijn heup werd wel slijtage geconstateerd. De pijn die ik in mijn knie en bovenbeen, kan stralingspijn vanuit mijn heup zijn. Binnenkort wordt ik op de afdeling röntgen afdeling  uitgevoerd om er voor te zorgen dat de pijnstiller en het medicijn op de juiste plaats terecht komt. Daarna moet ik zes weken later terug komen en vertellen of het heeft geholpen, is dat het geval dan wordt er niets aangedaan, heeft het niet geholpen dan is eventueel een heup operatie mogelijk, nu  is de slijtage niet zo dat er geopereerd moet worden. Hopelijk helpt deze injectie en kan ik weer eens wandelen, maar tot zo lang is het binnen zitten.

Woensdag en donderdag 15-16 november

Beste mensen ik heb weinig te vertellen over beide dagen. Het lopen gaat niet meer en ik zit te wachten op een oproep voor foto´s n orthopedie. Kreeg zo juist een mailtje dat ik daar morgen terecht kan. Blij oe want het wordt langzamerhand een pijnlijk gedoe.

Maandag en dinsdag 13-14 november.

Maandag en dinsdag 13-14 november.

Over maandag kan k kort zijn, rustig blijven een boekje lezen, veel pijn. Vanmiddag is de kapster geweest en die heeft onze haren weer even bij gesnoeid,

Dinsdag, vanmorgen ons nieuwe koffie set apparaat uit gepakt en ge installeert. Vanmiddag naar de tandtechnicus weer happen en  mijn tanden aanpassen, hier ga ik met de taxi naar toe want fatsoenkijk lopen achter e rollator gaat niet op dit moment

Zaterdag en zondag 11-12 november.

Twee dagen dagboek, gisteren een natte regendag en vandaag een mooie zonnige dag. Maar voor mij was en is , elke dag binnen. Helaas laat nu ook mijn linkerbeen me niet veel beweging  vrijheid toe. Elke dag pijn en niet goed kunnen lopen. Pas 23 november is er plaats bij de ortopheed, dus tot die dag nood gedwongen aan de pijnstillers en rustig in een hoekje van de bank met een goed boek, maar leuk is het niet, wel pijnlijk

Vrijdag 10 november.

Sta voor het raam en kijk naar buiten, regen, regen en nog eens regen. Paraplu’s kraag  hoogop en capuchons. Ik kan niet best lopen op dit moment maar in zulk slecht ga ik toch niet naar buiten. Zit nu te wachten op een oproep van d orthopeed en de pijn bestrijding. Ik lees wat en zit zo nu en dan achter mijn PC.

Donderdag 9 november.

Vanmorgen hebben we bezoek gehad en daarna heb ik de afdeling orthopedie van het Antonius gebeld voor een afsprak, zit nu te wachten op een antwoord wanneer ik kan komen voor een onderzoek, kan haast mijn linkerbeen niet gebruiken. Ik wacht dus nu maar op een bericht, maar het is een pijnlijke geschiedenis als ik op mijn linkerbeen wil staan.

8 woensdag november

Zit ook vandaag nood gedwongen binnen veel pijn, heb een verwijsbrief ontvangen van de huisarts voor een bezoek aan de orthopeed in het ziekenhuis, zal morgen contakkt op nemen en daar maar afwachten.

Dinsdag 7 november

Vandaag ben ik wezen wandelen, veel pijn aan mijn knie van mijn linkerbeen. Huiadokter gebeld en gevraagd of hij langs kon komen. Later op de morgen bezoek gehad van Ruth, voor de afronding van het Shanty festival, voor mij was dit de laatste keer dat ik het georganiseerd. Verder maar kalp aan want he lopen gaat heel moeilijk en pijnlijk.

Maandag 6 november.

Vanavond waren we op een gezellig avondje bij Roling Home. Eem van onze muzikanten , Lute Griek nam afscheid en hem werd benoemd tot erelid van de vereniging.  Ook onze andere muzikant Gerk Venema werd benoemd tot erelid. Na afloop van dit oficiele gebeuren was er nog een gezellige nazit.

zondag 5 november.

Alweer een donkere dag vandaag. Vanmiddag krijgen we bezoek, dus wandelen is er vandaag niet voor mij. Het zou ook niet lukken want ik heb erg veel pijn in knie en heup, zo nu en dan neem ik een pijnstiller maar veel helpen doet dat ook al niet. Hopelijk word het allemaal de komende tijd wat beter, we moeten maar even afwachten. Morgen misschien wat meer nieuws,

zaterdag 4 november.

Vanmorgen was ik even bij de bakker en daarna was het de bedoeling om eventjes een bloemetje te halen. Wat zie ik tot mijn verbazing geen bloemenman, er stond helemaal geen marktkraampje meer, een kaal en leeg Grootzand, dag, altijd gezellige markt, maar ja we moeten het er maar mee doen in SudWestFryslan. Die markt was hun al jaren den k ik een doorn in het oog, niet proberen deze markt te behouden, nee stilletjes dood laten bloeden. Dat is nu de stad Sneek, kom op mensen laat zien dat we ook een mening hebben en zorgen at de zaterdagmorgen weer terug komt op het Groootzand.

Vrijdag 3 november.

De storm van gisteren is weer vertrokken, al waait het nu nog wel stevig en ook regent het bij vlagen behoorlijk. Vanmorgen tussen de buien door en paar boodschapjes gedaan, het lopen is pijnlijk maar het gin nog redelijk goed. Aar als je achter een rollator loopt is het oppassen met van die rukwinden want voor je er erg in hebt lig je op straat en daar zit ik ook niet op te wachten. Vanmiddag maar even een beetje rust nemen is voor mijn been ook beter.

Donderdag2 november.

Een harde wind giert om het huis, maar binnen brand de kachel las je dan vroeger in kinderboeken. Daar dacht ik vanmorgen even aan toen ik de vuilnis zakken even buiten zette. Het waait al behoorlijk, geen wandelweer, k zie me al met twee onwillige benen achter de rollator met de wind in de rug, dan gaat het zeer zeker niet een fijne wandeling worden. Ook iets waar ik vanmorgen aan zat te denken is het feit dat mensen van de thuiszorg en huisartsen geen ontheffing hebben op het parkeren van hun auto. Regelmatig heb ik de laatste weken hulp  gehad van dames van de thuiszorg, die moesten dan een plekje zoeken voor hun auto, want ze mogen niet parkeren voor ons is, het zelfde geld voor een huisarts, gister kwam er een arts naar mijn been koken waar ik wondroos aan heb gehad en die moest de halve singel langs lopen want daar kon hij zijn auto kwijt. Het moet toch mogelijk zijn dat deze mensen een ontheffing krijgen, er zal maar een spoedgeval zijn en een arts eerst op zoek moet gaan naar een parkeerplek, dat moet tocj niet nodig zijn in 2023 in Sneek.

Woensdag 1 november.

Vandaag niet gewandeld, moest het been wat rust geven, dus een boek en mooi binnen blijven. Maar om een hele dag te lezen dat verveeld ook gauw. Daarom heb ik een programma op mijn PC geïnstalleerd om mijn oude schijven eens door te neuzen over zoek geraakte foto’s of documenten, dan sta je er versteld van wat je zoal tegenkomt. Het leuke is dat je blog foto’s terug vind die ik met mijn eerste spiegelreflex camera heb gemaakt, en die je jaren geleden hebt weggegooid, dat dacht ik tenminste. Maar je staat er versteld van wat zoal terug kunt halen van een schijnbaar geformatteerde harde schijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.