Februari 2022

Donderdag 24 februari.

Vandaag niet gewandeld, ik had meer huishoudelijke bezigheden dan andere dagen en had alles met gezondheid te maken maar het zal de komende dagen hopelijk wel weer wat beter worden. En dan natuurlijk de inval vandaag van het Russische leger in de Oekraïne. Wat zal dat allemaal weer te weeg brengen voor de mensen daar, hopelijk komt er op korte termijn een oplossing.

top

Dinsdag 22 februari.

Woensdag 23 februari.

Een mooie dag vandaag, prachtig zonnig weer, nog wel een stevige wind, maar heerlijk wandelweer. In plaats van vanmorgen heb ik vanmiddag een eindje gewandeld, kleine 2 km. Door omstandigheden lukte dat vanmorgen niet. Het koste me dan ook meer inspanning maar het ging verder goed. Ik zag dat bij de Martinikerk nu ook de kosterswoning is afgebroken, zo langzamerhand verdwijnt er steeds meer oud Sneek en komt er iets vaak lelijks voor terug, jammer is dat.

top

Dinsdag 22 februari.

Ook vandaag nog een winderige dag met zo nu en dan een bui. Natuurlijk trof ik ook vandaag tijdens mijn wandelingetje weer een korte regenbui. Vanmorgen waren er ook al een paar mannen doende om de kapotte dakpannen hier op het Hoogend te vervangen, nog niet bij onze buurman en bij ons, maar ze komen er aan. Over vandaag heb ik verder ook niet veel te vertellen, ben druk doende met mijn foto verzameling en dat kost meer tijd dan ik dacht, ik zou zeggen maar tot morgen.

top

Maandag 21 februari.

Vanmorgen nog storm en dikke regenbuien, ook vannacht was een roerige nacht. Omstreeks één uur vannacht, ik was diep in slaap, ineens een harde klap op de kajuit van de slaapkamer. Eerst eens uit het raam gekeken of ik iets kon ontdekken van de klap maar er was niets te zien, ik dacht, vermoedelijk een dakpan. Ben daarna weer in slaap gevallen. Vanmorgen ontdekte ik inderdaad een kapotte pan bij ons voor de deur, maar verder heb ik niet gekeken want het was op dat moment erg slecht weer. Onze huishoudelijke hulp kwam om half één, die heeft even gekeken en zag dat het een dakpan van onze buren was. Heb gelijk een mail gestuurd naar St. Oud Sneek met een verzoek om reparatie. Ondertussen is het droog weer en schijnt de zon weer, dat maakt het allemaal weer wat vriendelijker.

top


Zondag 20 februari.

Een natte zondag, veel regen en harde tot stormachtige wind. Lekker binnen blijven, boekje lezen en de sluitingsceremonie van de spelen kijken op TV. Dat is het wel voor vandaag. Hopelijk morgen meer en beter nieuws, maar ik denk het niet want ook de weersvoorspelling is dan ook niet fleurig.

top

Zaterdag 19 februari.

De storm van gister is weer een beetje uitgeraasd, al waait het nu nog wel stevig. Daarom vanmorgen weer een wandelingetje gemaakt en dat gecombineerd met een bezoekje aan de bakker en de bloemenman. Nou de bakker is gelukt maar de bloemenman niet. Hij was niet op de markt, er was helemaal niets op het Grootzand, o, ja, toch wel de groenteman maar verder was er geen kraam te zien. Zullen wel gedacht hebben, met deze harde wind, we blijven maar lekker thuis, gelijk hebben ze. Maar ja, nu hebben wij dit weekend niet een fleurig bosje bloemen op tafel.

.top

Vrijdag 18 februari.

Ja, en dan vanmorgen was van plan een eindje te wandelen, maar daar kwam niks van, net op dat moment regende het hard, heb dus maar naar het schaatsen gekeken, 1000 meter heren. Net voor ik achter de laptop ben gaan zitten heb ik nog even in de voordeur gestaan en naar de bomen hier voor ons huis gekeken, nou die staan al hevig te slingeren in de naderende storm, en het hoogtepunt van de storm moet nog komen, hopelijk valt het allemaal nog wat mee. Maar lekker binnen blijven en dan zien we morgen wel weer.

.top

Donderdag 17 februari.

Vanmorgen weer een kort stukje gewandeld, het zonnetje scheen en het waaide stevig. Op sommige hoeken van een straat was het wel een beetje oppassen. Tijdens mijn wandeling heb ik een poosje mijn wandelstok niet gebruikt en dat gong redelijk goed, wel werd ik gauwer moe en ook was het pijnlijker. Heb natuurlijk eerst naar schaatsen rijden gekeken, de 1000 meter dames. Zo meteen krijgen we bezoek van kennissen die kort geleden zijn verhuist naar Joure. Dit was het voor vandaag.

.top

Woensdag 16 februari.

Een harde wind vanmorgen maar het is gelukkig weer droog. Het was mijn bedoeling om een eindje te gaan wandelen, maar mijn benen willen vanmorgen niet, het is allemaal nogal pijnlijk, ging de laatste dagen wel redelijk goed, dus zal nu ook wel weer in orde komen. Al denk ik niet dat ik, nu met de storm op komst de komende dagen een flinke wandeling zal gaan maken. Gelukkig heb ik altijd wel wat te doen, zo ben ik vanmorgen begonnen om mijn PC op te schonen en belangrijke mappen zoals fotomappen en documenten op te slaan op een externe harde schijf, dat had ik al eerder gedaan maar het moet op zijn tijd weer eens aangevuld of vernieuwd worden. Dus nog genoeg te doen, ook zal ik mijn laptop zo instellen dat ik verbinding kan maken met mij gewone PC.

.top

Dinsdag 15 februari.

Terwijl ik dit zit te typen, slaat de regen tegen het raam en waait het erg hard, ben ik even blij dat ik vanmorgen tijdens mijn wandeling dit soort weer niet had, toen scheen de zon nog en was ook de wind een stuk zwakker. Vandaag heb ik op verzoek van een Rozenberg , die in onze stamboom voorkomt en die graag iets meer wilde weten over zijn voorouders. Dit was wel weer een poosje zoeken want al staan al de gegevens op de PC, als je er een hele poos niet mij bezig bent is het wel weer best lastig om het goed op papier te krijgen, maar het is weer gelukt.

.top

Maandag 14 februari.

Ook vanmorgen een korte wandeling gemaakt, maar had tijdens het lopen veel pijn, dus al gauw weer naar huis. Daarna de map mijn documenten op de PC opgeruimd. Ook de map met mails eens opgeschoond. Verder maar een beetje kalmpjes aan vandaag.

.top

Zondag 13 februari.

Vanmorgen een wandeling gemaakt van 1,5 km het was koud door de harde wind. Ook het lopen was erg pijnlijk, dus nu maar fijn op de bank naar shorttrack en 500 meter dames kijken en ondertussen hopen dat de pijn weer wat af neemt, fijne zondag verder.

.top

Zaterdag 12 februari.

Alweer zaterdag, met mooi zonnig weer maar wel weer een koude en harde wind. Toch maar een eindje wandelen en gelijk ook maar weer een paar kleine zaterdagse boodschapjes doen. Deze keer naar de bakker, wat lekkers bij de koffie, de drogist, tandpasta en pijnstillers, want pijn heb ik altijd. Daarna naar de markt voor een bloemetje, deze keer maar een extra bosje bloemen want het is morgen meen ik ook Valentijnsdag. En natuurlijk nog een korte wandeling gemaakt. Verder  heb ik vanmorgen het schaatsen gevolgd. Wat ik vanmiddag nog ga doen, dat weet ik nog niet.

.top

Vrijdag 11 februari.

Vanmorgen eerst naar het schaatsen van de 10 km heren gekeken en gezien de Patrick de Roest de zilveren plak heeft gewonnen. Daarna wilde ik gelijk een eindje gaan wandelen, maar toen regende het net. Dus eerst maar even gewacht op droog weer. Ondertussen kwam een dame ven het Scheepvaart Museum, een bezem en stoffer en blik lenen, ze waren bezig om binnen de ruimte in de waterpoort schoon te maken, want ja, de stadswandelingen gaan straks weer beginnen. Toen maar gauw de jas en schoenen aangetrokken en een wandelingetje van 2 km gemaakt, nu op mijn gemak naar het schaatsen shorttrack kijken.

.top

Donderdag 10 februari.

Vandaag een dag met goed weer, niet erg veel wind en zo nu en dan zon, mooi wandelweer. Maar voor ik aan mijn wandeling kon beginnen moest ik wachten op de pedicure. Vroeger nam ik zelf de schaar ter hand, maar tegenwoordig gaat het wat moeilijker, alles is wat stijver en strammer. Maar goed na de knip-slijp en schuurbehandeling konden de schoenen aan en op stap. Deze keer nier een hele lange wandeling want ik wilde om half één weer thuis zijn voor de 5000 meter schaatsen dames. Heb dan ook een mooie wedstrijd gezien met een gouden plak voor Irene Schouten, geweldig om naar te zien.

.top

 

Woensdag 9 februari.

Vanmorgen was onze dochter Janet bij ons op bezoek, had wat boodschapjes voor ons gedaan. Ook vanmorgen weer een wandelingetje gemaakt, deze ietsje korte den gister. Er was weinig drukte in de stad, het was ook waterkoud en tijdens mijn wandeling miezerde het een beetje en er stond een flinke wind. Heb ook nog een fotootje gemaakt van een klein keteltje op een stoofje, kwam bij ons van zolder, is nog van mijn moeder geweest.

top

Dinsdag 8 februari.

Vanmorgen rond elf uur verscheen de prikdame en kreeg ik alsnog mijn vitamine B12 injectie. Direct daarna heb ik jas en schoenen aangetrokken en ben een eindje gaan wandelen. Gelijk heb ik onderweg nog een boodschapje gedaan. Druk was het in de binnenstad niet, maar wel een ietsje gezelliger, hier en daar stonden wat groepjes mensen gezellig even bij te praten, sommige met, andere zonder mondkapjes. Heb een wandeling gemaakt van 2 km.

top

Maandag 7 februari.

Het was weer de dag van de vitamine B12 injectie. Dus zat ik ik bijtijds op de prikdame te wachten. Maar al wie er kwam geen prikdame en het was juist mooi wandelweer. Om drie uur in de middag heb ik telefoon maar eens gepakt en geïnformeerd of er nog iemand kwam om te prikken, bleek er een verkeerde datum daar op de kalender te staan en wel 8 februari.

top

Dinsdag 1 februari – 6 februari.

dit is de eerste week van februari. Deze week was voor mij een hele rustige week. Die dagen dat het kon heb ik een wandeling gemaakt. Maandag kon ik niet, moest er bloed geprikt worden i.v.m. mijn ERCP behandeling en donderdag kreeg ik telefoon van de specialist die mij hiervoor behandeld heeft en die zei dat alles er goed uitzag. Ook heb ik deze week mijn laptop windows 11 laten in stalleren en daarna heb ik hier mijn eigen programma’s op geïnstalleerd. Afgelopen week zwom er ook een duiker hier bij ons op het Hoogend, hij was onderwater de kademuren aan het controleren. Wandelen wordt ook vandaag niets, want het regent constant en ook nog eens een stevige wind met windstoten, dus lekker binnen en de TV aan en kijken naar de Olympische spelen.

top 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.