Januari, 2022

Maandag 31 januari.

De laatste week van januari

Was voor mij niet een week met veel bijzonderheden. Heb op dinsdag bezoek gehad van een vriend van ons, de rest van de dag ben ik wat bezig geweest met mijn foto’s. woensdag heb ik weer eens een eindje gewandeld en heb ik op mijn laptop Windows 11 geïnstalleerd. Ook op donderdag heb ik een eindje gewandeld en verder wat zitten lezen. Vrijdag kwam onze dochter die eerst met Ika een wandeling heeft gemaakt en daarna met mij nog een leuke wandeling door de stad gemaakt. En dan de zaterdag. Ok 15.00 uur werden we opgehaald voor een verjaardag visite door de vriend van onze kleindochter, die tegenwoordig in IJlst woont. Ze vierde haar verjaardag samen met onze kleinzoon. Ze zijn een week na elkaar jarig dus konden ze dit mooi samen combineren. Ook ben ik de afgelopen dagen bezig geweest met onze stamboom, ik kreeg namelijk van een ver en aanmerkelijk jonger familielid een vraag over onze voorouders en waar ze oorspronkelijk vandaan kwamen. Maandag 31 januari ben ik naar de kapper geweest, lekker weer was het niet er stond een flinke storm. Dus zo zie maar weer helemaal stilzitten doe ik nog niet. Kregen zaterdag nog een brief van de gemeente Sudwest Fryslân dat de meer dan 100 jaar oude bomen bij de waterpoort worden vervangen door flinke grote nieuwe bomen. De oude bomen zijn ziek en eentje is al verankerd met ijzeren strippen aan de waterpoort.

top

 

Maandag 24 januari.

Vanmorgen weer eens een wandelingetje gemaakt en onderweg ben ik bij vrienden van ons binnen gewipt om weer eens even bij te praten. Het wandelen viel best wel tegen, ik had al vrij snel wat pijn in mijn borststreek, maar na een paar keer een rustpauze ging het weer wat beter. Onderweg heb ik nog een paar fotootjes gemaakt, het was een mooi gezicht, de weerspiegeling van de huizen en de waterpoort zo langs het water.

top

 

Zaterdag 22 januari.

Donderdag geen dagboek, geen nieuws had een luie dag, niet gewandeld, wat klusjes in huis gedaan en verder een mooi boek op mijn E Reader gelezen.
Vrijdag was het mijn bedoeling om een eindje te gaan wandelen, maar toen kreeg ik bezoek van ee goede vriend. Tegen elf uur vertrok hij weer en vrijwel direct daarna stapte er weer een goede vriend binnen die mij kwam helpen met een computerprogramma. Maar vandaag weer een eindje gewandeld.
Mijn zaterdagse wandeling combineer ik meestal met een boodschapje naar de bakker en naar de markt om een bosje bloemen. Het was niet echt druk op de markt, ook in de winkels liep het geen storm, maar echt mooi weer was het natuurlijk ook niet.  Maar wat voor winkelende publiek het aller vervelendste is, dat zijn de gesloten restaurants en terrassen. Hopelijk is deze sluiting van de horeca de volgende week voorbij en keert de gezelligheid weer terug in de stad.

top

Woensdag 19 januari.

Heb vanmorgen weer een wandelingen gemaakt en gelijk weer een paar boodschappen gedaan. Moest twee nieuwe lampjes halen met speciaal formaat. Ook moest ik ook nog naar de boekwinkel. Door deze boodschappen werd mijn wandeling zo ongeveer 2 km. Zo kwam ik ook langs de Martinikerk en zag ik de kale plek waar straks het lelijkste gebouw van Sneek tegen deze mooie oude kerk wordt aangebouwd. Door veel Sneekers de Puust fan Sneek genoemd, zelf heb ik het maar de Steenpuust genoemd, al wordt het niet van steen. Ik kan niet begrijpen dat zoiets word toegestaan. Het is nog lelijker dan de fontein bij de waterpoort.

top

Dinsdag 18 januari.

Het was vanmorgen weer eens redelijk druk in de binnenstad, wat een verschil met vorige week. Op de markt op het Grootzand weer meer drukte, en op het Oosterdijk ook winkelende mannen en vrouwen. Overal stonden groepjes te praten, blij dat ze weer eens een oude kennis tegenkwamen. En dan de anderhalve meter en mondkapjes, de grootste groep had een te korte duimstok of konden niet verder schatten dan een halve meter, laten we het maar niet over de mondkapjes hebben de meesten droegen ze wel maar als ze een gesprek begonnen waren de kapjes gauw verdwenen. Alleen in de winkels werden de kapjes wel gedragen, daar werd ook streng de hand aan gehouden.

top

Maandag 17 januari.

Ik denk niet dat ik vandaag een wandeling kan gaan maken, zit namelijk op de huisdokter te wachten. Heb al enige weken wat last van een ontsteking van mijn rechteroog en sinds een paar dagen begint ook mijn linkeroog vervelend te doen. Dus straks even controle en vermoedelijk weer druppeltjes. Het is wel mooi wandelweer zo nu en dan wat zon, wel staat er een stevige wind, hopelijk is het de komende dagen goed weer dan kan ik dan weer een kuierke maken.

top

Zondag 16 januari.

Vanmorgen weer, een korte wandeling van ongeveer een kilometer gemaakt. Dit viel toch wel een beetje tegen, maar het begin is er weer. Onderweg kwam ik twee dames tegen waarvan eentje me herkende als stadsgids. Direct werden me wat vragen gesteld over de Scharnestraat. Toch wel leuk als je dan iets van je kennis kan overdragen en je eigenlijk niet meer actief gids ben. Op mijn website ben begonnen om herinneringen uit mijn jeugd op te schrijven, de komende tijd zal ik ook over mijn jeugd in Sneek, mijn mooie geboortestad schrijven, en mijn verdere belevenissen. Denk niet dat er elke dag een stukje verschijnt, nee, wanneer er bij mij een herinnering boven komt zal ik proberen dat te verwoorden. Tot zo ver voor vandaag.

top

 

Zaterdag 15 januari.

Vanmorgen, na mijn ERCP behandeling van donderdag mijn eerst korte wandeling gemaakt en deze kuier gecombineerd met een boodschapje aan de bakker en de bloemenman op de markt. Het was wel te merken dat de winkels weer open waren, want gelijk waren er weer veel meer mensen op straat. Wat mij opviel dat er toch vrij veel mensen op straat mondkapjes droegen, toen dacht ik even bij mezelf, zouden ze dat nu in eigen omgeving ook doen, zelf draag ik op straat nooit een mondkapje, ik vind het niet nodig en als er iemand iets tegen je zegt, zie je ook niet wie het is, herkenning is er niet meer bij of je moet de stem herkennen. Gistermiddag hadden we nog een vervelend akkevietje. Wat was het geval, om 1 uur kwam er een monteur om bij ons een nieuwe gaskooplaat te plaatsen. Na een uurtje knutselen sloot hij het gas weer aan en met een snuffelaar controleerde hij of alles goed was aangelegd. En wat gebeurde er, hij ontdekte gaslekkage, niet bij de kookplaat maar bij de verwarmingketel en daar moest dus weer een andere monteur voor komen. Even na vijven was deze lekkage ook weer opgelost, maar wel hebben we vier uurtjes zonder verwarming gezeten.

top

Vrijdag 14 januari.

Gister donderdag dus geen dagboek, ik moest me om 11,45 melden in het Antonius ziekenhuis voor een ERCP behandeling.  Een week of wat geleden heb ik dezelfde behandeling gehad, zijn er galsteentjes en gruis verwijderd en een stent geplaatst. Deze stent moest nu weer verwijderd worden want die mocht niet blijven zitten. Nadat ik voorbereid was op deze behandeling,  werd ik plaatselijk verdoofd , kreeg een gebitsbeschermer in mijn mond en werd gestart met de behandeling. En wat bleek, de hele stent was verdwenen, vermoedelijk met de ontlasting. Verder zijn de galwegen daarna schoongemaakt, kwam er nog een grote galsteen tevoorschijn, die hebben ze gelijk verwijderd. Na een paar uurtjes rusten en onder controle te hebben gelegen aan de apparatuur, kon ik om vijf uur weer worden op gehaald door mijn dochter en weer fijn naar huis. Hopelijk hoef ik nu de eerste tijd niet weer opgenomen te worden.

top

woensdag 12 januari.

Mijn belevenissen voor vandaag, dat zijn er niet zo heel veel. Vanmorgen moest ik voor een MRI scan naar het Antonius ziekenhuis. Onze dochter heeft me gebracht en bleef wachten tot ik weer klaar was deze keer duurde het wat langer allemaal want ik was niet juist ingelicht over de tijd dat ik aanwezig moest zijn. Men had mij 20 minuten eerder verwacht i.v.m. het uitschakelen van mijn ICD. Maar  het allemaal weer snel opgelost en nu maar afwachten wanneer ik bericht krijg van de scan en of er een mogelijkheid bestaat dat ze me verder kunnen helpen en ik hopelijk pijnvrij in mijn benen wordt, het is dus eerst weer afwachten. De rest van de dag ga ik me voorbereiden op de ERCP behandeling morgen in het Antonius, hopelijk hoef ik dan de komende tijd eens een keertje niet naar het ziekenhuis.

top

dinsdag 11 januari 

Ja, de maand december was ik niet op mijn dagboek. Dit was een maand met ups en downs, leuke dagen en verdrietige dagen. Nu is het nieuwjaar en alweer 11 januari. Nog steeds corona in Nederland en een gedeeltelijke lockdown. Wandelen doe ik tegenwoordig als het goed weer is, elke dag. De ene dag gaat het beter dan de andere maar ik mag niet klagen. Wel zijn er nog een paar vervelende puntjes in mijn gezondheid, zoals de pijn tijdens mijn wandelingen en ook moet ik nog een behandeling aan mijn galwegen hebben, dat gaat donderdag gebeuren en morgenochtend krijg ik een MRI scan van mijn rugwervel, wie weet vinden ze iets en kunnen ze me behandelen zodat ik minder pijnlijke benen heb. Dat was zo wel weer ongeveer voor vandaag en hopelijk heb ik de komende dagen wat leukere berichten.

top

  

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dinsdag 11 januari 2022

Ja, de maand december was ik niet op mijn dagboek. Dit was een maand met ups en downs, leuke dagen en verdrietige dagen. Nu is het nieuwjaar en alweer 11 januari. Nog steeds corona in Nederland en een gedeeltelijke lockdown. Wandelen doe ik tegenwoordig als het goed weer is, elke dag. De ene dag gaat het beter dan de andere maar ik mag niet klagen. Wel zijn er nog een paar vervelende puntjes in mijn gezondheid, zoals de pijn tijdens mijn wandelingen en ook moet ik nog een behandeling aan mijn galwegen hebben, dat gaat donderdag gebeuren en morgenochtend krijg ik een MRI scan van mijn rugwervel, wie weet vinden ze iets en kunnen ze me behandelen zodat ik minder pijnlijke benen heb. Dat was zo wel weer ongeveer voor vandaag en hopelijk heb ik de komende dagen wat leukere berichten.

top
                                                                                                                                         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.