April 2022

Zaterdag 23 april.

Vanmorgen  eerst een afwasje gedaan en daarna mijn wekelijkse zaterdagse boodschapje, de bakker en bloemen zo meteen weer een afwasje en dan even rustig zitten. Heb gister van de huisarts de opdracht gekregen om dagelijks beslist niet een te lange wandeling te maken omdat mijn conditie wel een achteruit kon gaan in plaats van vooruit, mag me beslist niet vermoeien.

top

Donderdag en vrijdag 21-22 april’

Het wordt een saai dagboek deze dagen. Wel gewandeld maar het ging erg pijnlijk, dat was op donderdag. Vrijdag niet gewandeld, veel pijn en daarnaast was ik hulp in de huishouding. Ika had een hele dikke linker pols, dokter gebeld, deze kwam en constateerde een reumatische ontsteking aan haar linker pols, erg dik en pijnlijk.

top

 

Woensdag 20 april.

Vanmorgen allereerst een afspraak met de oogarts gemaakt, heb nog steeds last van beide ogen en ga dan in de loop van de dag steeds slechter zien, kan soms de ondertiteling van een film haast niet meer lezen, ook wordt het lezen van een boek steeds moeilijker. Daarna een eindje gewandeld en een boodschapje gedaan, dit alles onder begeleiding van onze dochter Janet. En natuurlijk nog een poosje in het zonnetje gezeten.

top

Dinsdag 19 april.

Vanmorgen kregen we bezoek van twee dames van Terschelling. Een van de beide dames moest voor een foto naar het ziekenhuis, ze hadden in Harlingen een auto gehuurd en kwamen voor ze naar het ziekenhuis gingen bi ons een kopje koffie drinken. Later in de middag hebben we samen nog lekker van de zon genoten bij ons voor het huis. Het was alweer druk met dagjesmensen die de fontein kwamen fotograferen.

top

 

Maandag 18 april 2 de Paasdag.

Heb vandaag een wandeling gemaakt, ging weer moeizaam en onderweg werd ik duizelig. Moest heel voorzichtig daarna weer een beetje op gang komen, gelukkig was ik niet ver van ons huis, was dan ook blij dat ik thuis was, vond het maar een vreemde gewaarwording. Later op de dag hebben we nog lekker voor ons huis in de zon gezeten.

top

Zondag 17 april 1ste Paasdag.

We wensen jullie fijne Paasdagen.

Een dag met mooie zonnig weer maar met een nog frisse wind, mooi wandelweer. Ook ik eb vanmorgen mijn wandeling gemaakt en weer een beetje uitgebreid. Maar het laatste stukje ging moeizaam en pijnlijk. Vanmiddag heb ik dan ook eerst even gerust en daarna nog een poosje buiten in de zon gezeten, maar door de  wind voelde het bij vlagen frisjes. Morgen maar weer eens proberen.

top

Zaterdag 16 april.

Vandaag was het mooi weer, heb daarom maar weer geprobeerd een eindje te wandelen en dat ging ooed. De wandeling was nog niet een heel eind maar toch weer ietsje langer dan vorige dagen. Daarna nog naar de bakker om wat lekkers bij de koffie, maar dat is voor mij niet meer van toepassing, moet helemaal vet arm.onze dochter en schoonzoon, Janet en kes kwamen nog langs en van Janet kreeg ik een heel mooi boek over Terschelling.

top

Vrijdag 15 april.

Vandaag heb ik een rustdag genomen. Lekker achter de PC gezeten en met mijn fotomappen doende geweest.

top

Woensdag en donderdag 13 en 14 april

Woensdag heb ik een klein ommetje gemaakt, het eerste eindje naar de Oude Koemarkt, samen met Janet en het laatste stukje Havenstraat en Grootzand allen. Was erg moe en pijnlijk toen ik weer thuis was.

Donderdag, de schoenen aan en op pad. Gelijk voelde ik aan mijn benen al dat het niet ging zo ik graag wou, en ik  was dan ook van plan om weer terug naar huis te lopen, maar dacht, ach probeer toch nog een stukje verder. Al met al heb ik toen meer gelopen dan ik eigenlijk kon, de rest van de dag was ik dan ook erg moe en had veel pijn in beide benen.

top

Dinsdag 12 april

Vanmorgen samen met onze dochter op de markt een Paastak en bloemen gehaald voor Ika de tak, een bos tulpen en een potje met bloembollen, natuurlijk ook bloemen voor onze dochter Janet. Op de terugweg naar huis een klein ommetje gemaakt maar bij thuiskomst was ik erg moe, maar het gaf me een goed gevoel.

top

Maandag 11 april

Vanmorgen kwam er een verpleegster van de thuiszorg naar het plekje kijken waar de drain heeft gezeten en alles zag er goed uit. Daarna heb ik mijn schoenen aangetrokken en mijn eerste wankele stappen buiten gezet, onder begeleiding heen en terug naar de bakker. Dat was maar een klein stukje maar voor mij, na zo veel weken een hele stap.

top

Zondag 10 april.

Vandaag maar een rustdag gehouden. Onze dochter en schoonzoon kwamen na een weekje vakantie bij ons hun vakantie belevenissen vertellen. Ze hadden net als wij niet het mooiste weer gehad, maar ze hadden zich best vermaakt en zeker genoten op het mooie eiland Terschelling

top.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 april.

Over beide dagen kan ik kort zijn. Voor mij geen aantrekkelijk weer om een kuierke te maken, koud en regelmatig regen. Ook het lopen gaat pijnlijk en moeilijk, dus maar een beetje computeren en lezen, en elke middag even een half uurtje knipperen en zo kom ik de dag door.

top

Donderdag 7 april.

Vanmorgen vroeg regende het hard, maar nu schijnt de zon zo nu en dan, het waait hard en het is koud. zit een mooi boek te lezen en zojuist kreeg ik een telefoontje van het ziekenhuis met het bericht dat er voor mij op 18 mei een behandeling is gepland aan een zenuw tussen mijn rugwervels. Hopelijk gaat dit lukken en misschien kan ik dan weer wat beter lopen, we zullen het zien. Zo meteen wordt er op verzoek van de internist nog even bloed geprikt bij mij ter controle van mijn nierfunctie.

top

Woensdag 6 april.

Vandaag een rustige dag, dokter is geweest om het wondje van de drain te bekijken, ziet er goed uit. Vanmiddag bezoek gehad van een oude bekende van ons, en dat was het wel zo ongeveer voor vandaag.

top

Dinsdag 5 april.

Na 24 februari helemaal geen dagboek meer, nee dat ging niet meer lukken. Ik begon me steeds onprettiger te voelen deed plichtmatig mijn korte wandelingetje, als het goed weer was en verder was ik moe en lusteloos. Pijn had ik niet, nou ja, pijn in mijn benen wat ik al heel lang heb en mijn lopen bemoeilijkt. Zo gebeurde het dat ik op een morgen niet op kon staan, dokter gewaarschuwd, deze kwam direct, ambulance gebeld en op naar het ziekenhuis, bleek ik een galblaas ontsteking te hebben, al met al was het kantje boord met Harm. Gelukkig ging het na een flinke behandeling met antibiotica en het aanbrengen van een drain in de galblaas weer een stuk beter. Ben alweer een paar weken thuis, de drain is ondertussen weer verwijderd en ben nu weer doende om wat op krachten te komen en als het goed weer is een paar stapjes buiten te doen. Door dit alles dus een aantal weken geen dagboek, ook de komende tijd niet veel nieuws denk ik, kalmpjes aan weer wat conditie opbouwen, tot zo ver voor vandaag.

top

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.