Juni 2023

30 juni 2023

Vanmorgen wat boodschappen gedaan, o.a. gebak besteld voor morgen want dan vieren we met onze familie onze verjaardagen voor de familie. Vlug weer naar huis want de pedicure kwam voor een voetbehandeling. Morgen maar weer eens een wandelingetje maken.

29 juni 2023

Vandaag is het de verjaardag van mijn lieve vrouw Ika, een feestelijke dag.

28 juni 2023
Vanmorgen regende het heel zachtjes. Ben naar de computerwinkel geweest en heb verschillende schermen bekeken, maar niet eentje die voor mijn ogen veel verbetering gaf. Dus maar mooi met meijn eigen scherm blijven werken en de lettergrote aanpassen. Dat is iets wat ik vandaag eens proberen. Het regent ondertussen weer een beetje, dus heb ik daar mooi even tijd voor.

27 juni 2023

Vanmorgen naar de opticien geweest voor een oogmeting voor een computerbril. De meting heeft uitgewezen dat een computerbril voor mij niet meer helpt. De opticien zei, ik wil u graag een bril verkopen maar het heeft voor u eigenlijk geen resultaat, dus dan geen computerbril. Wat nog wel kan is een groter scherm bij de PC en dan de lettergrootte aanpassen. Gelijk ben ik naar de computerwinkel gelopen en heb wat rond gekeken naar een ander scherm maar noch niets gekocht, ik heb een paar tips gekregen voor mijn oude scherm dit ga ik eerst proberen, hopelijk helpt dat een Beetje. Als dat werkt dan ga ik binnenkort een ietsje groter scherm kopen. Dus vandaag eerst maar even aan het experimenteren.

26 juni 2023

Vandaag een stuk aangenamer weer dan gisteren. Een lekker windje en een flink wat lagere temperatuur. Voor mij eerst wel even wennen met de start van mijn wandeling, ik moet altijd een paar keer rusten om mijn hartritme wat te laten rusten, als de druk op mijn borst dan weer weg is dan kan ik verder wandelen en dan komt de pijn niet terug. Ik moest naar de brillenwinkel voor een computerbril, want met mijn gewone bril zie ik heel slecht wat er op het scherm staat. Dus in de winkel kon ik mooi even uitrusten. Ik heb hier gelijk een afspraak gemaakt voor morgenvroeg, dan worden gelijk mijn ogen even gemeten. Nu ik dit zit te typen moet ik soms wel drie keer kijken of alles ge goed op staat, en het scherm staat al op grote letters, erg vervelend allemaal.

25 juni 2023

Rust.

24 juni 2023

Vandaag is het weer een stuk beter dan gister en vandaag mag ik mijn verjaardag vieren ik ben 84 jaar oud geworden. Een groot feest of visite hebben we niet gehad, want volgende week donderdag is Ika jarig en dan vieren ge onze beide verjaardagen voor familie en vrienden. Vanmorgen waren onze dochter Janet en schoonzoon Kes even op visite, was wel even gezellig. Het is hier de hele middag al gezellig druk voor ons huis want vandaag is hier in Sneek de Ma-rathon. Zelf kan ik niet meer wandelen met mijn pijnlijke benen maar er naar kijken dat lukt nog goed. Al veel wandelaars die een kortere afstand lopen zijn al gepasseerd. Straks start de halve marathon hardlopen. Ik denk dat het voor veel wandelaars te warm is want het zijn steeds maar kleine groepjes die voorbij komen. Vanavond zal ik proberen of ik nog wat foto’s kan maken  van wandelaars en hardlopers.

23 juni 2023

Vandaag totale rust, de warmte krijgt me te pakken en alles gaat moeilijk, morgen  vast weer beter.

22 juni 2023

Weer een mooie zonnige dag vandaag. Vanmorgen een boodschapje gedaan en een eindje gewandeld. Verder houd ik het vandaag maar voor gezien geloof ik. Heb in de Dorcas winkel nog een boek gekocht over tekenen. Dus ik zou zeggen tot morgen.

21 Juni 2023

Vandaag alweer de langste dag van dit jaar en weer mooi weer. Vanmorgen een eindje gewandeld en toen liep ik over de Prins Hederikkade en keek ik naar de Looxmagracht aan de overkant van het water, en daar zag ik rondom de bomen daar aan de gracht kleurige bloeiende bloemen in de plantenbakken ronde deze bomen. Toen dacht ik ineens aan het journaal van gister, daar spraken ze over de natuur in de steden. Op de terugweg naar huis liep ik over de Singel naar het Hoogend en toen dacht ik, waarom eigenlijk hier geen mooi bloeiend groen rondom de bomen. Ook op het Hoogend staan aan de oneven kant een 5tal bomen met een betonrand er om heen. Zet daar nu volgend voorjaar eens bloemen in. Haal dan gelijk aan de andere kant van het Hoogend een parkeerplaats weg maak daar ook een mooie bloembak en dan is de binnenkomst van de stad bij de waterpoort gelijk een stuk vriendelijker.. over groen rond de bomen heb al eens gevraagd maar toen kreeg ik als antwoord dat, dat niet kon, waarom werd er niet bij gezegd

20 juni 2023.

Vanmorgen maar een heel klein stukje gewandeld want mijn rikketik en been werkten vanmorgen niet echt mee. Schreef ik gister dat ik niet iedere keer met een boekje in een hoekje kon zitten, nu vandaag wel. Ik heb namelijk een paar mooie boeken over tekenen te leen gekregen  en nu ga ik me verdiepen over wat anderen schrijven, wat voor materiaal en papier je moet gebruiken. Ik schreef gister wel over mijn tekenspulletjes. Maar een paar potloden en kwastjes daar houd het voorlopig wel mee op. Ik ben geen meester tekenaar, maar met wat ik heb moet ik het eerst maar doen.

19 juni 2023

Vanmorgen eest een eindje gewandeld en daarna op mijn bureau ruimte gemaakt om een hoekje te maken waar mijn tekenspulletjes konden staan. Ben echt van plan om me de komende tijd meer te gaan toeleggen op schetsen en tekenen. Al mijn bezigheden die ik vroeger had, die kan ik jammer genoeg niet meer uitvoeren door mijn gebreken en elke dag  met een boekje in een hoekje dat zit ook niet echt in mij, dus gewoon wat nieuws gaan doen lijkt me ook wel leuk.

 

18juni 2023

Vandaag , Vaderdag en een uitnodiging op de verjaardag te vieren van onze schoonzoon. We hebben het gecombineerd. We zijn naar onze dochter en schoonzoon geweest voor de verjaardag en een vaderdagje. We werden met de auto opgehaald, dan kon vriend rollator mee en konden we na de koffie met gebak mooi een wandeling gaan maken door het Zwettebos. We hadden de cadeaubon ingesloten in een enveloppe waar op ik een tekening had gemaakt. Zelf vond ik het niet zo bijzonder maar schoonzoon wel.

Langs de Zwette was de wallekant versierd met vlaggetjes en er zaten veel mensen langs het water in afwachting van Maarten v/d Weide die hier al zwemmend voorbij kwam Maarten van der Weijden is zondagochtend in Leeuwarden begonnen aan zijn Elfstedentriatlon. Die bestaat uit achtereenvolgens 200 kilometer zwemmen, 200 kilometer fietsen en 200 kilometer wandelen, met zo min mogelijk slaap en rust tussendoor. De opbrengst gaat naar kankeronderzoek Na een gezellige middag met zijn we weer thuis gebracht en bj ons huis het houten bankje gesloopt en twee stoelen en tafeltje ge plaatst. Daarna een zieke grote kamperfoelie plant verwijderd. Dus al met al een drukke en gezellige dag gehad. Ook heb ik van Janet wat tekenspulletjes mee gekregen, dan kan ik de komende tijd proberen om mijn manier van teken weer een keer te beoefenen.

   

 

18 juni 2023

Voor vandaag mijn normale zaterdagse kuierke en boodschappen, daarna gauw weer naar huis. Het is mij echt te warm in de zon, op plekken met wat schaduw en wind gaat het wel. Op het Hoogend is het warm tot zeer warm.

17 juni 2023

Nadat ik vanmorgen een eindje heb gestrompeld met vriend rollator, ben ik naar mijn kamer gegaan n heb ik eens al mijn tekenspulletjes opgezocht. Vroeger mocht ik graag tekenen en toe ik voor jaren teruug mijn eerst hart operaties heb gehad, kreeg ik een hele partij tekenspulletjes. Daar heb ik toen niet echt veel mee gedaan. Maar nu ik vaak aan de stoel gekluisterd zit dacht ik kom, ik zoek mijn tekenspulletjes weer op en ga weer eens proberen om te tekenen. Elke dag met een boekje in een hoeje, al hoe leuk, dat is het niet. Wat inspiratie om te tekenen krijg ik van onze dochter want die tekent haast elke dag, dus de komende tij ga ik proberen om met mijn al wat trillende handen op het papier te prutsen, maar wandelen blijft hopelijk de komende tijd het belangrijkste voor mij.

15 juni 2023

Vanmorgen een korte wandeling gemaakt en daarna een dik uur aan de telefoon gehangen voor 3 korte  telefoontjes dacht. Maar dat liep even anders, eerste gesprek was met de Friesland over een eigen bijdrage voor een behandeling aan mijn gebit. Volgens de assistente van de tandarts zou die behandeling gauw een fors bedrag aan eigen bijdrage zijn. Dus daarom had ik de verzekering gebeld, deze noemde een veel lager bedrag, maar als ik het precies wilde weten moest ik het tandtechnisch bureau bellen of de tandarts. Dat heb ik dus maar gedaan met als resultaat  dat ik nu nog niets wijzer ben gewoeden. Volgende week nog maar eens proberen dan hangen er misschien weer andere personen aan de telefoon die ietsje meer weten.

14 juni 2023

Weer een dag met mooi zonnig weer. Vanmorgen kwam Janet ons bezoeken en die heeft samen met mij een korte wandeling gemaakt en gelijk wat boodschapjes gedaan. De wandeling ging bet dan gisteren. Als het nu de komende dagen ietsje minder warm is dan kan ik mijn wandeling wel weer iets uitbreiden, zeker als Janet mee gaat want dan praat je onder het lopen wat over wat je zo al onderweg ziet en dan is het net of je de pijn minder voelt. Ook hebben we het over tekenen en schilderen gehad, dat vond ik vroeger altijd leuk werk en als het vandaag of morgen eens regent dan ga ik toch weer eens proberen te tekenen, dat is weer eens wat anders dan elke dag lezen. Wie weet komt en binnenkort wel eens een tekeningetje op mijn dagboek.

13 juni 2023

Vanmorgen weer eens een eindje gewandeld en dat moest wel weer even wennen. Het was vanmorgen minder warm dan de afgelopen dagen en ik moest eigenlijk ook een paar boodschappen doen, dus ik dacht. Electroden op mijn been plakken, wandelschoenen aan en op pad. Voor ik vertrok kreeg ik nog een telefoontje van een vriend van ons, maar hier hoor je later wel over. De wandeling ging goed, wel moest ik onderweg even rusten maar verder ging het goed. Nu verder vanmiddag maar weer wat rustig aan, en morgen weer een eindje verder proberen.

12 juni 2023

Dan zit ik even achter mijn PC want het is weer tijd om een stukje te schrijven in het dagboek. Dan zit ik te denken wat ik op moet schrijven want ik beleef met dit warme weer niks. Het is voor mij moeilijk om met deze warmte te wandelen want dan kreeg ik moeite met mijn ademhaling, dus maar niet wandelen .Buiten en voor ons huis op het bankje zitten gaat ook niet want dan wordt ik doordat ik medicijnen gebruik misselijk en duizelig. Wat zeurt die oude man niet. Nee mensen ik geniet echt wel van dit weer want ja, je bent nu eenmaal beperkt in je doen en laten. Dus maar weer met een goed boek op de bank in een koele kamer.

11 juni 2023

vndaag lekker binnen het is mij te warm hier voor ons huis, hou me maar lekker rustig, boek en een koud glaasje en ik ben tevreden.

10 juni 2023

Vanmorgen, ondanks het warme weer even naar de markt, bakker en bloemenman geweest, maar dat viel niet mee. Ik had flik pijn in mijn been en moeite met ademen, dus gauw weer naar huis en uit de zon. Vind het wel jammer want er is van alles te doen in de stad met Cultureel Sneek, maar ja als je gezondheid het niet toestaat dan heb je weinig keus, en och verveel m gelukkig niet, misschien een ander keertje.

9 juni 2023

Toch vanmorgen nog een kleine wandeling gemaakt. Ging redelijk goed alleen was ik bij thuiskomst flink moe. De komende dagen maar een beetje rustig aan zo lang het no zo warm is8

8 Juni 2023

Vanmorgen nog wel een eindje gewandeld, maar ik enk dat ik de komende dagen mijn rollator en mij zelf maar wat rust geef want nu de temperatuur stijgt krijg ik meer last van kortademigheid en moet ik dus veel vaker even uitrusten. Daarom heb ik besloten om ook zeker de komende dagen niet of nauwelijks ga wandelen. Wat ik op mijn dagboek zet dat weet ik nog niet want als ik niet wandel beleef ik ook niets, dus maar eens kijken hoe het de komende dagen komt.

6 juni 2023Vandaag weer een fijne dag gehad met veel herinneringen. We zijn met goede vrienden wezen rijden door het Drents-Friese woud. Het was prachtig weer en een mooie natuur. Het eerste gedeelte van onze rit bracht ons door het mooie gebied van Friesland waar onze familie altijd heeft gewoond en waar ik als klein jongetje van zo-11 jaar over zandpaadjes door de hei fietste. Als ik daar in die buurt kom krijg ik altijd zo een gevoel van, hier ben ik thuis. Daarna zijn richting Drenthe gereden.
Onderweg stak er ineens een groepje damherten de weg over en kon ik nog net een paar foto’s nemen voor ze weer in de bosrand verdwenen. Daarna zijn we naar de Oude Willem gereden. Een prachtig gebied waar je kan kamperen met tent en caravan of een huisje huren. Onze vrienden hebben daar een zomerhuisje. Daarna zijn we via Doldersum, waar Ika en ik en de kinderen nog altijd mooie herinneringen aan hebben. Twee jaar, onze kinderen waren nog klein, hebben we onze vakantie daar in een huisje in het bos door gebracht. Er toen was het weer tijd voor de terugreis naar ons stadje Sneek, een middag om niet gauw te vergeten

.5 juni 2023

Vandaag maar weer wat kalmpjes aan, want ik heb weer redelijk wat pijn vooral in mijn rechterbeen. Maar sil gezeten heb ik ook niet, nee ik ben aan het onkruid verwijderen geweest. Deze keer het onkruid en wild gras zoveel mogelijk verwijderd rondom de stoeppalen  voor ons huis. Elk jaar komt de gemeente met een spuitkarretje en heet water maar heb ze dit jaar nog niet gezien, misschien karretje stuk, of geen heet water.

4 juni 2023

Alweer een dag met mooi weer, dus met zijn viertjes, Ika, Janet, Kes en ik en natuurlijk vriend rollator samen aan de wandel. Het was al aardig druk in de stad want vandaag is er weer hardlopen in Sneek en wel eest de kids run door de binnenstad en daarna de 4 mijl van Sneek voor volwassenen. Het was dan ook al aardig druk bij het theater, daar was de inschrijfpost. Het is weer gezellig in de stad met vanmiddag muziek in de binnenstad.

3 juni 2023

Alweer zaterdag en alweer een mooie zonnige dag. Ook weer mijn zaterdag wandeling langs bakker, bloemenman en groenteboer, dit is bij goed weer mijn wekelijkse wandeling met dus taken. Daarna loop ik dan altijd nog een eindje als ik de boodschappen thuis heb gebracht. Het was vanmorgen rustig op de markt en in de binnenstad. Daarna heb ik nog een poosje voor ons huis in het zonnetje gezeten, maar niet zo lang meer want door mijn medicijn gebruik kan ik niet meer zo lang in de zon, dus maar even n de zon en dan maar weer naar binnen, het is vervelend maar het is niet anders.

2juni 2023

Vanmorgen moest ik een paar boodschapjes doen en heb ik gelijk een wandelingetje gemaakt. Deze keer dacht ik weet je wat, ik probeer eens een eindje te wandelen zonder de electroden op mijn bovenbeen, eens proberen of ik dan ook meer pijn heb. Ik kan je nu wel vertellen dat ik deze proef niet weer herhaal. Het was een wandelingetje van 1,5 km maar ik had zo veel pijn tijdens de wandeling dat ik dit echt niet weer ga proberen. Als ik morgen weer ga wandelen dan gaat mijn stroomkastje met electroden echt we weer mee, dit is een les voor mij geweest.

1 juni 2023

De maand mei ligt alweer achter ons en  beginnen aan de 1ste juni dag. Vanmorgen niet gewandeld maar getuinierd, nou getuinierd is een groot woord voor 2 kleine geveltuintjes, het was meer het hardnekkige onkruid en graspollen tussen de straatstenen verwijderen. Dat was best veel werk want voor ons huis bestaat de bestrating uit oude gele steentjes en daar zit het wilde gras en onkruid erg vast. Het meeste onkruid is nu weg en verder zal ik morgen als de zon schijnt nog wat schoonmaak azijn over de straat gieten voor de restjes onkruid. Ben blij dat het tot zo ver gelukt is want als ik veel gebogen sta krijg ik rugpijn en word ik soms duizelig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.