november 2022

dinsdag 15 november.

Was het vanmorgen nog wat zonnig, nu, het is ongeveer half vijf, is het bewolkt en lijkt er regen te komen. Vanmorgen weer gewandeld en eens over de markt gelopen, de terrasjes zijn weg en er staan weer wat meer marktkramen, ook was het er weer wat drukker. Voor morgen heb ik geen wandelplannen, ben uitgenodigd voor een gesprekje en koffie bij van der Valk. Waar het gesprekje over zal gaan, ik weet het niet. Ook moet ik morgen een pil in mijn medicijnrol vervangen voor een andere, dit in verband met mijn aanstaande operatie.

top

maandag 14 november.

Prachtig weer vanmorgen, alleen een beetje winterkou maar de zon maakte het echt aangenaam wandelweer. Als het zo blijft dan moeten we maar eens op zoek om de handschoenen. Heb weer even een eindje gesloft, echt stappen doen dat lukt niet zo goed, maar toch blij dat ik dit rondje weer even kon doen. Onderweg heb ik nog een paar vrienden een fijne vakantie toegewenst, die gingen een weekje naar het buitenland. Dat was het weer voor vanmorgen, nu maar weer met mijn foto’s bezig.

 

zondag 13 november.

 Een hele week geen dagboek, maar dat lukte mij ook niet. Ik kreeg namelijk een nieuwe computer en dat was gelijk de kans om mijn hele bureau een aan te passen en de computer een nieuw plaatsje te geven. Het voordeel is wel dat ik nu over meer ruimte beschik aan mijn bureau. Het nadeel is dat alles opnieuw moet worden aangesloten en verschillende programma, s weer opnieuw moeten worden geïnstalleerd. Vanmorgen hebben we samen weer een eindje gewandeld, het was weer een pijnlijk loopje. Maar er komt hopelijk verandering, ik heb bericht van het St. Antonius, dat ik volgende week woensdag een behandeling krijg aan de zenuwen tussen mijn rugwervels en op donderdag word dan mijn galblaas verwijderd, hopelijk gaat dan alles weer wat gemakkelijker worden.

top

zondag 6 november.

Vandaag niet een eindje gelopen, nee in het hoekje van de bank met een boekje. Het was buiten, kil en nat, even is het droog geweest maar de rest van de dag, regen, regen en nog eens regen, lekker binnen, Ika aan het tekenen en ikke lezen.

top

donderdag 3 en vrijdag 4 november..

zaterdag 5 november.

Vanmorgen samen met Ika een paar boodschappen gedaan en nog even op een terrasje gezeten maar dat viel al aardig tegen, het begint, zeker als de zon weg is frisjes te worden, ook kwam er een regenbui opzetten, we waren dan ook maar net thuis en daar was de regenbui ook al. We liepen op het Grootzand en zagen toen dat er toch weer een paar meer marktkramen waren en geen terrassen meer, of de markt weer zal herstellen, ik betwijfel het. Verder ben ik nog een poosje met mijn foto’s bezig geweest en wat zitten lezen. Het is wel een stuk rustiger op het Hoogend nu de bruggen alleen op afroep draaien en het watergekletter  van de fontein, Herr Hampelman is ook stil en in ruste.

top

donderdag 3 en vrijdag 4 november..

Allebei deze dagen heb ik moeizaam een eindje gewandeld, vandaag weer wat beter dan gister, maar tijdens mijn wandeling van deze morgen moest ik benen maken om op tijd en droog thuis te komen want het begon flink te regenen.  Vandaag en gister zou ik ook weer flink met mijn foto’s bezig, maar ik had de moed niet, het is als je een poosje bezig bent saai werk, dus maar even een paar dagen niet. Ben nu een beetje bezig om mijn boekenkast met al mijn boeken, folders en andere spulletjes over Sneek eens wat te selecteren en op te ruimen. Ook ben ik weer begonnen  om met de copy die ik de afgelopen dagen van de mannen van ons koor heb ontvangen, te selecteren  en plaatjes bij te zoeken, zodat ik weer een boekje voor de koorleden kan maken. Dus stil zitten doe ik nog niet, ik hoop ook dat ik een dezer dagen bericht van het ziekenhuis krijg over de aanstaande operatie, want dat wachten word je ook niet vrolijk van.

top

woensdag 2 november.

Ook vanmorgen weer een moeizame wandeling gemaakt en daarna weer met de foto’s bezig. Maar deze keer heb ik het een ietsje anders gedaan dan gister. Gister bekeek ik de foto’s en dan dacht je, o ja, dat was daar en daar en  dan blijf je kijken want ik heb het wel over plaatjes van zo ongeveer twintig jaar geleden. Ik toen ze nu als lijst, verander de datum en open dan een foto uit een hele rij en kijk waar die is gemaakt en dat werkt een stuk sneller en dat moet ook want ik heb duizenden foto’s door de jaren heen gemaakt. Morgen misschien maar weer verder.

top

dinsdag 1 november.

Een harde wind vanmorgen, maar het was droog en niet koud en met het zonnetje er bij was het lekker wandelweer, wat ik dan ook maar heb gedaan.  Vanmiddag ben ik ruk bezig geweest met mijn verzameling foto’s die ik door de jaren heen heb gemaakt. Per jaar en per maand ben ik bezig om ze in jaarlijkse mappen op te slaan, met de opname datum en naam, heel veel wek maar het koude jaargetijde komt er aan, dus een mooie binnen klus.

.

top

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.